koperek, ocet jabłkowy... ... i całość zblendować Następnie dolać 6 łyżeczek mleka sojowego, sól i pieprz i jeszcze raz zblendować, na jednolitą masę Podawać z chlebem domowego wypieku, tak smakuje najlepiej :) Można na kanapki położyć pomidor, ogórek, paprykę, sałatę lub mix sałat - do wyboru, do koloru :) Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comswobodnie pływać i nie stykać się z dnem garnka - olej powinien być rozgrzany do temperatury około 175 stopni (najlepiej wykorzystać termometr cukierniczy lub wrzucić do oleju kawałek ciasta/skórkę chleba; jeśli od razu się unosi, a wokół pojawiają się bąbelki, temperatura jest odpowiednia) - do nakładania najlepiej wykorzystać miarkę w formie łyżeczki (u mnie o pojemności 7,5ml), która jest okrągła
Smakołyki Berenikipatelni, a my mamy dobrej jakości mięso, które możemy sobie dowolnie doprawić. Do tej pory jadłam to danie jako ciepła przystawk ę, ale odkryłam, że jest dobre na chlebie. Taka kanapka drwala da nam siłę na cały dzień, nawet zimą. Nie trzeba czekać do Wielkanocy, żeby cieszyć się smakiem białej kiełbasy. Składniki: surowa biała kiełbasa na każdą osobę opakowanie
Ugotowane pozamiataneteż na uwadze zjeść coś fajnego:) Dziś właśnie mam dla Was coś nietypowego, co możecie przygotować tuż przed śniadanie lub wieczorkiem dnia poprzedniego. Drożdżowe koszyczki są ciekawym zamiennikiem chleba- dobrze smakują, są mięciutkie, a do tego pełnią rolę miseczki lub talerzyka. Owszem troszkę pracochłonne są, ale jak już wspomniałam wyżej.... ma być leniwie ;) Nikt Was nie pogania, nikt
Kuchnia w czekoladzietrzeba jej przed gotowaniem płukać. W kuchni możemy jej używać tak samo jak komosę ryżową. Sprawdzi się idealnie do dań na wytrawnie, do zup, sałatek, do wypieku chleba itd. jak kto woli :-). Jest naprawdę smaczna, nawet mój młody był zadowolony, a do nowinek podchodzi sceptycznie, tak tutaj wciął całą porcję :-) Składniki na 3 porcje: 1 szklanka kaszy bio canihua
kruche babeczkiMoja kolejna wariacja w pieczeniu chleba. Zapraszam po przepis: Składniki: 2 szkl mąki pszennej 1 szkl mąki pszennej pełnoziarnistej 1 szkl mąki żytniej pełnoziarnistej 50 g świeżych drożdży szczypta cukru 1 łyżeczka soli 1 szkl ciepłej wody keksówka 12x24 Przygotowanie: Do dużej miski wkruszamy drożdże, dodajemy szczyptę cukru, 2 łyżki ciepłej wody i 1 łyżkę mąki pszennej. Rozcieramy łyżką
słodkie i nie tylko historie kulinarnezupełnie, zachłysnąwszy wręcz refleksami tańczącymi na wodzie, oddychając głęboko czystym, zimnym powietrzem, nagle wpadłam na temat mojej pracy. A potem po kolei przyszły mi do głowy wszystkie przepisy na chleby, musy i ciasta, które mam zamiar wykorzystać. Teraz tylko pozostaje mi to wszystko spisać i sprawdzić, czy jest szansa na dostanie tych wszystkich wymyślnych składników, które znikąd pojawiły się
Pożeraczka, czyli raz adobrzeKapuśniak z parówką to moje jedno w wielu ulubionych dań z dzieciństwa. Mama zawsze podawała je z kromką chleba posmarowaną masłem. Kapuśniak z parówką może być samodzielnym daniem lub też przystawką. Kapuśniak z parówką można w fazie końcowej doprawić pomidorami – uzyskacie pomidorowy kapuśniak z parówkami. Składniki na: Kapuśniak z parówką jedna średniej wielkości główka... Read More The post Kapuśniak
Magiczny Garnekgorąco" ser sprawdza się bardzo dobrze. Ładnie się rozpuszcza, ale nie rozpływa i nie ścieka z bułki, lub nie wypływa z tostów. Jego wielkość świetnie pasuje do kromki chleba tostowego. Ser ma bardzo delikatny smak i zapach dzięki czemu dzieciaki go pokochały, wcinały go i na zimno i na ciepło. Dla osób które lubią czuć wyraźny smak sera może być
Państwo Wojtczuk gotująMoja połowa zażyczyła sobie kawałek mięska do chleba , mówi i ma jak ja to mówię , dziś zapraszam na bardzo smaczną karkówkę z dodatkiem przypraw i miodu , mi osobiście takie smaki bardzo odpowiadają , mam nadzieje że i Państwu zasmakuje . Składniki 1,5 kg karkówki bez kości 2 łyżeczki papryki czerwonej słodkiej 2 łyżeczki pieprzu ziołowego 2 łyżeczki
Mój SmakWymieszać na jednolita masę , odstawić do ciepłego miejsca na 15 minut. Resztę mąki przesiać przez sitko , dodać rozczyn drożdżowy i pozostałe składniki (oprócz masła). Wyrabiać, najłatwiej w maszynie do chleba ( cudowny patent na wszelkie ciasta ) przez kilka minut, pod koniec dodając rozpuszczone , letnie masło . Ciasto powinno być gładkie i miękkie , nawet jeśli odrobinę przylega i się klei nie dosypujecie mąki
Ogrodnik w podróżydłoniach). Układamy ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każde ciasteczko nieco spłaszczamy i robimy wgłebienie – ja w tym celu wykorzystałam mała foremkę do pierniczków. Wypełniłam ją miąższem chleba (hihi), owinęłam folią spożywczą i odciskałam wzorek. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 15 minut. Ciasteczka są gotowe gdy nieznacznie popękają na brzegach (po upieczeniu ciasteczka
Smaki Na TalerzuDorsz, kasza bulgur z cebulką i pietruszką, marchewka z jabłkiem. Podwieczorek 17:30 Domowe monte. "Mamusiu, a zrobisz mi kakao z bieluszkiem, taki psysmak"? Kolacja 19:00 Chleb, jajko sadzone z ziołami i gwiazdki z sera i masła. Ostatnie wpisy z tej serii Co Lila jadła w środę? 1 Co Lila jadła w środę? 2 Co Lila jadła w środę
lady-och-mistrzyni.blogspot.comcukinii (ok. 112 g), - 1/2 puszki fasoli (ok. 120 g), - ząbek czosnku, - 1/2 puszki pomidorów (ok. 200 g), - przyprawy: oregano, papryka słodka, wędzona, ostra, sos sojowy, - kromka chleba graham (ok. 30 g). Sposób przygotowania 1. Cebulę szklimy na łyżeczce oleju. 2. Paprykę kroimy w paski a pieczarki w plastry i dodajemy do cebuli. Dusimy kilka minut. 3. Do warzyw dodajemy
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachrozetrzeć i dodać do zupy. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Żeberka wyjąć z zupy, mięso obkroić i wrzucić z powrotem do garnka. Grochówkę najlepiej smakuje z ciemnym chlebem. Smacznego
Obiad gotowy