Coś słodkiego na szybko? u mnie zawsze sprawdzają się muffinki. Wystarczy wymieszać suche składniki i mokre, dorzucić jakieś owoce czy nawet czekoladę i gotowe. Znikają jeszcze ciepłe. składniki: 1 i 2/3 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju 2 jajka 200 g czerownej porzeczki bez ogonków Składniki
Monia miesza i gotujeowsiankę. Gotuję ją na wodzie lub mleku roślinnym (moje ulubione to ryżowe z dodatkiem wanilii, które można kupić w Rossmannie). Do ugotowanej owsianki dodaję banana, dwie kostki gorzkiej czekolady oraz migdały, żurawinę i rodzynki. Całość mieszam i powstaję naprawdę smaczne i sycące śniadanie. II ŚNIADANIE Na drugie śniadanie przygotowałam placuszki z mąki owsianej, odrobiny sody oczyszczonej, jajka oraz połowy startego
Health-Fit-Lifeserka mascarpone 330ml śmietany 30% 2 śmietan fix Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy po łyżce serka mascarpone oraz śmietan fix. Masę śmietanową wykładamy na masę bezową, dekorujemy startą czekoladą. Wkładamy do lodówki na około godzinę. Zajrzyj również tu: 1. Kawowa rozkosz- ciasto cappuccino 2. Pyszne śniadanie - muffinki jajeczne 3. Placuszki jajeczne - idealne na śniadanie
My World by Dagmara Rekdżem, sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! dżem z czerwonej porzeczki biszkoptowe ciasto z porzeczkami ucierane ciasto z czerwoną porzeczką porzeczkowa tarta z białą czekoladą drożdżowe zawijańce z dżemem rabarbarowym i czerwoną porzeczką kompot porzeczkowy Sernik na zimno z czerwonej porzeczki z nutka bazylii Proporcje na tortownicę o średnicy 19 cm Czas przygotowania
Kulinarne przygody Gatitysernik z wiśniami ! To przepis, który warto zapisać. Sernik pieczony z serków waniliowych jest niezwykle wilgotny, maślany i puszysty. Do tego spód, który zrobisz w minutę z tafli gorzkiej czekolady. W sezonie letnim sięgaj po świeże owoce wiśni. Zimną zaś możesz śmiało użyć wiśni mrożonych, a nawet domowego dżemu z wiśni. Jeśli lubisz takie szybkie i pyszne przepisy z wykorzystaniem
AniaGotuje.plmogę pochłaniać garściami. Co roku przygotowuje babkę piaskową . Sprawdzi się zarówno z jagodami, malinami, truskawkami czy morelami. Można użyć owoców mrożonych jak i świeżych. Czasami dodaje też posiekaną czekoladę czy orzechy. Babka jest prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna. Składniki: 250 g miękkiego masła 200 g cukru 4 jajka 3/4 łyżeczki aromatu waniliowego 350 g mąki 2 łyżeczki
Kuchnia w oparachJestem wielkim fanem wszelkich naleśników, które nie są z dodatkową porcją węglowodanów. Wprawdzie nigdy nie liczę i nie liczyłem kalorii, jednak zdrowy rozsądek podpowiada umiar. Więc dżem, czekolada odpada... Może sporadycznie jak na prawdę nie ma nic innego pod ręką. Omijamy oczywiście temat zakazanych kompozycji, czyli nie jadamy naleśników z serem, ani też nie pakujemy do nich
Dieta Rozdzielna i Zdrowieskładniki się połączyły. Masę wyłożyć na wierzch ciasta. Ładnie wyrównać. Odstawić do lodówki na kilka godzin aby całość dobrze stężała. Przed podaniem można udekorować truskawkami lub posypać startą czekoladą
Monia miesza i gotujecukier puder i ponownie przez chwilę miksujemy. 2/3 kremu wykładamy na galaretkę. Przykrywamy drugim blatem biszkoptowym i ponownie nasączamy. Na wierzch wykładamy pozostałą część kremu i wyrównujemy. Posypujemy startą czekoladą
Smaki Na Talerzubardzo dojrzałe banany 100 g cukru brązowego 1 jajko, rozbełtane 75 roztopionego masła lub oleju kokosowego 170 g mąki szczypta soli 1 łyżeczka sody oczyszczonej 70 g posiekanej gorzkiej czekolady Przygotowanie: Podłużną formę o długości 24 cm (tzw keksówkę) smarujemy masłem lub olejem kokosowym i posypujemy bułką tartą. Banany rozgniatamy widelcem, łączymy z cukrem, jajkiem i przestudzonym masłem. Mąkę mieszamy
Smakowity Blog KulinarnyNiesamowicie delikatne i puszyste ciasto jest świetną bazą nie tylko do jagodzianek, ale każdych drożdżówek, jakie sobie tylko zamarzycie! Z serem, z jabłkami, z budyniem, z rabarbarem, a nawet czekoladą! Robi się je błyskawicznie, ciasto zawsze wyrasta i smakuje nieziemsko! Koniecznie wypróbujcie! Ps. takie drożdżówki z serem i jagodami najlepiej smakują na gorąco prosto z piekarnika. Ale na drugi dzień
Ostra na Słodkoweekend, zawsze ktoś może wpaść… Lubię takie rozwiązania, bo do ciasta można wrzucić bakalie, tarte orzechy, ulubione aromaty, przełożyć kremem, zrezygnować z kakao, sypnąć maku. Polecam lukrowanie, polewanie czekoladą, obsypywanie wiórkami, tartymi orzechami, proszę bardzo. Ciasto łatwe, szybkie, smaczne. Łatwe ciasto bez jajek poleca się do kawy! Składniki: 2,5 szklanki mąki pszennej ½ szklanki kakao 3 spore łyżki dżemu
Zasmakuj Kuchniłyżeczki proszku do pieczenia 1-1,5 szklanki cukru pudru (w zależności kto jakie słodkie lubi) 2 łyżki kakao 100 ml oleju 5 jajek 2 budynie śmietankowe z białą czekoladą (lub zwykłe śmietankowe) 300 g owoców szczypta soli Wykonanie: Żółtka oddzielamy od białek. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, kakao, 1/2 szklanki cukru pudru, żółtka oraz szczyptę soli
Kuchnia MagdaLenypodawana jest na talerzu w postaci małej kopuły/kopczyka – w zależności od naczynia jakiego użyjemy do jej przygotowania do tego często możemy dostać mus owocowy do polania, karmel, czekoladę… Możliwości jest wiele :) Panna cotta wspaniale nadaje się jako deser na ciepłe letnie dni, po pierwsze nie trzeba włączać ani na chwilę piekarnika, po drugie podaje się
Ciastkozercypół z olejem kokosowym) 80 g erytrolu 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 180 g mąki orkiszowej (u mnie typ 750) 5 super krówek (najlepiej toffi lub czekolada) Przygotowanie: Masło ubijamy przez 5 min. z erytrolem. Dodajemy jajko i miksujemy 2 min. Mieszamy masę szpatułką z proszkiem i mąką. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Blaszkę wykładamy papierem
Czarnawisienka