cytrynowa - 1500 przepisów (strona:9/100)

Sałatka kukurydziana 110

żółty oraz por a następnie połączyć to z sosem jogurtowym i lekka sałatka gotowa. Spokojnie można przygotować ją wcześniej aby naciągała przyprawami. Do sosu dodaję zawsze szczyptę pieprzu cytrynowego oraz startą skórkę cytrynową aby był orzeźwiający. Składniki: puszka kukurydzy puszka ananasa lub jeden świeży, pokrojony w kostkę 30 dag ser żółtego, pokrojonego w kostkę biała część pora, pokrojona w piórka(...)jogurt grecki, mały kubeczek sól, pieprz cytrynowy skórka otarta z połowy cytryny pół posiekanego pęczka szczypiorku Przygotowanie: Do sitka wrzucamy pokrojonego pora i przelewamy wrzątkiem by stracił ostrość. Przekładamy go do miski, dodajemy ser, ananasa, kukurydzę oraz szczypiorek. Mieszamy. Do składników dodajemy jogurt grecki, sól, pieprz cytrynowy oraz skórkę cytrynową. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę pozostawiamy w lodówce przez

Życie ze smakiem
Ciasto kokosowo - cytrynowe 157

cytryny? Jeśli tak, to mam dla Was propozycję bardzo smacznego, lekkiego i delikatnego ciasta, które łączy w sobie te dwa smaki :) Ciasto składa się z kruchego spodu, masy cytrynowej ( która kolorystycznie na cytrynową nie wygląda, ale zapewniam, że smak cytryny zaiste w niej występuje ;) ), warstwy herbatników oraz puszystego kremu kokosowego, na bazie śmietanki kokosowej, serka mascarpone i kremówki. Ciasto(...)zdecydujcie ;) Polecam :) Kruchy spód: 150 g mąki pszennej 100 g masła, zimnego 2 żółtka 30 g cukru pudru 8 g cukru wanilinowego 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa cytrynowa: 300 ml wody 200 ml mleka 200 g cukru 16 g cukru wanilinowego 130 g masła sok wyciśnięty z 1,5 cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej, czubate Krem kokosowy

Opowieści z piekarnika
PIANKA CYTRYNOWA 388

piec około 15 minut w temperaturze 180℃. Upieczony biszkopt wystudzić. Formę tę, w której był pieczony biszkopt, wyłożyć folią aluminiową i włożyć do niej ponownie gotowy biszkopt. Pianka cytrynowa: 2 opakowania śmietanki w proszku "Śnieżka"; 2 opakowania galaretki cytrynowej; 2 szklanki zimnego mleka; Galaretki rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody i odstawić do wystudzenia. Mleko ubić ze "Śnieżkami(...)dodać lekko tężejącą galaretkę, cały czas przy tym miksując. Gotowy krem wyłożyć na upieczony biszkopt i szybko wyrównać powierzchnię. Odstawić do lodówki do schłodzenia. Wierzch ciasta: 2 opakowania galaretki cytrynowej; 1 łyżeczka żelatyny (opcjonalnie); 500 ml śmietanki 30% (schłodzonej); 2 opakowania "Śmietan-fix"; 4 łyżki cukru pudru; skórka otarta z 1 cytryny; Galaretki i żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie zgodnie

In my kitchen
Śmietankowo cytrynowe lody domowe. Lody bez maszynki i mieszania. 100

deserów. Mogłabym je jeść bardzo często i o każdej porze roku. A odkąd zaczęłam je przygotowywać osobiście w domu pokochałam je na nowo. Dziś zapraszam Was na pyszne śmietankowo cytrynowe lody domowe. Lody te przygotujecie bez maszynki i mieszania. Są naprawdę proste w przygotowaniu i pyszne. Śmietankowo cytrynowe lody smakują idealnie same, jak i w towarzystwie owoców, ciasta lub innych(...)dodatków. Spróbujcie, bo naprawdę warto przygotować domowe lody, a przepis jest prosty. Śmietankowo cytrynowe lody domowe. Lody bez maszynki i mieszania. 2016-04-14 23:56:41 Write a review Save Recipe Print 0 calories 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g Nutrition Facts Serving Size

