Dzisiaj mam dzień czekoladowo-ciasteczkowego rozpieszczania. Poranki coraz zimniejsze i ciemniejsze, coraz ciężej się wstaje, dlatego do kawy trzeba czegoś wyjątkowego. Odrobina smaku czekolady połączonej z rozgrzewającym chili i aromatycznym cynamonem, a do tego gorąca kawa. Mmmmm.....Od razu robi się lepiej. CIASTKA CZEKOLADOWE z CYNAMONEM i CHILI Składniki: (na ok.35 ciastek) 250 g masła
Bon appetit mon amiemamy go! Ja uwielbiam karmel , uwielbiam czekoladę i uwielbiam orzechy ! Uwielbiam jak chrupie, jak się ciągnie i jak jest nieziemsko słodkie i kremowe! Ojj mogłabym pożerać snickersy dzień i noc! Dziś mam dla Was przepis na GENIALNE ( ale to GENIALNE ) ciasto bez pieczenia – z kremem z mleka w proszku, masą kajmakową i chrupiącymi orzeszkami ziemnymi. Prawdziwe niebo w gębie
Ostra na Słodkosię robić różnorodne desery, raz orzeźwiające i mało kaloryczne, a czasem pełne kalorii i bardzo słodkie . Taki właśnie jest ten deser. 🙂 Twarogowy, z przebijającym się smakiem chałwy i białej czekolady. Deser sernikowy z chałwą -- AleTorcik! - Przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikMocno bananowe ciacho z chrupiącymi kawałkami orzechów i czekoladą. Przygotowanie: 10 minut Pieczenie: 60 minut Koszt: Tanie/Średnie Uwielbiam ciasta i chlebki bananowe. A dzisiejsza wersja jest dodatkowo mocno czekoladowa i z dodatkami chrupiących orzechów. Ja wykorzystałam ulubione orzechy nerkowca, ponieważ są słodkawe i do takiego ciasta pasują w sam raz. Możecie oczywiście dodać inny rodzaj np. włoskie
Zdrowie i pysznie na talerzuOstatnio piekłam swoje pierwsze muffinki z dżemem, które nakręciły mnie na wypróbowanie innego przepisu. Tym razem poszło w stronę czekolady, a konkretnie na babeczki z jej dodatkiem. Szybki i prosty przepis na te muffinki znalazłam na blogu Paszczaki gotują. Nie obawiajcie się dodatkowych kilogramów, na lato będzie co spalać ;) Składniki (na 12 szt. babeczek) suche250 […] Artykuł Muffinki czekoladowe pochodzi
Pink EnvelopeBake, gdzie fiołkami pachnie, a sam suflet autorki blogu prezentuje się niesamowicie. Wypróbowałam i nie żałuję ,bo łatwo się przygotowuje. Tylko czekać, aż lekko przestygnie w kuchni pachnącej czekoladą. […] Artykuł Suflet czekoladowy pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink EnvelopeBrownie chyba najlepsze jakie do tej pory próbowałam, do tego bez grama tłuszczu i z dodatkiem cukinii. Ciasto jest mocno czekoladowe, wilgotne i z dużymi kawałkami czekolady w środku. W takie wietrzne poniedziałki potrzeba coś dobrego na poprawę humoru. A wiecie co najlepiej wpływa na jego zmianę ;) Brownie z cukinią znalazłam u Cake Time. Składniki200 […] Artykuł Brownie z cukinią
Pink EnvelopeCiasto czekoladowe ze śliwkami jest trochę podchodzące pod brownie. By jesień była jeszcze słodsza, podałam je z rozpuszczoną czekoladą. Każdy kęs rozpływa się w ustach i po pierwszym kawałku chce się sięgnąć po kolejny. Jesień zaczynamy wyjątkowo na słodko. Ciasto jest bez dodatku mleka, za to mocno czekoladowe :) Składniki 2 szklanki mąki pszennej 1,5 […] Artykuł Ciasto czekoladowe
Pink EnvelopeOwsianka nie musi być nudna i mdła w smaku. Mam dla Was przepyszną kombinację. Co powiecie na połączenie czekolady i kokosu? Przygotowanie owsianki nie zajmuje dużo czasu, a tutaj w smaku bardzo przypomina znanego wszystkim batonika Bounty. Skusicie się na takie śniadanie? ;) Owsianka Bounty – kokosowe smaki Składniki na 2 porcje […] Artykuł Owsianka Bounty – kokosowe smaki pochodzi
Pink Enveloperozładowały moje akumulatory. Inspiracji na nowe posty – zero, natomiast wolne dni spędziłam na książce lub przed serialem. W końcu udało się przełamać i tak powstał ten deser, gdzie czekolada musiała […] Artykuł Czekoladowy krem z mascarpone pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Envelopebyć. Na blogu dawno nie odświeżałam zakładki Wielkanoc, więc chciałam podrzucić Wam jeden z prostszych przepisów na babkę. Na bazie oleju, z dodatkiem kakao oraz pyszną polewą z białej czekolady i orzechami. W pełni rozkwitający Wrocław coraz częściej kusi nas do wyjścia z bloku i spalenia skonsumowanych kalorii. Spacery z […] Artykuł Babka na oleju pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink EnvelopePieczenie: 45-50 minut Koszt: Tanie Uwielbiam ciasta na bazie kaszy jaglanej. A w połączeniu z bananami (idealnie tutaj sprawdzą się mocno dojrzałe, wtedy nie trzeba będzie dużo dosładzać), czekolady i na koniec sezonowych owoców tworzą coś wspaniałego. Ciasto jest mokre, zbite i sycące. Także, jeśli nie macie pomysłu co zrobić z dojrzewającymi już bananami, taki deser będzie idealnym rozwiązaniem
Zdrowie i pysznie na talerzuJeśli jeszcze nigdy nie dodaliście czekolady do swojego chleba bananowego, to był błąd. Bo czekoladowy chleb z aromatem kawy to pyszna alternatywa na weekendowe ciasto albo i śniadanie. Zróbcie koniecznie. Szybkie i proste ciasto, idealne na każdą porę. Źródło . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikjabłkami, które również świetnie się wkomponują się w tą mieszankę smakową. Ja na wierzch posypałam tylko cukrem pudrem (zmielonym słodzikiem), ale dla podkreślenie smaku i wyglądu możecie zrobić polewę czekoladą i dodatkowo czym jeszcze posypać. Ciasto zachowuję swoją świeżość nawet do 3 dni trzymane w lodówce. Zachęcam również do skorzystania z przepisu na CZEKOLADOWE CIASTO Z KASZY GRYCZANEJ Z ORZECHAMI
Zdrowie i pysznie na talerzu