czekolada - 27946 przepisów (strona:1137/1864)

Czekoladowe babeczki z wiśniami 214

jajka 100 ml mleka 100 ml oleju 100 g serka mascarpone 2 łyżeczki cukru pudru suszone wiśnie  ( po 2 sztuki na babeczkę) polewa z białej czekolady Delecta kolorowe koraliki do ozdoby papierowe papilotki Wykonanie: Zawartość torebki mieszamy z jajkami, mlekiem i olejem. Serek mascarpone mieszamy z cukrem pudrem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Do muffinkowej

Kulinarne przygody Gatity
ślimaki czyli deser po francusku:) 252

swoimi ślimakami, które chyba bardziej przyciągają wzrokiem niż smakują. Podsumowując polecam jednak zwinięcie jasnego ciasta z masą czekoladową np. nutellą. Efekt wizualny będzie ten sam, smakowy dzięki nucie czekolady powinien się poprawić,  jak również spoistość ciasta. Acha, proponuje dodać jednak jajka, mamusia znowu miała rację:) Składniki: 220 g masła 220 g mąki pszennej 110 g mąki ziemniaczanej

ciastkarnia na kruchym spodzie
Babskie ule, pszczoły bąki i inne owady 196

mąki tak aby powstał gęsty budyń. Gdy ostygnie ucieramy margarynę w mikserze i dodajemy przestudzony budyń. Gotową masę układamy na cieście. Wierzch dekorujemy biszkoptami i polewamy roztopioną czekoladą lub polewą z przepisu Usta Adama. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
WZK czyli wuzetka 192

samą bita śmietaną. Ja polecam jednak dodanie albo fix śmietankowy albo żelatyny dla pewności, że z śmietaną nie stanie się nic nie oczekiwanego.  Polewę najlepiej uzyskać z roztopionej czekolady w kąpieli wodnej. Można ją połączyć z żelatyna aby uzyskać bardziej sprężysty efekt.    Moja wuzetka spotkała się z bardzo miłym przyjęciem. Oczywiście wszystkim smakowała tylko nie mnie

ciastkarnia na kruchym spodzie
szarlotka z kokosem po mojemu:) 172

wsypać galaretkę. Gdy jabłka stężeją na jednolitą masę. Gotowe przestudzone ciasto wyłożyć na kokos. Na ciemne ciasto nałożyć warstwę kokosu na wierzch jabłka i jasne ciasto. Można polać czekoladą. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Biszkoptowy przekładaniec czyli wariacja czekoladowo - rumowa 168

rumową masę i posypałam całość orzechami, bo akurat miałam je w zapasie. Spytacie jaki efekt? mnie smakowało i przyjaciółce, którą odwiedziłam na kawę również smakowało. Bardzo lubię takie połączenia czekolady i rumu:) Chyba zacznę lubić również swoje improwizacje kuchenne jeśli dalej będą mi takie wychodzić.  Składniki: biszkopt jasny: 4 jajka 3/4 szklanki mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia

ciastkarnia na kruchym spodzie
podwójnie czekoladowy tort po przejściach 131

szklanki cukru 2 łyżki mąki łyżeczka proszku do pieczenia masa: 250 g masła budyń czekoladowy 0,5 l mleka 4 łyżki cukru pudru dodatkowo likier czekoladowy do nasączenia czekolada plastyczna 0,5 kg wiórki czekoladowe Wykonanie: Biszkopt: białka ubijamy na sztywna pianę następnie dodajemy cukier i żółtka dalej mieszając. Sypkie produkty przesiewamy przez sitko i dodajemy delikatnie do masy mieszając

ciastkarnia na kruchym spodzie
Babka cafe latte 228

babkowy uważam za otwarty. Dzisiaj podzielę się przepisem na pierwszą babkę.  Myślę, że  ciasto to zasmakuje wszystkim, który nie przepadają za bardzo słodkimi wypiekami. Wanilia, kawa i czekolada- smaki na dzisiaj. Swoją drogą wypiłam takie pyszne late z pianką, ale mam smaki dzisiaj:) Nie wiem czy widzieliście ale w Lidlu  jest  teraz dużo foremek i innych

ciastkarnia na kruchym spodzie
Czekoladowe szyszki z ryżu preparowanego 336

szyszki z ryżu preparowanego sprzedawane kiedyś w sklepach? Możecie takie przygotować w domu Są mega smaczne i szybkie do zrobienia. Wystarczy kupić ryż preparowany, czekoladę, masę krówkową oraz kakao. Z przepisu wyjdzie Wam około 18 sporych szyszek. Post Czekoladowe szyszki z ryżu preparowanego pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Pękające ciasteczka czekoladowe 331

będę się rozpisywała na temat tych ciasteczek :) kocham czekoladę, a te ciasteczka są nieziemsko czekoladowe, chrupiące i idealne do mleka. Czy czegoś trzeba więcej do szczęścia?  Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki soli 250 g miękkiego masła 1,5 szklanki cukru 1 duże jajko

Niezły Młynek
Torcik kakaowy z kokosowym kremem i malinami 200

malinowym , polewamy ułożoną na biszkopcie masę kokosową i powierzchnię górnego kakaowego biszkoptu. Przykrywamy drugą połówkę krążka biszkoptowego, lekko dociskamy do masy kokosowej. Wierzch biszkoptu oblewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę mleczną i układamy mrożone maliny, torcik schładzamy w lodówce. Torcik jest pyszny, puszysty i do tego bardzo atrakcyjnie wygląda na białym talerzu, czy paterze. Ja do tego tortu wykorzystałam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
American Chocolate Chip Cookies 189

Chyba każdy z nas lubi ciasteczka z czekoladą. Ja napewno. Nie mówiąc już o moim mężu, który wręcz uwielbia wieczorami je "pochrupać". Zaczęłam więc szukać ciekawego przepisu na American Chocolate Chip Cookies. Trochę bo ciasteczka w tutejszych sklepach do najtańszych nie należą, ale chyba głównie dlatego by sprawdzić czy mi takie ciasteczka wyjdą. Przepis jaki znalazłam pozwala na przygotowanie

W mojej holenderskiej kuchni
Stracciatella z malinami 321

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ciasto z malinami z masą z śmietany kremówki, mascarpone i startej czekolady. Proste w wykonaniu, wystarczy upiec czekoladowy biszkopt i przełożyć śmietanową masą, w środku układając maliny. Bardzo smaczne połączenie smakowe. Post Stracciatella z malinami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Domowe ptasie mleczko 1558

23x33  8 białek szczypta soli 1,5 szklanki cukru pudru 8 łyżeczek żelatyny sok z połowy cytryny 2 krople aromatu cytrynowego 1 cukier wanilinowy Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 2 łyżeczki kakao 4 łyżeczki cukru 2 łyżki śmietany 18% 70 g masła 2 łyżki wody Przygotowanie: Spód formy wyłożyć herbatnikami. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, dobrze

Niezły Młynek

Proponowane wyszukiwania