temu, zaczynając przygodę z blogowaniem, napisałam o czekoladowej panna cottcie, którą przygotowałam z okazji urodzin mojego taty. Dzisiaj inna wersja czekoladowego szaleństwa, za którym przepada mój rodziciel- babeczki z czekoladą z okazji jego święta :) Czytaj więcej
Pichceniomaniamaka pszenna 1 łyżka * żółtko – 2 szt * masło – 100 g POLEWA: * masło – 50 g * cukier – 2 łyżki * kakao – 2 łyżki * mleko – 3 łyżki * czekolada – 50 g SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA : BISZKOPT: Białka ubijamy na pianę ze szczyptą soli i nie przerywając ubijania wsypujemy cukier. Do piany dodajemy po 1 żółtku – miksujemy. Wsypujemy przesianą mąkę
Ostra na Słodkokrem kawowy, i na końcu krem waniliowy. Wyrównajcie, a górę posmarujcie wybranym kremem. Można ozdobić górę tortu używając rękawa cukierniczego i tylki ozdobnej, lub kawałkami ulubionej czekolady
Piekarz-Kucharz-Garkotłukpowinna być jak proszek) 3 łyżki (lub więcej do smaku ) cukru pudru Wszystkie składniki zmiksować na gładki gęsty krem . Gotowym kremem ozdobić wystudzone babeczki, używając rękawa cukierniczego. Posypać kruszoną czekoladą
Piekarz-Kucharz-GarkotłukHej! Dziś proponuję Wam przepyszne ciasteczka. Zapewne znacie smak Piegusków? No to nasze będą o wiele lepsze, bo domowe. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieMuffinki czekoladowe Muffinki jogurtowo- miodowe Muffinki dwukolorowe Muffinki czekoladowe z wiśniami Muffinki czekoladowo- kawowe Ciastka / trufle / inne Kruche ciastka przez maszynkę Rurki z kremem Ciastka z dżemem Bezy z czekoladą i cynamonem Marcepanowe trufle bez marcepanu Trufle z masy kajmakowej Bombki mleka w proszku Surówki / Sałatki: Surówka z kapusty pekińskiej Sałatka Jarzynowa Warstwowa sałatka z jajkiem i tuńczykiem Tarte buraczki
W Moim Magicznym Domuzłożyło i przepis leżał w moim małym archiwum, stąd zdjęcia odbiegają trochę od obecnych. Ta babka to ostatnia propozycja na tegoroczne święta. Jest delikatna, kawowa z dużymi wyczuwalnymi kawałkami czekolady, więc ucieszy jej smakoszy. Polecam. Źródło . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikłyżce i mieszam na średnich obrotach aż do całkowitego połączenia składników. 7 Czekoladową miksturę przelewam do miski z suchymi składnikami i mieszam łyżką aż wszystkie składniki pokryją się czekoladą. 8 Wykładam składniki na blachę i rozkładam równomiernie przyklepując łyżką. 9 Piekę granolę 15 minut a następnie mieszam, przyklepuję łyżką i piekę kolejne 15 minut. 10 Wyciągam z piekarnika
Book of spellsDzień Czekolady nastał nam dziś dlatego mamy pyszny deser. Ciasto czekoladowe w 30 minut to wersja świąteczna brownie dla spóźnialskich czyli szybko, tanio i smacznie organizujemy święta. Ciasto miesza się w formie w której będzie pieczone a dzięki temu nawet zmywać nie trzeba. Smak jest mega czekoladowy więc iście świąteczny, polecam do wypróbowania. Ciasto czekoladowe w 30 minut. ROZWIŃ
Moje Małe Czarowaniepszennej 200 ml oleju roślinnego 100-150 g cukru 200 g migdałów szczypta soli 1 dojrzały banan 2 łyżeczki olejku pomarańczowego (lub soku) do dekoracji: 100-200 g gorzkiej czekolady 50 g płatków migdałowych Przygotowanie: Zblenduj na gładką masę banana, olej, cukier i olejek pomarańczowy. Posiekaj grubo migdały. Mąkę i sól przesiej do miski, dodaj masę bananową i migdały. Zagnieć
greenscarfbyć. Na blogu dawno nie odświeżałam zakładki Wielkanoc, więc chciałam podrzucić Wam jeden z prostszych przepisów na babkę. Na bazie oleju, z dodatkiem kakao oraz pyszną polewą z białej czekolady i orzechami. W pełni rozkwitający Wrocław coraz częściej kusi nas do wyjścia z bloku i spalenia skonsumowanych kalorii. Spacery z […] Artykuł Babka na oleju pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Envelopeprażę płatki migdałowe na suchej patelni. 13 Po upieczeniu wyłączam piekarnik pozostawiając serniczki jeszcze na 15 minut w piekarniku. 14 Po tym czasie wyciągam je z piekarnika, polewam czekoladą i posypuję płatkami migdałowymi. 15 Serniczki są do zjedzenia na ciepło lub na zimno. 16 Smacznego
Book of spellsoraz karmelizowanych cytrusów Moj ulubiony... najulubieńszy ..... deser!!!! Bezglutenowy. Jeśli lubicie kwaśne desery i czekoladę to ta propozycja jest specjalnie dla Was! Spód to suflet czekoladowy a wierzch to bogaty mus cytrynowy. Ozdobiony karmelizowanymi cytrusami. Jak karmelizować cytrusy znajdziecie tu- w tym poście Przepis pochodzi z Moje wypieki Zacznijcie od sufletowego spodu
Piekarz-Kucharz-Garkotłukzrobić urocze kuleczki, obsypać ulubioną posypką. Nie kruszą się, można je włożyć w ozdobne papilotki, albo do pudełeczka. Proste do wykonania. Zrobiłam z prażonym sezamem i z kruszoną czekoladą. Przepis na około 30 małych kulek. 1 Puszka mleka skondensowanego słodzonego 3 łyżki dobrego kakao 50 g masła posypka Na małym ogniu podgrzewać mleko, masło i przesiane kakao. Gotować
Piekarz-Kucharz-Garkotłukmożemy go przekonać...), choć miękkie, waniliowe, słodkie ciasto też swoje robi. Plus cudny, chrupiący, przyrumieniony wierzch na każdej babeczce, a w środku wspomniane już wypływające masełko orzechowe i czekolada... Składniki 110 g miękkiego masła 2/3 szklanki cukru pudru łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 jajka pół szklanki pełnego mleka 1,5 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Słodkie inspiracje