chleb - 26576 przepisów (strona:1187/1772)

Tatar śląski ze śledzia 217

razem jeszcze raz wymieszać.  Miskę pod przykryciem odstawić na co najmniej 30 minut do schłodzenia w lodówce, aby smaki się "przegryzły".  Podawać do ulubionego, własnoręcznie wypiekanego, domowego chleba

Grunt to przepis!
DETOKS CUKROWY # 1 - przepisy 293

założenia nie współgrają z moim stylem odżywiania, postanowiłam się zainspirować :) Dlatego dziś przedstawię kilka pomysłów na bezcukrowe posiłki, podpatrzone od osób, którym najbliższa jest dieta paleo. 1. PIKANTNY, KAKAOWY CHLEB Z SEZAMEM Czytaj więcej

Kasia Sarna
Chleb orkiszowy z pestkami dyni 145

zainwestować w nasze zdrowie i raz na jakiś czas upiec domowy chlebek własnie z m ą ki orkiszowej. Jest bardzo sycący i zarazem smaczny :-) Do chleba dodałam pestki dyni, które również maja wiele prozdrowotnych właściwości. Zapraszam do wypieku 😊 Składniki (na małą keks ó wk ę ) : m ą ka orkiszowa pełnoziarnista

kulinarne odsłony pati
Tradycyjny kwas chlebowy z chleba na miodzie 216

Witajcie, Mam dla Was przepis na sprawdzony kwas chlebowy z chleba na miodzie. Kwas chlebowy zawiera: witaminy grupy B działają stymulująco na wzrost i rozwój organizmu witaminę C ma działanie uodparniające. Wzmacnia układ odpornościowy- osoby pijące regularnie kwas chlebowy 3 razy rzadziej zapadają na grypę enzymy i bakterie kwasu mlekowego wspomagają i regulują mikroflorę jelitową - sprawnie

Menu Zdrowia
Chleb pszenny na zakwasie żytnim 217

Składniki (1 kg chleba): 500 g maki pszennej (najlepiej chlebowej,ale może być dowolna pszenna) 150 g zakwasu żytniego 1 plaska łyżeczka soli 300 g wody 8 g świeżych drożdży olej lub oliwa Sposób wykonania: Wszystkie składniki łączymy, najlepiej za pomocą miksera.Ciasto powinno być gęste. Przykrywamy je ściereczką i odstawiamy na 2 godziny w cieple miejsce. Następnie przekładamy masę

Menu Zdrowia
Pasta serowo-jajeczna z kabanosem 281

Uwielbiam pasty kanapkowe. Kilka składników, a jakże można odmienić swoją codzienną kromkę chleba. Dziś kolejna propozycja z tego cyklu – pasta serowo-jajeczna z kabanosem. Pysznie, szybko, choć na pewno nie „niskokalorycznie” Ale czyż zawsze musi być tak bardzo zdrowo Często przygotowuję takie pasty szybciej, a potem albo wkładam je do lodówki na tzw. „potem” albo

Słodkie okruszki
Pasta z fasoli 204

kroimy na drobną kosteczkę. 6. Do fasoli dodajemy cebulkę (bez przypraw!), śliwki i miksujemy kilka sekund, tak żeby wszystkie składniki się połączyły. 7. Pasta z fasoli najlepiej smakuje z chlebem pełnoziarnistym i kwaszonym ogórkiem. Pasta z fasoli jest bogaty w: - błonnik pokarmowy, który daje uczucie sytości, - witaminę B1 (pochodzącą z fasoli), która działa przeciwdepresyjnie. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Sałatka z czerwonej fasoli 296

Błyskawiczna sałatka do chleba. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 8 Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 mały słoiczek marynowanych pieczarek (ok. 200 g) 5 ogórków konserwowych 4 jajka 150 g sera żółtego 4-5 łyżek majonezu pieprz i sól Przygotowanie: Ugotować jajka na twardo. Do dużej miski wsypać odcedzoną z zalewy

KuchniaWeDwoje.pl
Szpinakowe crepes czyli jak jeść tanio w styczniu 200

styczniu przejrzeć spiżarkę i lodówkę. Na pewno znajdziecie mnóstwo inspiracji. Nasiona, orzechy czy suszone owoce zawsze zalegają na półkach. Można je wykorzystać w styczniu do owsianki czy pieczenia chleba czy szpinakowych crepes. Szpinakowe crepes bezglutenowe Składniki: na 10 crepes 2,5 dl mąki gryczanej 40 g świeżego szpinaku 4 jajka 400 ml mleka 1 łyżeczka soli masło lub olej

codojedzenia
Kanapka fit z tuńczykiem i chili 203

Składniki: 2 kromki chleba żytnio-pszennego z siemieniem lnianym i słonecznikiem 2 łyżki tuńczyka  jajko pomidor mała czerwona cebula chili w płatkach Wykonanie: 1. Jajko ugotuj na twardo. Pokrój w plasterki. 2. Na kromce rozsmaruj łyżkę tuńczyka, ułóż plasterki jajka i pomidora oraz cienko pokrojoną w plasterki cebulkę. 3. Posyp solą i chili. Instrukcja wykonania - film

Atlas Smaków
Szczypiorkowa pasta do przekąsek z sera twarogowego i feta 201

Pasta do chleba, przekąsek, wytrawnych małych dań do ręki ,jest zawsze mile widziana. Takie smarowidła ułatwią nam przygotowanie wielu przekąsek, koreczków, roladek. Właściwie trzy aromatyczne składniki ,a efekt osiągnięty! Podaję przepis na pastę, która nadaje się do wszystkiego. Pomimo szczypiorku jest delikatna, lekko słona i pyszna!Ze względu na ser feta pasuje do wszystkiego-przekąski,kanapki,krakersów,wytrawnych ciasteczek! Składniki

Z Kuchni Do Kuchni
Grochówka na wędzonym żeberku 237

zupy. Dodajemy też przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotujemy wszystko razem dalej, do miękkości jarzyn. Próbujemy, doprawiamy solą i pieprzem, ewentualnie jeszcze odrobiną cząbru i majeranku. Podajemy jak lubimy – z chlebem, grzankami, groszkiem ptysiowym. Jeśli komuś za mało treściwie – w momencie dodawania jarzyn można dorzucić do zupy 2 lub 3 pokrojone w drobną kostkę ziemniaki. Ja najbardziej lubię grochówkę nie zaraz

Karo in the Kitchen