Kakaowe placki z jagodami i gorzką czekoladą; ricotta
More food, love and dreamsKakaowa cukiniowa owsianka z gorzką czekoladą, daktylami i bananem Słodkiego pocieszenia i gorącej miseczki potrzebuje, bo ostatnio mi jakoś tak smutniej, pomimo, że szczęśliwa wciąż jestem, sprzeczne to, wiem. Ach, i znów będę na pociąg pędziła
More food, love and dreamsszklanka miękkiego masła 2 łyżeczki wanili lub ekstraktu 2 jajko 2 i 1/4 szklanki mąki 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 szklanki czekolady pokrojonej na malutkie kawałki Wykonanie: Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia w mikserze połącz masło, cukier puder i cukier brązowy, aż powstanie lekka i puszysta masa dodaj
Anioły w kuchniWilgotne orzechowe ciasto przełożone puszystą, rozpływającą się w ustach pianką z ajerkoniaku. Całość polana gęstą czekoladą i ozdobiona karmelem. Eleganckie i pyszne… Składniki: Ciasto: 8 jajek 2 szklanki mielonych orzechów włoskich 1 szklanka cukru szczypta soli Pianka z ajerkoniaku: 500 ml śmietany 30% 8 łyżeczki żelatyny 1,5 szklanki ajerkoniaku 4 łyżki cukru pudru 0,5 szklanki mleka Polewa
Oryginalny smakzachowuje świeżość Składniki: 3 jajka 1 szkl cukru cukier waniliowy 1 szkl mleka 3 szkl mąki 1 łyżeczka sody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao rodzynki kawałeczki czekolady 1/2 szkl oleju brzoskwinie Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę, dodać mleko, mąkę i pozostałe składniki, na końcu olej. Na wierzchu położyć cząstki brzoskwini. Ciasto wylać do keksówki
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaSkładniki: 2 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szkl cukru 4 czubate łyżki gorzkiego kakao szczypta soli 6 startych kostek czekolady 250 g roztopionego masła lub margaryny 200 ml Coca-Coli 75 ml mleka 2 jajka Wykonanie: Jajka ubić z cukrem, margarynę roztopić i ostudzić. Połączyć ubite jajka z margaryną, dolać mleko i coca colę
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniawlać wodę i sok z cytryny. Ugotować kisiel. Ostudzić, mieszać, aby nie utworzył się kożuch. Śmietanę ubić, dodawać kisiel. Dokładnie wymieszać. Krążki oraz boki posmarować kremem. Wierzch posypać płatkami czekolady
Kulinarny karnet ChristopheraZależy od waszej maszyny ;) ważne, by nie były przypalone, a patyczek był mokry. Piękny zapach murowany! Od razu się uśmiechnęłam i... pochłonęłam jeszcze ciepłego muffina ;p Ja moje udekorowałam czekoladą karmelową. Są baaaardzo słodkie, ale... czy nie o to czasami chodzi? :) Smacznego
Kitchens Alphabetkońcu udało mi się namierzyć w sklepie suszone śliwki. No i stało się. Ciasto wylądowało u mnie w lodówce i muszę stwierdzić, że połączenie śliwek wymoczonych w alkoholu z czekoladą to jest to. Dawno już żadne ciasto mi nie smakowało jak to. Zdecydowanie muszę powtórzyć ten wypiek na święta jak przyjadę do polski. Mama nadzieje, że moja rodzina podzieli moje
ciastkarnia na kruchym spodzieszklanka miękkiego masła 2 łyżeczki wanili lub ekstraktu 2 jajko 2 i 1/4 szklanki mąki 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 szklanki czekolady pokrojonej na malutkie kawałki Wykonanie: Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia w mikserze połącz masło, cukier puder i cukier brązowy, aż powstanie lekka i puszysta masa dodaj
Anioły w kuchniUwielbiam babeczki i chyba przekonało się o tym już wiele osób. Te są wyjątkowe, specjalne, urodzinowe. Jak wiadomo - czekolada i truskawki to połączenie prawie, że idealne, a z migdałami śmiem stwierdzić, że najlepsze. Mocny aromat migdałowy, pyszne kakao i słodkie truskawki, idealne trio na romantyczny wieczór, dzień matki czy też właśnie urodziny. Składniki na 12 babeczek: 1 i 1/2 szkl
Czarnawisienkalodówce (ja nie schłodziłam i polewa się lekko rozlewała, po schłodzeniu na cieście zachowywała kształt). PS: Jeśli nie przepadacie za masą z serka, można polać ciasto polewą z białej czekolady i serka mascarpone. Post Ciasto ze szpinakiem i kremowym serkiem pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakupochodzi z www.mgotuje.pl Kokosowe pralinki to nic innego jak znane batoniki bounty ze sklepowych półek. Są miękkie w środku i mega kokosowe. Dodatkowo oblane są mleczną czekoladą. Robi się je bardzo szybko. Polecam, smakują dużo lepiej niż ze sklepu. Post Kokosowe pralinki bounty pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujecałości, a nie tylko to, co Ci się podoba. Głupotą jest odwrócić się od czegoś takiego jak miłość. Menu walentynkowe: Na dobry początek – Truskawki maczane w gorącej kawowej czekoladzie z dodatkiem kardamonu i obowiązkowo francuski szampan, Jako przystawka - Sałatka z avokado i granatu, Zupa - Krem z pomidorów z czerwoną fasolą
Kulinarny karnet ChristopheraOstatnio mnie wzięło na czekoladowe desery... czekolada z bananami idealnie się komponuje i humor lepszy po takim deserku :D Składniki: 1,5 szklanki czekoladowego napoju sojowego, 1 czubata łyżka kakao, 1 łyżka cukru, 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, 1 banan, do posypania: wiórki kokosowe. Przygotowanie: Do rondelka przelewamy szklankę napoju sojowego i podgrzewamy na małym ogniu. Dodajemy cukier
Aga w kuchni