chleb - 26084 przepisów (strona:1165/1739)

Pasta z awokado, czosnku i siemienia lnianego 153

wybornie i tak i tak. Pasty robię często i są to najróżniejsze kombinacje. Dziś było szybko, zdrowo i pysznie. Pasty do kanapek to idealny zamiennik masła, które uwielbiam ale chleb posmarowany taką pastą zachwyca kubki smakowe. Robicie takie pasty? Polecam do zrobienia. Pasta z awokado, czosnku i siemienia lnianego. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
ROLADA A'LA PIZZA 131

Rolada drożdżowa, pełnoziarnista o smaku pizzy to pyszna przekąska, której nikt się nie oprze. Na zewnątrz jest chrupiąca jak skórka od chleba, a w środku mięciutka z pysznym farszem. To moje najlepsze odkrycie kulinarne w ostatnim czasie! Najlepiej smakuje na ciepło z dodatkiem sałatki ze świeżych warzyw. Pycha! Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 1 szklanka mąki pszennej

Kuchnia MagdaLeny
Tacos – pszenno- kukurydziane muszle do nadziewania 291

pisałam już TUTAJ , przy okazji bardzo długiego wpisu o mąkach roślinnych, niechlebowych, ale przytoczę jeszcze raz. To mąka z drobno zmielonej, suszonej kukurydzy. Słonecznie żółta w kolorze. Podstawa bezglutenowych chlebów i bułek, ciast, najlepiej tłuszczowych i ucieranych.   Ze zmielonej bardzo drobno z powodzeniem można zrobić tortillę i naleśniki, a także desery, placuszki i kluski. Jest najbardziej naproteinowaną (bogatą

Karo in the Kitchen
Żeberka w sosie barbecue 171

Dzięki temu żeberka wychodzą mięciutkie ale jednocześnie soczyste.   A dalsze podanie to już własna inwencja. Znakomite na obiad, z ziemniakami i surówką z sałaty. Ale również doskonałe z chlebem. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Zupa dyniowa z kiełbasą lub mielonką 140

porwaną na w miarę drobne kawałki lub kiełbasę, pokrojoną w ćwierćplasterki.  Dobrze sprawdza się kiełbasa, która się rozpada pod wpływem gorąca - fajnie łączy się z zupką. Podawać z chlebem lub groszkiem ptysiowym. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Zupa szczawiowa z jajkiem 183

kluchy z mąki. Całość zlać do zupy i podgotować chwilę.  Doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać śmietanę i doprowadzić do wrzenia. Podawać z jajkiem na twardo i chlebem. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Chleb bezglutenowy ze słonecznikiem i dynią 168

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni, zmniejszyć temperaturę do 200 stopni i piec 60 minut.  Po upieczeniu wyjąć z formy i wystudzić na kratce. Uwaga! Krojenie ciepłego chleba może skończyć się odgniecioną skórką. Należy to robić delikatnie albo poczekać aż porządnie wystygnie. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Hummus z masłem orzechowym 173

oliwą. Można je też posypać orzeszkami, ale wtedy popsujemy biesiadnikom niespodziankę i zabawę w zgadywanie, co jest w środku. Podawać z warzywami pokrojonymi w słupki, albo jako pastę do chleba. Artykuł Hummus z masłem orzechowym pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane

Ugotowane pozamiatane
Zupa gulaszowa 142

minut. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i ziemniaki - i gotujemy do miękkości ziemniaków ok. 20 minut. Na koniec wsypujemy posiekany koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z chlebem

psgotujemy
Sałatka z jajkiem, tuńczykiem i brązowym ryżem 260

Wędzony tuńczyk jest bardzo dobry. Często używam go do zrobienia sałatki lub pasty na chleb. Dzisiaj mam dla Was pomysł na sałatkę ryżową z jajkiem, wędzonym tuńczykiem i kukurydzą. Zachęcam do zrobienia :) Składniki: 100 g ryżu brązowego (polecam Skworcu ) 1 puszka wędzonego tuńczyka, w oleju (100 g po odsączeniu) 3 jajka 1 puszka kukurydzy 1 mała cebula 2 łyżki majonezu

Smak mojego domu
Bułeczki tygryski 249

zmniejszyć temperaturę do 180*C i piec przez około 30 min. Skórka powinna popękać i się zrumienić. Studzić na kratce. Smacznego :) Zamiast bułeczek z tego ciasta można uformować bochenek chleba i upiec z polewą tygrysią. Należy wtedy wydłużyć czas pieczenia. Kategoria: A-Z SŁODKO , A-Z WYTRAWNIE , Bułki i drożdżówki , Dla dzieci , Na wynos Tagged: drożdże , polewa , ryż

https:KKuchniaMniam
Wegańskie pasty i pasztety do kanapek :) 217

KRAINA , ale widzę, że na stronie sklepu występuje on teraz w innym opakowaniu i całkowicie innym składzie. Choć nazwa i firma zostały te same. Pasztet spożyłam m.in. z chlebem lnianym z cukinią . Kompletnie mi on nie smakował. Zapach miał bardzo nie przyjemny, a smak specyficzny i niezbyt dobry. Ale pamiętajcie, że to tylko moje zdanie, może Wam akurat przypadnie

Zdrowie na języku :P
Barszcz czerwony  na wędzonym boczku 204

zagotowaniu, zmniejszyłam ogień i gotowałam   do czasu kiedy warzywa były już miękkie. Boczek wyjęłam z wywaru, wywar przecedziłam a boczek odłożyłam. Jest wspaniałą wędliną do chleba. Mój M taki lubi :) Buraki obrałam, połowę starłam na tarce jarzynowej na dużych oczkach, a resztę pokroiłam w duże kawałki. Wszystko przełożyłam do czystego wywaru. Wstawiłam ponownie do gotowania (na około 15 minut

Kuchnia u Krysi
Fasolowe leczo z bakłażanem 192

mieszając przez 2-3 minut smaż.   Na samym końcu dodaj sos pomidorowy i duś wszystko razem przez 10 minut aż fasola będzie ciepła. Najlepiej smakuje z kromką prawdziwego chleba na zakwasie Smacznego!     Artykuł Fasolowe leczo z bakłażanem pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
JAK OBIERAĆ SZPARAGI? ZUPA ZE SZPARAGAMI! PRZEPYSZNA ;-))) 159

robi się je w kilka chwil, nigdy nie mam ich dość. Mogłabym je jeść na śniadanie, lekko podsmażone na maśle, podane z jajkiem poszetowym i pajdą domowego chleba, na obiad w postaci tart, pizzy, risotta, blanszowane i polane palonym masłem, a na kolację w formie sałatki. Wiem też, że niektórzy robią z nich lody. To warzywo jedyne w swoim rodzaju

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania