źródła inspiracji...) Próba numer dwa, własne proporcje, dodatki i... sukces. Ciasteczka wyszły rewelacyjne! Już podczas mieszania składników - tak kuszą, że ciężko doczekać się kiedy będą upieczone. Zapach oraz smak czekolady i wiórek kokosowych mówi sam za siebie. Ciasteczka są delikatnie mięciutkie i lekko słodkie. Koniecznie spróbujcie! (około 12 niewielkich sztuk) 100g kremu czekoladowego 1 jajko (duże) 100g mąki pszennej Dodatkowo
Di gotujeCzekoladowe, mocno czekoladowe, jaglane brownie to ciasto rewelacyjne dla wszystkich miłośników czekolady i zdrowego jedzenia. Ciasto bowiem upiekłam z samych zdrowych składników więc po zjedzeniu kawałka czy dwóch można je bezpiecznie spalić. Mnie zauroczyło bardzo i polecam serdecznie. Do wypieku ciasta użyłam foremki aluminiowej 27 x 17 Gosia - sprytne patenty. Jaglane brownie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDzień dobry! Dzisiaj mamy dla Was super pomysł na śniadanie. Pewnie myślicie, jak to, shake na śniadanie? Owszem i do tego bez cukru. :) Czekolada, banan i masło orzechowe to jedno z najlepszych połączeń. Kremowa konsystencja dzięki zamrożonemu bananowi - bomba! Nic innego Wam nie pozostało tylko lecieć do kuchni i zrobić. A więc... Do dzieła! Składniki
Gotowanie, czyli hobby dla każdegouwielbia budyń? Cieplutki, kremowy, pachnący czekoladą... a w dodatku bez mąki ziemniaczanej, cukru i konserwantów! Czy to możliwe? Spróbujcie sami :) Bazą tego deseru jest ugotowany kalafior, całkowicie niewyczuwalny w smaku. Dzięki niemu uzyskujemy aksamitną konsystencję bez konieczności używania dodatkowych zagęstników. Jestem pewna, że ten budyń pokochają nie tylko osoby dbające o linię :) Składniki: 1 średnia główka kalafiora 60 g odżywki
Chocolate Muffin BlogDzisiejsze danie to czysta eksplozja smaku i aromatu. Delikatny szpinak z czekoladowym makaronem i do tego dwa sery, idealne połączenie i godne spróbowania. Polecam każdemu wielbicielowi czekolady bo smakuje tutaj wybornie. Makaron czekoladowy ze szpinakiem, gorgonzolą i fetą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMiód wymieszać z sokiem. Do miski przełożyć masło i miód, wymieszać. Partiami dodawać ciecierzycę i blenderem ucierać na jednolitą masę. Na koniec dodać mąkę i przetrzeć.. Czekoladę pokroić w drobną kostkę, dodać do ciecierzycy i wymieszać łyżką. Z masy formować małe kulki, układać je lekko spłaszczone na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 C przez
Czerwony GupikJeden ze znanych producentów słodyczy wypuścił jakiś czas temu wegańską czekoladę z masłem orzechowym na rynek. Był to wielki hit wśród internetowej wege-społeczności. Mnie również jej smak bardzo przypadł do gustu, dlatego spróbowałam zrobić coś podobnego sama, tyle że w postaci czekoladek. Czytaj więcej
Kasia SarnaDziś przepis na chocolate chip cookies. Moim zdaniem są to najłatwiejsze w przygotowaniu ciasteczka z kawałkami czekolady. Miękkie w środku, chrupiące z zewnątrz. Idealne ciasteczka do herbaty. Przepis na te ciasteczka dostałam od koleżanki, która ma go podobno od mieszkającej w Ameryce kuzynki. Czy są, to oryginalne chocolate chip cookies nie wiem. Ale wiem, że są pyszne i proste. Idealne
Słodkie okruszkipszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół szklanki oleju 3/4 szklanki mleka 3 czubate łyżki kakao 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (proszku) 1 posiekana lub starta na tartce gorzka czekolada Masa serowa: 0,5 kg sera na sernik (użyłam wiaderkowego ) 250g serka mascarpone 3/4 szklanki cukru (170g) 1 opakowanie budyniu waniliowego (proszku) - 40g 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej pół
Malinowa Kawiarenkałyżka płatków jaglanych (ok. 10 g) 1/2 banana (ok. 60 g po obraniu ze skórki) 2 jajka (ok. 130 g) 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej cynamon Dodatki: 2 kostki gorzkiej czekolady 70% (ok. 14 g), 200 g borówek/jagód Twaróg rozgnieść widelcem, dodać pokrojonego w plasterki banana, ponownie rozgnieść. Dodać jajka, po każdym wymieszać masę. Dodać mąkę, płatki, cynamon
Vroblewska-fitlifeuznaję tego typu wynalazków, ciacho mi naprawdę zasmakowało. :) PRZEPIS VIDEO! *********************************** Składniki: suche 100 g mąki ryżowej (u mnie zmielony drobno ryż basmati) 5 miarek odżywki białkowej o smaku białej czekolady (łącznie ok. 150g) 4 łyżki cukru trzcinowego wiórki kokosowe mokre 2 jajka 4 łyżki roztopionego oleju kokosowego szklanka mleka (można użyć roślinnego) + borówki lub jagody Przygotowanie: KROK 1 : Jajka
Kuchnia Elliemasa się zważy. Do nasączenia biszkoptów można użyć dowolnego alkoholu np. likieru Bailey's, Sheridan's czy innych o smaku kawy. Spód: 1/2 dużego opakowania herbatników czekoladowych 2 kostki czekolady mlecznej, rozpuszczonej 3 duże łyżki masła Wszystkie składniki umieścić w misie blendera. Miksować, aż masa będzie miała konsystencję mokrego piasku. Wyłożyć do keksówki z wyjmowanym dnem (najlepiej silikonowa + szklane
Chocolate Muffin Blogpłatki migdałowe. Łyżką połączyć resztę składników z masą. Nakładać po dwie łyżki masy do foremek silikonowych. Piec 25 minut w 170*C. Można polać roztopioną gorzką czekoladą. Smacznego
Chocolate Muffin Blogktóre pozostało mi z obiadu, i tak oto powstał przepyszny deser, który jest niczym innym, jak ułożonymi warstwami posiekanych resztek biszkoptu, galaretki wiśniowej, „bitej” śmietany, zwieńczone gorzką czekoladą. A tu znajdziecie przepis na Wegańskie wiśniowe Delicje , które wyglądały tak: To moje mało apetyczne resztki, czyli składniki deseru: Artykuł Deser Delicja pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfDeser dla łasuchów pachnący czekoladą i miętą. Uwielbiam małe czekoladowe czekoladki nadziane kremem miętowym i dlatego z ciekawości upiekłam tę babkę. Jest pyszna i smakuje podobnie jak moje czekoladki. Babka jest wilgotna, lekko zbita i przepyszna, pachnie miętą i smakuje czekoladowo, polecam serdecznie. Babka czekoladowo - miętowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie