chleb - 26576 przepisów (strona:1180/1772)

Pączki z ziemniakami i marmoladą 197

pączki. W tym roku postanowiłam postawić na coś oryginalnego. I tak na nasz stół wjechały pączki z ziemniakami, z bloga Ani szczypta-slodyczy.blog.pl . Do tej pory z ziemniakami robiłam chleb, ale żeby ładować je do pączków? To musiało albo okazać się klapą, albo czymś doskonałym Jak smakują pączki ziemniaczane? Zapraszam do wpisu. Jeśli robiliście kiedyś pączki, to wiecie jakie

Mieszam w Garnku
Ciasteczka owsiane z daktylami (bez glutenu, bez jajek) 350

fosforu, manganu i magnezu. Oczywiście mam na myśli te domowe ciasteczka a nie sklepowe bo tym drugim do właściwości prozdrowotnych stanowczo bardzo daleko..  Daktyle zaś to tzw. "chleb życia" bo tak właśnie mówi się o nich w krajach arabskich. Naturalnie słodkie i bardzo zdrowe. To nie tylko świetne źródło energii ale również witaminy A i luteiny tak ważnych

maniapieczenia
Pączusie łyżką kładzione. 188

kilka pączusi na pomocą łyżki i smażyć na ładny, brązowawy kolor (z obu stron).  Rada dla początkujących: Gotowość tłuszczu można sprawdzić następująco: wrzuć na tłuszcz mały kawałek chleba, powinien wypłynąć na wierzch i zrumienić się w ciągu 45-50 sekund. Trzeba jednak pamiętać ze temperatura tłuszczu obniża się kiedy wrzucamy na niego świeżą partię tłuszczu, temperaturę trzeba kontrolować. Jeżeli

Poezja Smaków - blog kulinarny
Pasta rybna + film 175

pasta rybna ze śledzi lub szprotek w sosie pomidorowym, jajek na twardo, żółtego sera, ogórków kiszonych oraz cebuli to idealne smarowidło do świeżego pieczywa, pszennej bagietki lub ciemnego, pełnoziarnistego chleba, doskonale sprawdza się również jako farsz do nadziewania jajek.     składniki na 3 porcje puszka śledzi lub szprotek w pomidorach 150 g żółtego sera 2 ogórki kiszone 1 cebula

Smakowite Dania
Gluten - o co tu chodzi? 181

kuchni, poznaje nowe smaki i sposoby ich wykorzystania. Nie dam się zwariować, bo twardo stoję swoimi stopami na ziemi. Powiem wam, że najbardziej będę miała problem z rezygnacją z chleba, bo bardzo go lubię i sama go piekę od lat. Z pewnością nie idę razem z trendami czy panującą modą, to nie jest w moim stylu. Interesuje mnie tylko aspekt

Codzienna kuchnia niecodzienna
Krem z kalafiora z koperkiem 135

pietruszka 1 bulionetka drobiowa Knorr (wiem, wiem, nie powinnam, ale nie miałam mięska by zrobić wywar mięsny) 3 łyżki śmietany 1 garść posiekanego koperku sól pieprz 2 kromki chleba – robię z nich grzanki w tosterze wyskakującym   Do garnka z wodą wrzucam bulionetkę. Czekam aż woda się zagotuje a bulionetka rozpuści. Dodaję obrane i pokrojone w małe kawałeczki warzywa

MojaQchnia.pl
Marokańska zupa harira (wersja wegetariańska) 277

cytryny, dopraw solą i pieprzem. Zupę podawaj udekorowaną listkami kolendry. Możesz też podać biesiadnikom cząstki cytryny, aby doprawili zupę na talerzu. Inne typowe dodatki do hariry do arabski chleb oraz suszone daktyle, których słodycz podkreśla aromat przypraw

Chilli Czosnek i Oliwa
Zimowy krem z zielonego groszku i obłędne grzanki 168

średnim ogniu przez 20mi. 3. Do ugotowanych warzyw dorzuć suszoną miętę i zblenduj wszystko na krem. 4. Dopraw solą i sporą ilością pieprzu do smaku. Grzanki: 1. Kromki razowego chleba opiecz na rumiano. 2. Składniki na pastę wymieszaj ze sobą bardzo dokładnie. 3. Pietruszkową pastę nakładaj na gorące grzanki i podawaj do zupy. Smacznego! Winter green peas creamy soup Ingredients

