czekolada - 27946 przepisów (strona:1174/1864)

Śnieżka na kokosowym spodzie bez pieczenia 192

wpływu na konsystencję i całkowite wykończenie. 😉 Zamiast śmietanki kokosowej, możecie zastąpić ją zwykłą śmietanką 30% lub 36%. Pierwszą wersję wykonałam z galaretką proteinową (większa zawartości białka) o smaku białej czekolady z malinami...nie muszę chyba mówić, jaki wyszedł końcowy rezultat w połączeniu z kokosem. 😏😍 Link do tego cudeńka podsyłam TUTAJ . Oczywiście zdaję sobie z tego sprawę, że nie wiele osób

Zdrowie i pysznie na talerzu
Drożdżowe ze śliwkami 197

mnie, Wasze ulubione ciasto, zapraszam Was do zajrzenia do wpisów z przepisami na na tradycyjny drożdżowy placek z jagodami , drożdżowych babeczek np. z rabarbarem lub z czekoladą lub ciasta drożdżowego w wersji czeko (takie cuda!). Składniki na ciasto: 3,5 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 0,5 szklanki mleka 2 jajka 100 g drożdży

Ciastkozercy
Ciasto Cycki mulatki 375

mleka 200 g masła Dodatkowo: biszkopty do ułożenia na kremie 200 g dżemu porzeczkowego rodzynki do ułożenia na biszkoptach 100 ml wódki 100 ml mleka Polewa: 100 g czekolady z co najmniej 50% kakao 70 ml śmietany 30% 1 łyżka masła 1 łyżeczka miodu naturalnego Do odmierzania używam: łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak przygotować ciasto

Kuchcik gotuje
PRALINKI KOKOSOWE 130

MASŁO (w 100% kokosowe, bez dodatków). Jest ono też 3-krotnie tańsze niż gotowe ze sklepu. Dodaje je do zup w celu zagęszczenia i nadania orientalnego smaku, do domowej czekolady i rozmaitych deserów, na przykład dzisiejszych pralinek. Masło nie jest już w nich nawet samym dodatkiem, ono twórcą i bazą owych pralinek. Pyszne są i to bardzo! Składniki

Jeść, by żyć w zdrowiu
Kostka kawosza 253

mąki pszennej - budyń waniliowy lub śmietankowy - 2 szklanki mleka - 3/4 szklanki cukru - 25 dag masła - 4 do 5 kopiastych łyżek sypkiej kawy rozpuszczalnej, ja użyłam kawy maliny w białej czekoladzie od  www. Skworcu.com.pl 1. Mleko, cukier, budyń, mąkę, wanilię i żółtka zmieszać i ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć na puch, dodać kawę, dokładnie wymieszać i dodawać stopniowo wystudzony budyń

Apetyczna babeczka
FRAPPUCCINO CZEKOLADOWE 126

masę 4 krok: szklankę ozdób od wewnętrznej strony gęstym syropem czekoladowym, wlej frappuccino z miksera i gotowe 5 krok: kawę możesz ozdobić bitą śmietaną ;-) Gotowe! Dla tych co kochają czekoladę -dodaj dwie kostki do misy blendera i również zmiksuj

SMYKWKUCHNI
Ciasto biszkoptowe z jabłkami i pianką 197

Złożenie ciasta : Biszkopt przekroić wzdłuż. Na pierwszą połowę wylać tężejące jabłka z galaretką. Przykryć drugą połową biszkoptu, na którą następnie wylać tężejącą śmietanową wstawkę. Całość można po górze posypać czekoladą. Ciasto schłodzić w lodówce przez co najmniej 2 godziny. Ciasto biszkoptowe z jabłkami i pianką O czym warto pamiętać przygotowując jabłkowe ciasto z galaretką. Forma do pieczenia, której użyłam była

mecooks
Najlepsze pomysły na urodzinowe babeczki 358

samym podaniem. Warto zacząć od kolorowych papilotek na babeczki – zero pracy, a nasze wypieki na pewno będą wyglądać ładniej. Ja zdecydowałam się na proste babeczki waniliowe z kostką czekolady w środku. Przed rozpoczęciem prac warto zrobić dokładny przegląd szuflad z różnościami lub odwiedzić sklep papierniczy. Pierwszy pomysł to komiksowe chmurki na babeczki. Wycinamy je z najzwyklejszego bloku technicznego