Słodkie okruszki
Lemon curd - krem cytrynowy 94

Dzisiaj na słodko. Kilka dni temu zrobiliśmy angielski krem cytrynowy, czyli lemon curd. To znaczy Madzia zrobiła, jak mam bliżej prawdy być. Bo ja w pracy byłem. A Madzia w domu na zwolnieniu lekarskim siedziała. Tak to jest jak się chodzi w szpilkach, a się nie umie. Nogę łatwo sobie wtedy popsuć :) A teraz, lekko po 7 rano, Madzia śpi(...)naleśników. A nawet można robić z nim kanapki: kromka chleba, twaróg i lemon curd. Niebo w gębie! Zresztą ilość wariacji jest nieograniczona. Więc jeśli macie ochotę na krem cytrynowy, to tylko lemon curd. Ta rzecz anglikom się naprawdę udała. A najlepsze jest to, że robi się go bardzo szybko. My przygotowaliśmy ten krem z myślą o lodach

Marder&Marder Manufacture
Wielkanocne wypieki - podsumowanie przepisów świątecznych na blogu 146

czasu :) Sernik wiedeński  7. Limonkowo-czekoladowy sernik Nigelli. Nie należy do moich ulubionych, ale wiele osób zachwala takie słodko-kwaśne połączenie. Sernik z sokiem z limonek 8. Cytrynowe ciasto ucierane. Myślę, że spokojnie można je upiec również w formie do babki, aby otrzymać babę cytrynową :) Ucierane ciasto cytrynowe  9. Lucynka, łatwy tort z kremem, ulubione ciasto całej mojej(...)łatwy tort z kremem 10. Jeśli z jakiejkolwiek przyczyny zostanie Wam dużo białek, idealnie sprawdzi się do ich wykorzystania Piegus. Piegus - pyszne ciasto z dużą ilością maku 11. Babka cytrynowa z makiem. Mięciutka, puszysta i mega wilgotna, naprawdę rewelacyjna :) Polecam! Babka cytrynowa z makiem 12. Babka marmurkowa. Prosta i klasyczna, typowo świąteczna :) Można ją polukrować lub po prostu posypać cukrem

Kraina Tysiąca Smaków
Sernik cytrynowy z borówkami i frużeliną borówkową 253

Zapraszam na pyszny, prosty w przygotowaniu sernik cytrynowy z borówkami i frużeliną borówkową. Bardzo kremowy, kwaskowaty od owoców, delikatnie waniliowy. Wygląda fantastycznie z borówkową, błyszczącą masą . Do przygotowania sernika radzę użyć składników w temperaturze pokojowej, wtedy będzie się równiej piekł. Zamiast borówek możemy użyć malin lub jagód. Polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)push({}); Sernik cytrynowy z borówkami i frużeliną borówkową Składniki: Spód: 220g herbatników (lub innych ciastek, najlepiej pełnoziarnistych) 50g masła – roztopionego Masa serowa: 450-500g gotowego sera na sernik 250g serka mascarpone 300g kwaśnej śmietany 12% lub 18% 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 1 budyń waniliowy lub cytrynowy bez cukru 2 płaskie łyżki mąki pszennej skórka

Mała Cukierenka
Ciasto cytrynowy puszek 247

Dziś zapraszam Was na jedno z moich ulubionych ciast na zimno. Ciasto cytrynowy puszek jest nie tylko pyszne, ale też proste w wykonaniu. Idealne na letnie dni za sprawą cytrynowej nuty, wspaniałe do kubka ulubionej herbaty, jak i na spotkania towarzyskie. Po prostu… dobre na każdą okazję U nas zawsze znika w kilka chwil. Moja rodzina je uwielbia. Nawet(...)wiecie jak trudno było mi zrobić zdjęcie P.s. W przygotowaniu cytrynowego puchu widniejącego na zdjęciu pomagały mi moje dzieci, więc… nie jestem jego 100% autorem Miksowały z uśmiechami na ustach Polecam Wam spróbować to ciasto. Naprawdę warto, bo ciężko skończyć na jednym kawałku Ciasto cytrynowy puszek najlepiej prezentuje się na talerzykach z delikatnym wzorem – takie jak moje możecie

