chleb - 25827 przepisów (strona:1183/1722)

Orzechy, suszone owoce i inne zdrowe produkty od Targroch :) 148

pszenną, tym samym dostarczając więcej wartości odżywczych. Orkisz jest źródłem białka, błonnika pokarmowego, fitosteroli, witamin - A, E, D oraz składników mineralnych - cynku, miedzi, selenu. Dobrze sprawdza się w ciastach, chlebach, naleśnikach, plackach i innego tego typu wypiekach.  DAKTYLE SUSZONE MORELE SUSZONE CIEMNE Dlaczego ciemna? Swój kolor zawdzięcza suszeniu na słońcu i braku dodatków konserwujących. Te żółte morele, dostępne

Zdrowie na języku :P
Sałatka z awokado, marchewki i papryki mocno fit 178

przed zjedzeniem tłoczonym na zimno olejem z ostropestu- zadbasz o wątrobę! Dosmacz glassą z octem balsamicznym i właściwie sałatka jest gotowa!Posyp czarnuszką... Zjadłam ze smakiem z dodatkiem wiejskiego chleba. Takie szybkie sałatki to sposób na duży głód

Z Kuchni Do Kuchni
Fit zupa krem z 3 warzyw 113

czym przecedziliśmy bulion. OPCJONALNIE: natka pietruszki, świeży tymianek lub rozmaryn, posiekana nać selera, chipsy z boczku lub szynki długo-dojrzewającej, grzanki - u nas kromka pełnoziarnistego chleba pokrojona i podpieczona z dodatkiem oleju sezamowego łyżka śmeitany lub jogurtu Do bulionu dodajemy pokrojone warzywa oraz przyprawy. Gotujemy pod przykryciem, na małym ogniu przez 30-45 min. Czas zależy od tego

Kuchnia od dwojga
Kanapki z jajkiem sadzonym w awokado 125

delikatnie wyjmij pestkę. Pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej tłuszcz, połóż plastry awokado i wbij w otwór po pestce jaja przepiórcze.Smaż na małym ogniu aż białko się zetnie. Chleb stosuj i posmaruj pastą tahini, połóż kiełki. Na wierzchu delikatnie ułóż awokado z jajkiem. Posól i popieprz. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa
"Sceny kuchenne" Maria Pakulnis i Janusz Mizera 166

napisane w sposób bardzo przystępny, a produkty ogólno dostępne. W wykonaniu są proste, takie na szybko, ale znajdziemy również kilka, które będą wymagały więcej czasu. Oto kilka propozycji: Chleb faszerowany pieczoną papryką i tuńczykiem - mniam :-) Placek na cieście francuskim z pomidorami cherry i serami :-) Sałatka z pieczonych buraków z malinami :-) Czy pieczony indyk :-) Oprócz zdjęć potraw znajdziemy również zdjęcia szczęśliwych

kruche babeczki
KAPUŚNIAK MAZURSKI 176

zagotować. Na stopionej słoninie poddusić resztę cebuli pokrojonej w kostkę. Zupę okrasić słoniną z cebulką, doprawić solą do smaku. Do porcji kapuśniaku dodawać drobno pokrojoną zieloną pietruszkę. Podawać z chlebem

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Bajaderki jak trufle pyszne i piękne 178

zatem, skąd wzięła się ich zła sława ... Zresztą, ja sama nie miałabym odwagi kupić i zjeść tych gotowych bajaderek, a w dzieciństwie (gdy stałam w piekarni w kolejce po chleb często ciekła mi ślinka na ich widok) Mama zabraniała mi ich kupować, bo "nigdy nie wiadomo, co tam jest." Już wiem, dlaczego. :) Przepis bardzo na czasie z kilku powodów