Ciastkozercy
Placki z awokado na ostro i na słodko 139

Wymyśliłam takie placuszki które pasują zarówno do dżemu, miodu czy czekolady jak i do pasty z oliwek czy innej ostrej pasty. Tak czy tak smakują wybornie i warto ich spróbować. Idealne są na śniadanie ale na drugie śniadanie do szkoły czy pracy będą znakomite. Zachęcam do spróbowania. Placki z awokado na ostro i na słodko. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Szybka zapiekanka makaronowa dla jednej osoby 211

ugotowanego makaronu podsmażona cebula wraz z czerwoną papryką piersi z kurczaka reszta makaronu sos ser Wszystko zapiekamy aż do zarumienienia się sera. Zajrzyj również: 1.  Drożdżowe bułeczki z czekoladą 2.  Drożdżowa babka cytrynowa 3.  Pasztet z mięsa mielonego z jajkiem

My World by Dagmara Rek
Ciasto brzoskwiniowo - szpinakowe 160

brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe 1/2  szklanki wody Masa śmietanowa: 500ml śmietany 30% 200g mascarpone 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 galaretka brzoskwiniowa Dekoracja: kilka kostek czekolady płatki migdałowe lukier biały brzoskwinie z puszki kwiatki z masy cukrowej Wykonanie: 1. Ciasto szpinakowe: Szpinak rozmrozić, odcisnąć wodę i zblendować. Jajka ubić z cukrem, dodać olej, mąkę wymieszaną

Szalona Kuchnia Eweliny
Sernik czekoladowy z ciasteczkami i bitą śmietaną. 153

cukier puder do smaku 1-2 łyżki kakao 2 kopiaste łyżki żelatyny 5  łyżek gorącej wody Dodatkowo: około 20 okrągłych biszkoptów około 20 dag kruchych okrągłych ciasteczek w czekoladzie Wykonanie: 1. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, następnie wsypujemy budynie w proszku i dodajemy

Izabelawkuchni
Przepis #141 Wafle "Princessa" - bez białego cukru 162

Chowamy do lodówki na 2-3 godziny. Przestudzoną masą przekładamy nasze wafle. Wierzch smarujemy musem kokosowym.   Wafle przechowujemy w lodówce. Zamiast musu kokosowego wierzch można polać rozpuszczoną gorzką czekoladą. Idealnie sprawdzą się na przekąską lub słodki deser. Smacznego

Health-Fit-Life
Czekoladowo-orzechowy torcik lodowy 170

Rewelacyjny śmietankowy torcik lodowy z dużą ilością gorzkiej czekolady i orzechów to świetna propozycja dla fanów zimnych deserów. Składniki: 800ml śmietany 30% 400g gorzkiej kuwertury 200g bezy 300g orzechowego krokantu 2 cukry wanilinowe Dekoracja: bita śmietana płatki czekoladowe różowe cukrowe perełki Wykonanie: 1. Kuwerturę i bezy pokroić nożem na małe kawałki. 2. Śmietanę ubić na sztywno, miksując dodać cukier wanilinowy

Szalona Kuchnia Eweliny
Czekoladowe ciasto z fasoli czerwonej ( brownie ) 153

Meega czekoladowe – choć bez grama czekolady, Banalnie proste – wszystko do miski i traktujesz blenderem, Nieprzyzwoicie wilgotne i pyszne, Wersja FIT – możesz zajadać się do woli… – Jeżeli obawiacie się fasoli, to wierzcie mi, niepotrzebnie, nie wyczujecie jej w cieście Przepis wprost od Marty, z bloga zdrowejestczadowe.pl Artykuł Czekoladowe ciasto z fasoli czerwonej ( brownie ) pochodzi z serwisu

NiePieprz.pl

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję