dłużej tym lepiej. 3. Pumpernikiel z burakami, jajkiem i śledziem w lekkim sosie chrzanowym z koprem 4 filety śledziowe a’la Matjas SEKO 1 opakowanie chleba pumpernikiel 3 jajka ugotowane na twardo 2 średniej wielkości, upieczone buraki 1 łyżka śmietany 18% 2 łyżki jogurtu ½ pęczka koperku 1 łyżka tartego chrzanu sól
SMYKWKUCHNIbyć kwaśna i słona zarazem. Taki smak można uzyskać dolewając więcej lub mniej zalewy z ogórków. Soliankę podawać z kleksem śmietany, posypaną natką pietruszki lub koperkiem. Świetnie smakuje z chlebem
Bon Appetit Małgorzatykoniec 2 łyżki śmietany zahartować niewielką ilością wywaru, by się nie zważyła i dodać do zupy. Chwilę jeszcze gotować. Żurek podawać z jajkami ugotowanymi na twardo i ewentualnie z chlebem. Smacznego
Wołowina od rekinawoda szybciej odparuje niż zmięknie mięso, podlewamy gulasz jeszcze wrzącą wodą. Gotowy gulasz przekładamy do miseczek, dekorujemy świeżymi listkami natki pietruszki. Podajemy z surówką ze świeżej kapusty i kromkami chleba. The post Gulasz ze schabu wieprzowego appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPiernik to moje ulubione ciasto. Uwielbiam zapach przypraw, gdy się piecze i lubię smarować go serkiem jak chleb, kiedy po kilku dniach robi się bardziej suchy. Jem go przez cały rok, ale szczególnie smakuje w okresie świątecznym. Moja ulubiona polewa to serek mascarpone z cytryną, taki jak na cieście marchewkowym. Ponieważ mam sporo orzechów włoskich z działki, to najczęściej
Ugotowane pozamiataneptaków. Bo choć Porto to dostęp do oceanu, plaże i intrygujące kamienice – paw w parku to dopiero niespodzianka! Piszczałam jak pięciolatka, kiedy śmiało do nas podbiegały po kawałek chleba. Z wyciągniętymi szyjami, patrzą tymi szklistymi oczkami, same ustawiały mi się do zdjęcia. Gdzie spotkasz najpiękniejszego ptaka na świecie? Nie trzeba długo szukać, bo nie daleko od centrum. Musimy kierować
Pink EnvelopeRównież w tym momencie dodajemy musztardę oraz pieczarki. Zagotowujemy. Z gulaszu odlewamy pół szklanki wywaru i mieszamy w nim śmietanę. Następnie dolewamy ją do rondla. Podawać z ulubionym dodatkiem: chlebem, kaszą czy ryżem
Ania i Marcin gotująŚledzie to bardzo wdzięczny produkt w kuchni, łatwo je przygotować i to z dużym wyprzedzeniem. Świetnie się przechowują. Idealnie smakują zarówno z chlebem, jak i z gotowanymi ziemniakami. Nieduża srebrzysta rybka króluje nie tylko w kuchni skandynawskiej, w polskiej także poradziła sobie świetnie - głównie za sprawą łatwości w konserwacji, bo wystarczy ją zasolić, by znacznie przedłużyć jej trwałość. Śledź
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Bardzo lubię nasiona chia. Mogą zastąpić siemię lniane, są świetnym dodatkiem przy pieczeniu chleba, można z nich zrobić pudding, wykorzystać do sałatek, zup i do wszystkiego, czego chcecie. Powstrzymuje Was tylko wyobraźnia :) Poniżej kilka informacji na temat nasion chia. Może będą one dla Was interesujące. Tak, jak w przypadku innych tego typu informacji, które zamieszczam na blogu, podkreślam
Szczęśliwa kuchniaBardzo lubię nasiona chia. Mogą zastąpić siemię lniane, są świetnym dodatkiem przy pieczeniu chleba, można z nich zrobić pudding, wykorzystać do sałatek, zup i do wszystkiego, czego chcecie. Powstrzymuje Was tylko wyobraźnia :) Poniżej kilka informacji na temat nasion chia. Może będą one dla Was interesujące. Tak, jak w przypadku innych tego typu informacji, które zamieszczam na blogu, podkreślam
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comTagine-mięsny raugot,są to pocięte na kawałki części mięsa z dodatkiem cebuli i przypraw.Delikatny kurczak ,migdały i cudowna oliwa w której zanurza się świeżo upieczony chleb,niebotyczna rozkosz podniebienia i rozpusta w biały dzień. 1 kurczak 2 łyżki oliwy z oliwek 1/4 łyżeczki kurkumy 2 łyżeczki imbiru tartego(świeży) 2 łyżeczki cynamonu 5-6 cebul 200ml.wody pieprz
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiprzecier z daktyli i wiele innych śniadania: tutaj same pyszności: migdałowa kasza jaglana z truskawkami, wegański omlet z kurkami, groszkiem i cukinią lub kolorowa miska zdrowia :-) smarowidła do chleba: pasty do kanapek z bobu i awokado, pora i orzechów włoskich i inne zupy: np: czosnkowo - jaglana, z pieczonych buraków z malinami (chętnie, oj chętnie) i inne :-) dania główne
kruche babeczkikońcu będzie duża , więc trzeba zacząć się szykować. Po zakupach wróciliśmy w rzęsistym deszczu do siostry C., gdzie czekały na nas æbleskiver i gløgg , a także świeżo upieczony chleb i pyszna, rozgrzewająca zupa. Wieczór minął więc szybko i radośnie, przy dźwiękach świątecznych piosenek i dwóch namiętnie akompaniujących im maluchach. Do domu wróciliśmy zmęczeni i zadowoleni, odliczając dni do kolejnego
Pożeraczka, czyli raz adobrzeWitajcie w Nowym 2013 roku! Podobno jaki pierwszy dzień taki cały rok. Zaczęliśmy więc od idealnego śniadania. Przedstawiam Wam moją kanapkę. Oto Madame! Składniki: • 2 kromki chleba tostowego pszennego • 1 plaster szynki • 1 plaster sera żółtego • kilka plasterków ogórka zielonego • 1 łyżka creme fraiche lub gęstej śmietany • masło do smarowania • otarta skórka z 1/2 cytryny • masło
To co kocham