czekolada - 27946 przepisów (strona:1133/1864)

TARTA ŚLIWKOWA Z KREMEM PATISSIERE 135

idealny do tortów, ciast, pączków, eklerków czy makaroników. Można go również jeść jak budyń na podwieczorek. Sprawdzi się także z dodatkami takimi jak cynamon, sok z cytryny, skorka pomarańczowa, czekolada czy kawa. Tym razem użyłam kremu patissiere to idealnie kruchej tarty ze śliwkami. Składniki: TARTA: 150 g mąki 100 g masła 50 g cukru pudru 1 żółtko KREM PATISSIERE

Kuchnia w oparach
Krem piernikowy mascarpone 121

jest właśnie moja przyjaciółka. Czasami proste czyny wyrażają więcej niż najpiękniejsze słowa. Spróbujcie ;)     Składniki (na 2 porcje) 200 gram mascarpone  4 pierniki serca piernikowe w deserowej czekoladzie "Kopernik Toruń" kilka ziarenek kardamonu  skórka otarta z 1 limonki  2 łyżki miodu  2 figi  1 łyżka balsamico  maliny  kilka pierników "Kopernik Toruń

Mango Papaja
Przepis #174 Różowy torcik na zakończenie lata - bez glutenu 113

masa. 2/3 masy wykładamy na jedną część ciasta a następnie przykrywamy drugim krążkiem. Resztą masy smarujemy wierzch oraz boki tortu.  Boki ciasta możemy udekorować płatkami migdałowymi lub startą czekoladą. Wierzch dekorujemy malinami. Ciasto najlepiej smakuje po schłodzeniu. Smacznego ! Weronika

Health-Fit-Life
Czekoladowe ciasto ze śliwkami na maślance - bez miksera, w 15 minut 567

Składniki suche: 2 i 1/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 budyń waniliowy  4 czubate łyżeczki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1 tabliczka czekolady (zetrzeć na tartce) Składniki mokre: 1 szklanka maślanki 100g rozpuszczonego masła  3 jajka L Dodatkowo: 600g śliwek  1. Składniki suche i składniki mokre mieszamy w osobnych miskach. Śliwki

Szefowa kuchni
Sernik z musem śliwkowym 268

można zastąpić wodą) 500 ml śmietanki 30% lub 36% 2/3 szklanki cukru pudru (dałam 1/2 szkl. a i tak było dosyć słodko, jednak miałam baaardzo dojrzałe śliwki) Dekoracja: starta czekolada lub kakao do oprószenia wierzchu Herbatniki mielimy na proszek, łączymy z cynamonem oraz roztopionym, przestudzonym masłem. Powstałą masę ciasteczkową rozprowadzamy na dnie wyłożonej papierem do pieczenia formy (21x32cm). Do misy

Smaki Na Talerzu
Drożdżowe ciasto orkiszowe ze śliwkami 161

przygotowania, ale teraz wymagała tego sytuacja. Po długiej nieobecności w rodzinnym domu zapragnęłam poczuć zapach piekącego się ciasta... które musicie spróbować! Idealne na długie wieczory pod kocem i ciepłą czekoladą/kawą/herbatą (niepotrzebne skreślić).  Składniki: na prostokątną formę 30 x 20 cm 50 g świeżych drożdży 200 ml mleka łyżka cukru szklanka ksylitolu* 2 szklanki mąki pszennej

Kuchnia Ellie
Bananowa granola (Granola di banana) 201

zabraknąć, jemy ją na śniadanie z mlekiem lub jogurtem a Emma czasami podgryza na podwieczorek. Po upieczeniu granoli możecie wzbogacić jej smak poprzez dodatek swoich ulubionych dodatków, np. kawałków czekolady, suszonych śliwek, moreli lub rodzynek. Jeżeli jeszcze nie przygotowaliście domowej granoli, gorąco Was zachęcam do wypróbowania przepisu. Pozdrawiam serdecznie ;):) **** La granola fatta in casa è un'idea migliore

La grande e la piccola cuoca
Kladdaka czyli szwedzkie ciasto czekoladowe, Słodki Czwartek odc.157 166

ciasto powinien zrobić każdy miłośnik kakao i czekolady. Bardzo słodkie lae pełne smaku i wilgoci. Przepis znalazłam na blogu  Pistachio . Jest naprawdę świetny. Ciasto jest łatwe w przygotowaniu i jest długo świeże.  Kladdkaka czyli szwedzkie ciasto czekoladowe 150 g mąki pszennej typ 450 17 g gorzkiego kakao duża szczypta soli 2 duże jajka 200 g cukru 2 łyżeczki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kokosowy pudding chia ze śliwkami 141

wykonaniu. Przyjemność przy minimalnym wkładzie pracy i czasu. Mleko kokosowe i śliwki do dobre połączenie, testowałam je w tej jalglanej zapiekance śniadaniowej , w tej kokosowej owsiance ze śliwkami i czekoladą a także w czekoladkach z wiórkami kokosowymi i śliwką – zawsze było pysznie. Z podanych proporcji wychodzą dwa słoiczki – akurat, żeby zabrać na 2 śniadanie do pracy albo szkoły

Cooking for Emily
Przepis #173 Ciasto z jabłkami i cynamonem - bez mąki, jajek i mleka 149

pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut.  Upieczone ciasto można pozostawić do wystudzenia lub zjeść na ciepło. Dodatkowo wierzch można polać rozpuszczoną gorzką czekoladą lub posypać cynamonem. Smacznego! Weronika

Health-Fit-Life
Deser tiramisu w pucharkach 248

biszkopty można je ułożyć na wierzchu. w miarę możliwości wyrównać wierzch deseru, przykryć folią i odstawić na noc do lodówki. Przed podaniem posypać kakao lub startą na proszek gorzką czekoladą. Mocno schłodzony deser tiramisu w pucharkach podaję z malinami i listkami mięty. Deser tiramisu w pucharkach

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
ciasteczka owsiane 158

pyszne i kruche. Te ciasteczka długo się nie utrzymają w pojemnikach, więc nawet nie powiem jak długo utrzymują świeżość :)  Jak ktoś chce zaszaleć to można jeszcze oblać je czekoladą, ale ja już aż tak nie szalałam. Składniki: 100 g mąki  100 g płatków owsianych 50 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 100 g masła Przygotowanie

Gotowanie z pasją
Francuskie pierogi ze szpinakiem i wędzonym tofu 144

Inną wytrawną propozycją przekąski z gotowego ciasta francuskiego to paszteciki z pieczarkami . Natomiast w wersji na słodko polecam ciasteczka z kremem i oowcami , z jabłkami , rabarbarem albo rogaliki z czekoladą . Składniki: Ciasto: gotowe świeże ciasto francuskie (u mnie w rozmiarze 25 x 50 cm, 375 g) Nadzienie: 300 g świeżego szpinaku 1 niewielka cebula 4 ząbki czosnku 180 g wędzonego

Lamarida.pl
Noc w Wenecji -ciasto 515

ubić na sztywno. Do żelatyny dodać 1 łyżkę śmietany ubitej i wymieszać po czym wlewać  cienkim strumieniem i miksować. Całość wyłożyć na ciasto i wyrównać. Polewa 150 g czekolady deserowej 50 g masła 6 łyżek mleka Wszystko włożyć do rondelka i rozpuścić na gładką polewę. Przestudzić i wylać na ciasto. Ciasto schłodzić całą noc w lodówce. Noc w Wenecji

O kuchni z uczuciem