czekolada - 27946 przepisów (strona:1122/1864)

BABKA PANETTONE + FILMIK 150

Babki pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 *C. Funkcja termoobieg, po 20 minutach temperaturę zmniejszamy.  Babki wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Dekorujemy na wierzchu lukrem lub czekoladą.  Panettone można zapakować i obdarować nim rodzinę lub znajomych.  Zjadamy w ciągu kilku dni.  Babka jest wyjątkowo smaczna, pierwszy raz jadłam tak pyszne ciasto drożdżowe. Polecam mój przepis

Kulinarne Fantazje Marioli
Piernik na piwie 145

czasie sprawdzam patyczkiem czy jest gotowe. W razie potrzeby daję mu kolejne 10 min.  Wystarczy posypać po ostudzeniu cukrem pudrem lub lukrem. Można zrobić polewę bardziej świąteczną z czekolady i masła. Piekłam dwukrotnie, z połowy składników i po raz drugi w formie 32 x 25 cm. z podanej w przepisie ilości składników. Ciasto jest bardzo smaczne. przepis stąd

Proste Potrawy
Keks z bakaliami 141

całość. Formę do keksówki smarujemy masłem, wlewamy do niej ciasto i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na 70 minut. Po upieczeniu keks studzimy, następnie zdobimy roztopioną czekoladą i na przykład płatkami migdałów. Wioleta Gargula

MamaOskarka
WIŚNIOWY MURZYNEK 163

patyczka). 6. Kiedy ciasto wystygnie przekrawamy je wzdłuż na dwie części. Jedną smarujemy dżemem (użyłam wiśniowego z kawałkami owoców) i przykrywamy drugą. 7. Całość polewamy polewą czekoladową (1/2 tabliczki czekolady, łyżka masła, 1-2 łyżki mleka), posypujemy płatkami migdałów

Marcepanowa kuchnia
Batony RAW – Alesto (Lidl) 259

ilość wiórków kokosowych. Kokos czuć bardzo wyraźnie i jest on świeży, dobrej jakości, który przyjemnie komponuje się z dodatkiem kakao. Ta wersja zasmakuje wszystkim, którzy szczególnie przepadają za połączeniem czekolady z kokosem. Podsumowanie: Wszystkie batoniki były przepyszne. W żadnym nie wyczułyśmy jakiś nieprzyjemnych smaków, szczególnie przy wiórkach kokosowych, których obawiałyśmy się najbardziej. Każdą z wersji zjadłybyśmy z chęcią ponownie

Candy Pandas
MIniaturowe brownies z Nutelli. I tylko 3 składniki! 166

kupować już jakiś czas temu - zawiera sporo oleju palmowego, więc jest nieetyczna. Niestety wspomniany olej jest niemal niemożliwy do uniknięcia, bo jest w składzie ogromnej ilości produktów domowych - od czekolady przez herbatniki, po ciasta i lody. Dlatego bardzo mnie cieszy, i mam nadzieję, że potrwa długo, ostatni supermarketowy trend z liniami oznaczanymi 'nie zawiera oleju palmowego'. Trzeba tylko sprawdzać dokładnie

Lejdi of the house
SERNIK TRADYCYJNY NA KRUCHYM SPODZIE 113

wyłączonym piekarniku i studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach.  Wierzch sernika można posmarować dowolnie, według upodobań. Może być to polewa czekoladowa, masa krówkowa, lukier z cukru pudru, biała czekolada rozpuszczona. Ja jednak postanowiłam nieco przełamać słodycz sernika i wierzch posmarowałam nadzieniem  Lauretta  o smaku malinowym. Sernik zniknął w ciągu

Zrób to smacznie
Ciasteczka świąteczne - 3 przepisy na bożonarodzeniowe ciasteczka z Włoch, Grecji i Hiszpanii 309

nadzieje, że odnajdziecie w tym wpisie swoje typy.  Dla mnie pieczenie ciasteczek to swoisty świąteczny rytuał. Lubię przygotowywać je przez cały grudzień i podjadać do daktylowej gorącej czekolady. W tym roku Tadzio mocno włączył się w pieczenie ciasteczek, dzięki czemu okres oczekiwania na Boże Narodzenie stał się jeszcze bardziej magiczny :)  3 przepisy na świąteczne ciasteczka z Włoch, Grecji

Chilli Czosnek i Oliwa
Ciastka kokosowe przekładane masą 267

cukru pudru 1 kostka masła 25 dag mleka w proszku 1 jajko olejek cytrynowy lub wyciśnięta cytryna wszystko wymieszać razem i smarować ciastka i składać. Ja ciastka ozdobiłam czekoladą i kokosem rozpuszczoną i posypałam kokosem

Moje Wyroby
pierniczki „last minute” 157

kształty. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 10 min. Po upieczeniu studzimy na kratce. Możemy dowolnie udekorować lukrem lub oblać roztopioną czekoladą. (inspiracja z przepisu Justyny Milczanowskiej

Domowy Smak Jedzenia
Wyniki konkursu z 4health 214

Bolek i Lolek, a nawet Pinky i Mózg! Również jesteśmy w 100% naturalni jak płatki zbożowe, zdrowi jak nasiona chia, słodcy jak malina, a kiedy trzeba gorzcy jak czarna czekolada, twardzi jak orzechy, a kiedy nikt nie widzi… pikantni jak chilli! ”     Po ogłoszeniu wyników laureat kontaktuje się ze sponsorem celem podania adresu do przesłania nagrody

Słodkie okruszki
Piernik piwosz 180

blaszek (użyłam 2 keksówek) wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy ok 45 minut w 170 st. C do tzw suchego patyczka. Po upieczeniu i ostudzeniu polewamy  rozpuszczoną czekoladą lub lukrujemy. Smacznego.   var widgetParams = "{ 'Id':'91ec772a-29f1-404e-97b0-c93d29fa024f','AffId':'14121'}"; var params=encodeURIComponent(JSON.stringify(widgetParams)); var link = 'https://weben1.com/ElasticWidget2/Generate?query='+params; var iframe = document.createElement('iframe'); iframe.frameBorder=0; iframe.width

Cynamonowe szczęście
Pierniczki 200

się schłodziło. Wałkujemy cienko i wykrawamy pierniki, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st ok 10-12 min.. uważając by się nie przypaliły. Gotowe pierniki lukrujemy lub oblewamy czekoladą. Przykładowy lukier 1 białko 1 szkl cukru pudru (przesianego) kilka kropel soku z cytryny Utrzeć do uzyskania białej gęstej masy lukrowej

Gotowanie jest łatwe
Keks makowy 147

ciasta wrzucić dowolne bakalie, skórkę pomarańczową, cytrynową lub kandyzowany imbir – idealnie pasuje do keksów, polecam:) Gotowy keks posypuję cukrem pudrem, można polać lukrem, polewą z białej lub ciemnej czekolady. Będzie pysznie! Uwagi do przepisu: Przepis na keks makowy jest na jedną keksówkę o długości 30 cm. Wszystkie składniki są w temp. pokojowej. Szklanka ma u mnie pojemność

Zasmakuj Kuchni
Piernik z porzeczkami i kremem z kaszy manny 5203

podaniem schłodzić ciasto kilka godzin w lodówce, wówczas bez problemu się kroi i nic nie wypływa po bokach. Do oblania ciasta możecie wykonać swoją ulubioną polewę lub rozpuścić gorzką czekoladę. Ja z braku czasu posłużyłam się gotowcem :P   Mała blaszka (20x36) Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka kwaśnej śmietany 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki miodu

My simple kitchen