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Warsztaty z Sokołów - wspomnienia – fotorelacja 166

kilka zdjęć, w tym jedno dość bezpośrednio.W sumie kiedy-nie mam pojęcia :-)  Na warsztatach przedstawiono nam między innymi nową piramidę żywieniową. Wreszcie uległa zmianie. Co gotowaliśmy? 1/ Chleb Chapati z przepisu Moniki Mrozowskiej 2/ Barszcz z mlekiem kokosowym z przepisu Moniki Mrozowskiej 3/ Pierogi z pasztetem warzywnym Sokołów z przepisu Dominika Moskalenko 4/ Deser buber z przepisu Dominika

Z Kuchni Do Kuchni
Dlaczego ryby powinny być obecne w naszej diecie? Czy szkodzą? Które wybrać? 205

chyba przyzwyczajenie: obiad = mięso... Jednakże staram się, aby ryby były przygotowywane na rozmaite sposoby i gościły w wielu potrawach, np. w omletach, sałatkach, czy chociażby jako przekąska z domowym chlebem. Wiem, że nie wszyscy zdają sobie sprawę - z obecności ryb w swojej diecie, dlatego przeczytajcie poniższy tekst. Jestem pewna, że jeśli za rzadko jadacie ryby - to niebawem to się zmieni

Di gotuje
RESIDENT EVIL VII – FLACZKI (ZUPA) 286

Żeberka można wyjąć i oddzielić od nich mięso, które ponownie wrzucamy do zupy. Przed podaniem pozbywamy się pora oraz liści laurowych i ziela.   PODANIE Zupę podajemy z pajdą chleba. Wielbiciele ohydnie wyglądajacych zup będą zachwyceni. Sprawcie sobie zatem ucztę na miarę kolacji z Bakerami! * dane dotyczące wartości energetycznych i odżywczych, czasu wykonania oraz ceny są jedynie szacunkowe i mogą

Nerds Kitchen
Krem z dyni, jabłek i pora z kukurydzą 183

niego uczuleni, a także miłośnikom bezglutenowych kasz, warzyw, owoców oraz innych naturalnych produktów. Okazuje się, że kasza to prawdziwa królowa kuchni, można z niej zrobić bezglutenowy chleb, ciasto i przepyszny budyń. Autorka postanowiła pokazać, że wegetariańskie gotowanie bez glutenu może być łatwe i przyjemne, a przy tym nie musi rujnować budżetu domowego. Książka została podzielona na części zgodne z porami

Z Kuchni Do Kuchni
Serek migdałowy z kolendrą 140

sitku z użyciem gazy. Powstały płyn to mleko migdałowe. Pozostałą na sitku masę przenosimy do nowego pojemnika – dodajemy przyprawy, koncentrat i posiekaną kolendrę. Całość mieszamy i podajemy do chleba

Szybko Tanio Smacznie
Tort z kremem mascarpone o smaku cappuccino, z kapiącą czekoladą 303

poziomy.   KREM Lodowato zimną śmietanę ubijamy mikserem na sztywno, jednocześnie uważając żeby nie przebić jej na masło – zacznie puszczać wodę i będziecie mogli ją co najwyżej rozsmarować na chlebie. Do ubitej śmietany dodajemy cukier puder, cappuccino w proszku i serek mascarpone. Całość jeszcze chwilę miksujemy – tylko do połączenia! SKŁADANIE Na kartonowym podkładzie lub na paterze rozkładamy dolne piętro ciasta

Karo in the Kitchen
Genialna zupa czosnkowa 150

łyżki śmietany 12% 2 łyżki mąki 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka czosnku staropolskiego w torebce (Kamis lub inny) pietruszka grzanki (gotowe, lub zrobione samodzielnie z chleba) Do garnka wlewamy wodę, wkładamy udko z kurczaka. Gotujemy przez 30 minut. Wyjmujemy udko, dodajemy sól, pieprz, serek śmietankowy, 1 ząbek czosnku rozmiażdżony, 2 ząbki czosnku przekrojone na pół, czosnek

MojaQchnia.pl