Hummus z solonymi migdałami

Hummus z solonymi migdałami

Hummus z solonymi migdałami

Przepis na : kolacja

Hummus – to potrawa wywodząca się z Lewantu i Egiptu, sos dip lub pasta do smarowania, przyrządzana z gotowanych i przetartych nasion ciecierzycy. Ostatnio coraz popularniejsza. Dzisiaj pokażę, jak zrobić do z solonymi migdałami. Puszka (400g.) ciecierzycy [waga razem z zalewą] lub ok 150g. ciecierzycy suchej. 1 łyżeczka soku z cytryny 1-2 ząbki czosnku 5 łyżek pasty tahini 1 łyżeczka kuminu, czyli kminu rzymskiego Oliwa lub olej o neutralnym smaku Garść solonych migdałów Słodka papryka w proszku Sól Pieprz ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MarcinChef

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Autor

Marcin SosnowskiMarcin Sosnowski

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasty, pasta, dipy, z jagodami, sosy, papryka, mięso, grill, przepisy fit, śniadania, chleb, fit, obiad, kolacja, przekąski, mięso na obiad, fit śniadanie, chleb mieszany, warzywa na patelnie, chleb z ziarnami

Inne przepisy z MarcinChef

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.