Cześć Jedną z moich ulubionych przystawek jest tatar. U mnie w domu podaje się go najczęściej na kanapkach z bułki lub chleba. W wersji bardziej eleganckiej można go podać ładnie uformowany w lekko spłaszczoną kulkę (w kulce można zrobić wgłębienie na żółtko) otoczony posiekaną cebulką, grzybkami lub ogórkami konserwowymi. Tatar wołowy Przygotuj nóż i deskę do krojenia, miskę, widelec, łyżkę
blog.moje-pasje.infopęczki szczypiorku (najlepiej cienkiego), opakowanie serka śmietankowego, 100 g łososia wędzonego, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Jajka gotuję na twardo, kroję w plastry. Szczypiorek drobno siekam. Kromki chleba przekrawam na pół (po ukosie) smaruję dosyć grubo serkiem, kładę posmarowaną stroną na szczypiorku, lekko dociskam. Układam kawałki łososia i jajko. Posypuję solą i pieprzem, dekoruję majonezem i szczypiorkiem
JejKuchniamieszamy. Smacznego! ❤ Podwieczorek 17:30 Zachciało nam się słodkiego i szybko zrobiliśmy czekoladę z bakaliami. Przepis na przepyszną domową czekoladę znajdziesz tutaj>>> . Kolacja 19:00 Chleb z roszponką i jajkiem. Ostatnie wpisy z tej serii Co Lila jadła w środę? 1 Co Lila jadła w środę? 2 Co Lila jadła w środę
lady-och-mistrzyni.blogspot.comtakich części warzyw, które zazwyczaj lądują w śmietniku. Nie ukrywam, że to mój kierunek, o czym wiedzą najwierniejsi fani, którzy pamiętają choćby moją serię wpisów o przepisach ze starego chleba. domowa kuchnia - Pytanie brzmi, czy wygra z ekonomią? Na pewnych płaszczyznach na pewno. Ludzie są skłonni zapłacić więcej, za rzecz znacznie lepiej przygotowaną. Oczywiście ci, którzy mają czym zapłacić :) sztuczne
Kryzysowa Książka Kucharskalodówki) Rano zjadłam na śniadanie z pomidorem i kiełkami rzodkiewki wymieszanymi z rukolą, spryskane olejem ryżowym. Można podać z pieczywem, ale ciemnym. I nie szalejcie z ilością chleba :) Góra - dwie kromki! Na zdrowie
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comlodówki) Rano zjadłam na śniadanie z pomidorem i kiełkami rzodkiewki wymieszanymi z rukolą, spryskane olejem ryżowym. Można podać z pieczywem, ale ciemnym. I nie szalejcie z ilością chleba :) Góra - dwie kromki! Na zdrowie
Szczęśliwa kuchniaDziś kawał mięsa mam do zaproponowania , smak super , a za sprawa jedynie mleka , bardzo fajnie smakuje z świeżym chlebem , musztardą francuską , na kolację jak znalazł , więc zapraszam serdecznie do wypróbowania w domowym zaciszu i zajadaniu się z całą rodziną . Składniki 1,5 kg karkówki 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki majeranku 2 łyżki pieprzu
Mój Smakjeżeli za mokre - wrobić trochę mąki. Wyrobione ciasto zawijamy w folię spożywczą i odkładamy na pół godziny. Ciasto można też wyrobić w robocie ale najwygodniej wyrobić w maszynie do chleba. Farsz Ziemniaki obrać, ugotować, odparować i przepuścić przez praskę. Ostudzić. Ser rozdrobnić i również przepuścić przez praskę, dodać do ziemniaków. Drobno posiekaną cebulę usmażyć na oleju, na małym ogniu
Stare Garybędzie miękka. Następnie dodać fasolę i przyprawy ( tymianek, cząber, chili, paprykę, imbir ), gotować jeszcze 10 minut. Pod koniec gotowania przyprawić fasolę solą i pieprzem . Fasolę podawać na ciepło z chlebem lub chrupiącą bagietką. Smacznego
Codziennik Kuchennypesto: natka pietruszki 50 ml oliwy z oliwek sok z połowy cytryny ząbek czosnku garść pistacji 50 g startego cheddara sól i pieprz do smaku dodatkowo: 4 kromki wiejskiego chleba 4 łyżki startego cheddara Cebulę myjemy, kroimy w piórka i w garnku szklimy na maśle. Połowę zeszklonej cebuli miksujemy. Całość zalewamy winem i chwilę dusimy, po czym dodajemy bulion
Mienta blogszalejącej zimy. Zamieniając owoce w słodkie dżemy, konfitury czy kompoty tworzymy kolorową mapę smaków lata, dający sobie możliwość urozmaicenia dajmy na to sobotniego śniadania, kiedy to na tost z chleba z zakwasie nakładamy domowy twarożek i domowym dżemem, popijając całość herbatą z owocową konfiturą. Składniki Czas przygotowania: 20 min 1,3 kg świeżych truskawek 1 kg cukru żelującego
Słodki Kompromisdokładnie zalewamy nim kawałeczki mięsa, odstawiamy do lodówki do stężenia na kilka godzin, najlepiej na noc 8. Rillettes doskonale się przechowuje w lodówce w słoiku 9. Podajemy z chlebem na zakwasie i ogórkiem kiszonym *pozostały smalec zlewamy do słoika i przechowujemy w lodówce, świetnie nadaje się do pieczenia ziemniaków
Słodki Kompromisznikały w leczo, piekły się na zupę, suszyły żeby zatopić się w oliwie, przecierały na ketchup, ale wiele z nich po prostu zjadałam na surowo w towarzystwie twarożku i chleba. Pomysł sera i pomidora z wersji śniadaniowej przerodził się w wersję "lunchową" lub nawet kolacyjną. Tarta skrywa cztery sery, aromat czosnku niedźwiedziego i słodycz dwóch rodzajów pomidorów - pyszna, lekka
Słodki Kompromisogródka, stanowiła jedno z ulubionych śniadań. W latach 90-tych o dostaniu mąki graham można było tylko pomarzyć, niewielu z pewnością w domach podejmowało więc próby wypiekania własnego chleba czy bułek. Dzisiaj trudno właściwie wymienić mąkę jakiej nie można spotkać w sklepie, wybór jest bardzo szeroki, z pewnością więc uda Wam się kupić mąkę graham. Mąka graham to mąka
Słodki Kompromiszmieniki i mięso będą miękkie, a groch się rozgotuje, zajmie to ok 60 min, po tym czasie dokładamy do zupy kiełbasę 7. Zupę podjemy z porcją kiełbasy i kawałkiem chleba
Słodki Kompromis