czekolada - 27946 przepisów (strona:1158/1864)

Torcik alpejski z ajerkoniakiem 117

tradycyjnej na bazie domowego biszkopta, z domowymi bezami i ajerkoniakiem ze świeżo ukręconych żółtek. Oj, ta wersja jest lepsze, ale bardziej pracochłonna.  W tle praliny kokosowe w białej czekoladzie i domowe bezy . Przepis na torcik alpejski z ajerkoniakiem: Biszkopt (wg TEGO przepisu) : 2 jajka 30 g masła 75 g mąki 80 g cukru 1/2 łyżeczki proszku

Rodzinka w kuchni
Ciasto „Coca-cola” 538

wyszła mi jakaś taka zbyt rzadka. Tym razem ciasto piekłam dłużej, a z polewy zrezygnowałam. Wierzch posmarowałam cienką warstwą masy, którą przykryłam pokruszonym ciastem. Zrobiłam tylko rant z roztopionej czekolady, ale efekt który chciałam osiągnąć tylko popsuł mi wizualnie ciasto, niż go ozdobić;) Nad tym muszę jeszcze popracować. Samo ciasto ma fantastyczną konsystencję. Należy raczej do tych cięższych, jest mocno

Smaki Na Talerzu
BABKA PIEGUSEK. CYTRYNOWO-JOGURTOWA Z CZEKOLADĄ. 184

sparzonej cytryny sok wyciśnięty z połowy cytryny 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 czubate łyżki posypki czekoladowej ( nie kakaowej tylko z prawdziwej czekolady) Wykonanie: Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Masło ucierany z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Do dajemy po 1 jajku ciagle ubijając.Następnie dodajemy po łyżce mąki wymieszanej

Walijskie Pichcenie
Bezowe duszki 110

bezowe robi się bardzo prosto. To tylko kilka łatwo dostępnych składników i dużo świetnej zabawy przy robieniu.  - tylko kilka składników - super do robienia z dziećmi - oczka z gorzkiej czekolady

AniaGotuje.pl
Dynia tu i tam 116

Macie dosyć dyni, bo ja nie! Babka dyniowa marmurkowa dzisiaj piekła się przez 55 minut. Ciasto dyniowe jest mięciutkie i wilgotne. Lubię łączyć dynię z czekoladą , to prawdziwa fuzja smaków. Taka właśnie jest babka dyniowa marmurkowa, wilgotna, aromatyczna…po prostu pyszna. Babkę polałam czekoladową pomadą o smaku kawy. To ciasto jest bardzo proste, przepis stary jak świat

codojedzenia
SERNIK ZEBRA (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu i cukru) 211

dużego wyrośnięcia ciasta a później jego opadnięcia po wyłączeniu piekarnika. Sernik zebra po wystudzeniu można posypać słodzikiem w formie pudru lub przygotować polewę czekoladową. Wystarczy rozpuścić dobrej jakości gorzką czekoladę lub przygotować polewę z oleju kokosowego, masła i kakao. Smacznego! — BTW całości: 2000 g, 4491 kcal, B 284 g, T 345 g, W 48 g. W 100g: 225 kcal

Ola la LCHF
Ciasto z kakaowymi herbatnikami 178

Ciasto z tego przepisu są w stanie zrobić nawet dzieci. Jest to więc doskonały sposób na wspólne spędzenie wolnego czasu. Potrzebujemy: Czytaj więcej »

Tylko pysznie
Drożdżówki zawijane 132

Lubicie domowe drożdżówki, ja uwielbiam, o niebo lepsze od kupnych i nie są takie trudne w przygotowaniu, można zrobić z czekoladą, budyniem, jabłkami lub dżemem, ja zrobiłem swoje ulubione,czyli z twarożkiem. SKŁADNIKI : CIASTO: • 600 g mąki pszennej • 80 g margaryny • 250 ml mleka • 1/3 szkl. cukru • szczypta soli • 40 g świeżych drożdży MASA SEROWA: • 1/5 kostki twarogu • 1 żółtko

KUCHNIA POLSKA
MINI TORCIK Z MUSEM MALINOWYM 312

podłużne biszkopty.  Za pomocą rękawa cukierniczego wycisnęłam do środka mus malinowy.  Gotowe torciki włożyłam na kilka godzin do lodówki.  Przed podaniem ozdobiłam malinami, serduszkami z białej czekolady i listkami świeżej mięty

Marcepanowa kuchnia
Czekoladowe muffiny z konfiturą malinową 125

Czekoladowego uzależnienia część kolejna Dostałam od znajomej słoik domowej konfitury z malin to grzech nie wykorzystać! A że maliny i czekolada to moje uzależnienie to powstały cieszące się ostatnio u mnie kształtne małe kuszące – tym razem czekoladowe muffinki. Pycha, mówię Wam! Z dedykacją dla Marty i Klementynki, bo bez wątpienia słoik konfitury zainspirował do wypieku Piekę, próbuję, dzielę się

Zasmakuj Kuchni
Babeczki dyniowe 282

dyniowe pieczone na oleju wychodzą puszyste i wilgotne. Nie musisz nawet szykować pulpy z dyni. Wystarczy zetrzeć ją na tarce! Do babeczek dyniowych dodałam trochę cynamonu oraz kawałki gorzkiej czekolady. Oba te składniki można śmiało pominąć w przepisie. To zależy od Ciebie i tego na co masz ochotę. Babeczki  polecam piec nie tylko na Halloween

AniaGotuje.pl
Kora orzechowa z brzoskwiniami 216

Masło utrzeć do puszystości, stopniowo dodawać ostudzony budyń, miksować do uzyskania jednolitego kremu. Połowę kremu wyłożyć na pierwszy placek orzechowy, na placku poukładać nasączone w kawie i spirytusie delicje (czekoladą do dołu). Na ciastka wyłożyć resztę kremu, zostawiając kilka łyżek. Całość przykryć drugim plackiem orzechowym i wysmarować odłożonym wcześniej kremem. Na kremie poukładać pokrojone w plasterki brzoskwinie. Całość zalać tężejącą

Swojskie jedzonko

Proponowane wyszukiwania