Garniec Magalie
Bigos z kapusty pekińskiej 122

Podajemy natychmiast. Bigos z kapusty pekińskiej jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Na jesienne, pochmurne i deszczowe dni. Na obiad… i nie tylko. ;) Potrawa bardzo aromatyczna, z pajdą chleba lub… z czym kto lubi. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Bigos z kapusty pekińskiej appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Zupa czosnkowa z grzankami według Magdy Gesler 152

bulionu (ja miałam drobiowy) 200 ml śmietany 30% 4 duże ziemniaki 1 cebula 40 g klarowanego masła sól pieprz zioła prowansalskie kurkuma Grzanki: 3-4 kromki chleba około 30 g masła temperatura pokojowa 2 ząbki czosnku Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, czosnek obrać i posiekać. Cebule również obieramy i kroimy w kostkę. Do garnka dajemy masło klarowane, rozgrzewamy, wrzucamy cebulę

kruche babeczki
Julemarked i bułeczki - serce 169

już niemal całkowicie zniknęły i poważnie rozważam możliwość przygotowania domowych (bo nie może to być przecież aż tak trudne).  Oczywiście, na zaplanowany posiłek przyniosłam z pracy cztery rodzaje chleba (żeby każdemu dogodzić), ale jednocześnie postanowiłam coś upiec, bo dawno żadne pieczywo z mojego piekarnika nie wyszło. Postawiłam na proste bułeczki znalezione w Den store Julebagebog wydanej przez Amo, jednego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
PUREE Z DYNI 224

moim zdaniem nadaje się dynia Hokkaido, chociaż inne gatunki dyń jadalnych również z powodzeniem wchodzą w grę. Moje puree z dyni wykorzystuję do ciasta, do sosów, zup, past do chleba a nawet dodaję do różnych zapiekanek, klusek i ciast. Zamrażam dynię lub wekuję w słoikach, co jest świetnym rozwiązaniem ułatwiającym codzienne gotowanie, gdy najdzie was chęć na jakieś danie

Gotowanie-uk
Dynia piżmowa w ziołowo-miodowej marynacie 115

Dynia piżmowa charakteryzuje się słodkim smakiem o orzechowej nucie i zapachem piżma. Jak każda dynia idealnie nadaje się do kremowych zup, chlebów i jako składnik ciast i deserów. Dynia piżmowa jest smaczna także pieczona. Oto prosty przepis na niebanalne danie, czyli pieczoną dynię piżmową w marynacie z suszonych ziół i miodu. Składniki 1 dynia piżmowa 2 łyżki oliwy z oliwek

My Chcemy Jeść
Fasolka po bretońsku 177

jest idealne, szybkie, pożywne i zawsze można przygotować je w większej ilości, żeby mieć na czarną godzinę. A potem już tylko pełna miseczka parującej fasolki, do tego pajda świeżego chleba z chrupiącą skórką i można się zajadać, choć ja chyba najbardziej lubię fasolkę na następny dzień, kiedy przejdzie tymi wszystkimi aromatami mięsa i majeranku :) Składniki na ok. 4-5 porcji

Simply Food
Co zrobić z czerstwym pieczywem? 110

smakuje jak pyszne ciasto. Jest aromatyczne, słodkie, ma dużo cennych składników odżywczych i jest przepyszne! Każdy z nas czasami zastanawia się co zrobić z bułkami czy bagietką, czy też chlebem, który pozostał i nikt już go nie chce jeść, bo w domu jest już świeżę i chrupiące pieczywo. Ten przepis to idealna odpowiedź i pyszna propozycja, sprawdzi się w roli

SMYKWKUCHNI
Liptauer czyli ser liptowski 176

Pyszna pasta do chleba na bazie białego sera. Liptauer czy inaczej ser liptowski to "pasta serowa wytwarzana z białego sera owczego, koziego, krowiego lub ich mieszaniny z dodatkiem przypraw i innych składników. Jest składnikiem kuchni regionalnych Słowacji, Węgier, Austrii, północnych Włoch i krajów bałkańskich. Jego nazwa pochodzi od Liptowa na Słowacji" (cyt. Wikipedia ) Podczas jednaj z wiedeńskich przesiadek kupiliśmy gotową

Stare Gary