Dziś zapraszam na babkę Zebra, która jest szybka i bardzo łatwa do zrobienia. Babka wyszła puszysta, wilgotna i bardzo pyszna. Po wystudzeniu można polać roztopioną czekoladą lub posypać cukrem pudrem. Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 5 jajek 1,5 szklanki cukru 4 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 szklanki wody 1 szklanka oleju szczypta soli Wykonanie
magiczna kuchnia Kasiwiem, jak Wy, ale ja uwielbiam jesień. Za grzane wino, gorącą czekoladę, pachnący cynamonem dom. Za ciepłe koce i zaparowane okna. Za mgłę, która wita mnie rano
Na moim stoledorzucamy 2-3 łyżki miodu, wanilia, szczyptę cynamonu, 2 łyżki smietanki kokosowej. Blendujemy do uzyskania jednolitej masy. Przelewamy do miseczki. W tym momencie następuje najlepszy moment zabawy przystrajamy kawałkami czekolady, kakao oraz wiórkami kokosowymi lub na co tylko przyjdzie nam ochota. Puście wodze fantazji i zróbcie prawdziwą ucztę. Może kawałek TAKIEGO bounty? Smacznego! Artykuł Biało czarne smoothie bowl
PaleoLifeSernik z dodatkiem mascarpone i białej czekolady stał się ostatnio moim ulubionym rodzajem sernika 🙂 Eksperymentuję więc ze spodami i polewami. Tym razem przedstawiam Wam ten sam sernik w wersji
Bulliolanguage:EN-US;} Składniki( na około 22 szt): 125 g miękkiego masła 150g cukru 3 łyżki zmielonych migdałów 150g mąki pszennej 1 jajko 1 łyżeczka ekstrakty wanilii 100g posiekanej czekolady lub wiórków czekoladowych 150g czerwonej porzeczki Wykonanie: wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej do miski wkładamy masło, cukier, zmielone migdały, mąkę, jajko oraz ekstrakt wanilii, wszystko miksujemy na gładką
Słodkie zapomnienieżurawinę z cukrem, następnie masę makową. Zawińcie dokładnie w ściereczkę, lub papier do pieczenia i odstawcie na dwie godziny do lodówki. Po tym czasie rozwińcie roladę i udekorujcie rozpuszczoną czekoladą, lub cukrem pudrem. Powodzenia
Piekarz-Kucharz-GarkotłukPiernikowe muffinki z płatkami migdałów. Pod intrygującą nazwą szyszki kryją się piernikowe muffinki. Mocno czekoladowe, dodatkowo nadziane kostkami czekolady, pokryte prażonymi migdałami są bardzo fajnym połączeniem smakowym. Pięknie wygladają na świątecznym stole, kinderbalach, urodzinowych przyjęciach. Dla uzyskania piernikowego smaku dodamy przyprawę piernikową, którą możemy zrobić
dolcevitainmykitchenblogu kolejne ciacho, które idealnie nadaje się na świąteczny stół i mam nadzieję, że i Was zainspiruje, tak jak i mnie zainspirowało. To taka mała odskocznia od klasycznego piernika. Czekolada i cytrusy to przepyszny duet, a ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu. Na wierzchu ułóżcie orzechy, migdały czy inne bakalie, które akurat macie pod ręką. Posypcie paseczkami skórki pomarańczowej
Kulinarne przygody Gatitykokosowych 40 g masła 100 ml mleka 2 jajka (żółtka i białka osobno) 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia Składniki na polewę czekoladową: 100 g gorzkiej czekolady 15 g masła 3 łyżki cukru 100 ml mleka oraz wiórki kokosowe do dekoracji Wykonanie: 1. Masło roztapiamy w rondelku i pozostawiamy do wystygnięcia. 2. Wszystkie suche składniki
Kawa z mlekiem130ml mleka 80ml jogurtu naturalnego 3 łyżki kakao 2 jajka Łyżka ekstraktu z wanilii Łyżeczka sody oczyszczonej Łyżeczka proszku do pieczenie 2 mandarynki Opcjonalnie 50g dropsów czekoladowych lub starta czekolada gorzka Do sporej miski przesiewamy mąkę i kakao, dorzucamy sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia. Do drugiej wrzucamy tak zwane składniki mokre: jajka, mleko, olej, jogurt i wanilię. Dodajemy cukier
Kolizje Smakówpiekarniku i można parzyć kawę! Do moich ciasteczek wykorzystałam suszoną miechunkę oraz polewę i jednocześnie dekorację mleczną Helio . Dodatki wspaniale komponowały się z ciasteczkami dodając im dodatkowego smaku. A czekolada.. rozpływała się w ustach! Wspaniały leniwy popołudniowy deser. Do takich ciasteczek możecie dodać inne bakalie, także kakao. Będzie pysznie! Składniki: 300 ml płatków owsianych górskich błyskawicznych, mogą być
Zasmakuj KuchniLubicie gorzką czekoladę ? Mam dla Was przepis na idealne ciasto na weekend - mocno czekoladowe brownie polane solonym karmelem <3 POLECAM! Czytaj więcej
Ana Mari's worldBanany, orzechy i czekolada to połączenie idealne. To ciasto bardzo często gości na moim stole i powiem nieskromnie, że jeszcze się nie zdarzyło, żeby komuś nie smakowało. Do tego robi się je bardzo szybko i jest nieskomplikowane. Pewnie moi znajomi jak zobaczą przepis na to ciasto, to zdziwią się, że dopiero teraz je zamieszczam na blogu :-) No cóż lepiej późno
IMPRESJA SMAKUmiażdżymy, skórka odpadnie) 1 łyżka oleju kokosowego look food można go kupić w Delikatesach Centrum 4 łyżeczki miodu 1 szklanka mleka migdałowego 1 tabliczka rozpuszczonej w kąpieli wodnej gorzkiej czekolady Wszystko blendujemy na gładka masę. Mniam. Artykuł Krem kanapkowy orzechowo-czekoladowy pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.pl