chleb - 26084 przepisów (strona:1167/1739)

Moje propozycje świąteczne 177

czekoladowiec na orzechach żurawinowiec ciasto czekoladowe Sałatki : sałatka do obiadu sałatka z kiełkami lucerny sałatka z ananasem śledzie w musztardzie francuskiej śledzie po kaszubsku Mięsa na obiad i do chleba : kurczak w pomidorach kurczak z zielonym groszkiem klops z boczku i szynki klops z mięsa mielonego klops z pieczarkami

Proste Potrawy
CIASTA OD DAN CAKE- OFERTA ŚWIĄTECZNA- RECENZJA 144

mocno wpisuje się w polską tradycję, firma dobrze odnajduje się na polskim rynku i zna potrzeby polskich konsumentów.  Producent stale poszerza swoją ofertę. Obecnie na rynku dostępne są chleby tostowe, bułki do podpiekania, bułki mleczne, babki, rolady, spody tortowe, muffiny, tartaletki, tortille, bezy i wiele innych. Do testowania otrzymałam nowość: baranek wielkanocny idealny do koszyczka ze święconką, a także

Zrób to smacznie
Chleb żytni z orzechami 185

mąki żytniej razowej Młynomag 15 dkg zakwasu żytniego 1 dkg świeżych drożdży 1-1,5 szklanki ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli … Czytaj dalej Chleb żytni z orzechami

czarrna od kuchni
Bagietki kukurydziane 154

objętość.   Ciasto właściwe.  Zamieszaj wodę, mąki, drożdże, sól i cały zaczyn. Wyrabiaj dokładnie można mikserem z końcówkami w kształcie haków. Można wyrabiać w maszynie do chleba (użyjcie programu do wyrabiania wyrastania ) Powinno powstać gładkie elastyczne ciasto. Przenieś ciasto do natłuszczonej miski, owiń szczelnie folią i odstaw do wyrośnięcia na około 2 do 3 godzin (powinno

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Koszyczki z ciasta francuskiego z jajkiem, szynką i ogórkiem 558

opakowania ciasta francuskiego i składamy koszyczki z jednego kółeczka-podstawy i dwóch kółeczek z wykrojonym środkiem (będą wyższe), albo robimy tak jak ja i resztę pasty zjadamy wieczorem na chlebie;) 1 op. ciasta francuskiego (u mnie xl) 5 jajek 200 g szynki drobiowej 2-3 korniszony sól musztarda majonez szczypiorek czarnuszka 1 jajko Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu obieramy

Smaki Na Talerzu
Wielkanoc wytrawnie 855

kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/02/saatka-z-kolorowym-ryzem.html   Gotowany podwójnie schab kanapkowy http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2015/04/gotowany-podwojnie-schab-kanapkowy.html   Jajka z farszem wątrobowym http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2015/03/jajka-z-farszem-watrobkowym.html    Boczek faszerowany papryką i mieloną szynką http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2015/03/boczek-faszerowany-papryka-i-mielona.html Chleb z ziarnami i chia http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/04/chleb-z-ziarnami-i-nasionami-chia.html Sałatka jarzynowa bez jajek http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/08/saatka-jarzynowa-bez-jajek.html Drożdżowe koszyczki na sałatkę http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2017/02/drozdzowe-koszyczki-na-saatke.html Pasztet pod pierzynką http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2017/02/pasztet-pod-pierzynka.html

Kuchnia w czekoladzie
Ciabatty na zaczynie biga 158

zaczynie biga. Zaczyn potrzebuje kilkunastu godzin leżakowania, ale uwierzcie mi na słowo, że pokochacie te bułeczki i będziecie wracać do tego przepisu baaardzo często ;). Przepis z książki Piotra kucharskiego "Chleb. Domowa piekarnia".     Składniki: (na 8 sztuk) Zaczyn biga: 2 g świeżych drożdży 100 ml letniej wody 200 g mąki pszennej typ 750 Ciasto właściwe: cały powyższy zaczyn

Nastoletnie Wypiekanie
welsh rarebits (walijskie grzanki z serem) 185

sosu Worcestershire, starty ser, mieszać, aż ser się rozpuści. Zdjąć z ognia i pozwolić trochę przestygnąć. Zrobić tosty – w tosterze, albo pod grillem w piekarniku. Na każdy kawałek chleba nakładać grubą warstwę masy serowej, wstawić pod grill w piekarniku i zapiekać, aż masa zacznie bulgotać i się brązowić na wierzchu (około 5 minut powinno wystarczyć). Podawać gorące na śniadanie

stajnia gołębie od kuchni
Lekka sałatka z jajkiem i kapustą pekińską w sosie chrzanowym 194

rzodkiewką, zielonym groszkiem oraz jajkami, posypana pestkami dyni oraz rzeżuchą. Dodatkowo całość została skropiona kremowym sosem chrzanowym- dla lekkiego zaostrzenia smaku- na bazie śmietany, majonezu i chrzanu. Z kromką chleba z masłem na pyszne śniadanie bądź kolację, a także w sam raz na świąteczny, wielkanocny stół 😊 Sałatka, 3-4 porcje: * kapusta pekińska- 1 szt. * rzodkiewka- pęczek * jajka

Kraina Miodem Płynąca
Pasta z ryby maślanej, oliwek i pomidora 151

razem smarowidło do chleba albo przekąskę zrobiłam z wędzonej ryby maślanej. Ryba jest bardzo delikatna w smaku i pyszna, jeśli jeszcze nie próbowaliście to zachęcam. Mały kawałek ryby a ile przyjemności dla podniebienia. Polecam gorąco. Pasta z ryby maślanej, oliwek i pomidora. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Jaglany koktajl z babką płesznik 178

Przy okazji kwietniowej piekarni (jutro publikacja chleba z mąki z pszenicy durum) znalazłam w szafce nasiona babki płesznik. W ubiegłym roku zajadałam się koktajlami z nią lub wymiennie z chia. I dziś przyszła mi ochota na koktajl na bazie kaszy jaglanej, o której też dawno tu nie było. Składniki (na ok. litr napoju): "Mleko" jaglane 200 ml kaszy jaglanej wrzątek

Weekendy w domu i ogrodzie
Papryka w oliwie i ziołach 108

wierzchu układamy krążki papryczki. Wszystko zalewamy oliwą lub olejem, tak aby przykryć całość. Przechowujemy w lodówce. Im dłużej, tym lepszy będzie mieć smak. Można ją jeść na kromce chleba z masłem, dodawać do wędlin, sałatek

Kulinarne przemyslenia
Baranek z domowego masła 185

nowością. Śmietanka ma 42% tłuszczu, a więc chuda nie jest. Do masła i do ubijania kremów nadaje się wyśmienicie, a w składzie nie ma żadnych bonusów w postaci mączki chleba świętojańskiego.  TUTAJ znaleźć można więcej informacji na temat wyrobu domowego masła, a TU znajdziecie informację, gdzie 42% śmietankę można kupić. Składniki: 2 śmietanki 42% z Piątnicy (400 ml) oraz

bistro mama
Wegańskie pierogi z soczewicą, Pod Norenami 172

drugi raz w życiu, jak robiłam pierogi J . Pracy trochę było, ale warto, a to nadzienie: rewelacyjne (można też je wykorzystać jako pastę do chleba ). Udały się, dzięki poradom mojej teściowej oraz  Lilii i Ali . Składniki na nadzienie: 1 szklanka zielonej soczewicy 2 cebule kilka łyżek oleju majeranek, mielony kminek, kumin sól, czarny pieprz Ugotuj soczewicę. Drobno pokrój cebulę

Qlinarnie i Qlinarnie
PASTA ZE SŁONECZNIKA I CUKINII DO CHLEBA, KRAKERSÓW, SUROWYCH WARZYW, ITP. (SUROWA, RAW) 194

Człowiek staje się bardzo kreatywny, gdy brak w domu podstawowego składnika past do chleba - awokado. Właśnie z powodu dłużej nieobecności tegoż owocu powstają w naszej kuchni przeróżne rodzaje smarowideł i dipów. Wszystkie - tak jak awokado - w formie surowej i pełnej zdrowych kwasów tłuszczowych i witamin. Bazą dzisiejszej pasty są pestki słonecznika i cukinia. Nie sądziłam, że to połączenie będzie

Jeść, by żyć w zdrowiu

Proponowane wyszukiwania