Słodkie okruszki
Tarta cytrynowa z czekoladą 267

sesji zdjęciowej do mojego sklepu internetowego. Rekwizytem na tyle smacznym, że po sesji zjedliśmy prawie całą blaszkę A więcej o sesji i sklepie internetowym dowiecie się już wkrótce Tarta cytrynowa z czekoladą Składniki na dużą tortownicę lub foremkę do traty o średnicy 30cm: Ciasto kruche: – 400 g mąki pszennej – 80 g cukru pudru – szczypta soli(...)stopniach, po czym wyciągamy ciasto z piekarnika, ściągamy papier do pieczenia z obciążeniem i pieczemy jeszcze 7-8 minut zmniejszając piekarnik do 200 stopni. Odkładamy do ostudzenia. Krem cytrynowy ( lemon curd ) , około 450 g: – sok i skórka otarta z 3 małych cytryn ( nie woskowanych i umytych) – 3/4 szklanki cukru (ilość można zmieniać w zależności od upodobań) – 2 jajka – 2 żółtka

Relaxtime
Sernik cytrynowy na zimno z galaretką – lekki jak ptasie mleczko 124

użyłam z Piątnicy) 1 kubeczek śmietanki 36% skórka otarta z 1/2 cytryny sok z 1/2 cytryny 6 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 4 łyżeczki żelatyny 1 galaretka cytrynowa truskawki do dekoracji paczka okrągłych biszkoptów Wykonanie Twaróg przekładamy do misy miksera. Dodajemy cukier waniliowy i cukier puder. Miksujemy. Ściaramy skórkę cytrynową i wyciskamy sok z cytryny. Ponownie krótko miksujemy(...)połamanymi częściami biszkoptów tak, aby całe dno zostało nimi przykryte. Na biszkopty delikatnie wykładamy za pomoca łyżki masę serową. Wyrównujemy wierzch i tortownicę umieszcamy w lodówce do stężenia. Galaretkę cytrynową przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu. W ciepłe dni można przy jej przygotowaniu dodać nieco mniej wody. Galaretkę wlewamy do miseczki i umieszczamy w lodówce do całkowitego zastygnięcia. Stężałą, zimną galaretkę

Raj dla Podniebienia
Mazurek cytrynowo – czekoladowy i Wesołych Świąt :-) 134

Mazurek czekoladowo – cytrynowy Wszyscy pieką mazurki, mam i ja Miało ciast świątecznych nie być, ponieważ całe święta spędzamy w pracy. Ale mąż jadł ostatnio, w pracy właśnie, ciasto które wyglądało jak bardzo cienki kawałek ciasta kruchego, a na nim dość gruba warstwa czekoladowego ganache. Tak męczył o coś podobnego, że postanowiłam połączyć przyjemne z pożytecznym i zrobić świątecznego mazurka(...)łyżeczki proszku do pieczenia – 100 g zimnego masła – 2 żółtka – 2 łyżki wódki (opcjonalnie) – nie dodałam Dodatkowo: – około 150 – 200 ml kremu cytrynowego lemon curd – 100 g czekolady gorzkiej – 100 ml śmietanki kremówki Mąkę łączymy z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy zimne, pokrojone w cienkie paski masło i zagniatamy ciasto dokładnie

Relaxtime
Tort cytrynowy z lemon curd 243

Zdjęcia dziś są takie sobie, ale tort był tak pyszny, że po prostu muszę się z Wami podzielić przepisem. Lekki, delikatny, nie za słodki z cytrynową nutką, zachwycił bez wyjątku wszystkich, którzy mieli okazję go spróbować, a ja do dziś czuję jego smak. Dlatego serdecznie Wam polecam. I do tego jeszcze ten lemon curd, o którym słyszałam od dawna(...)ciągle mieszając. Gotujemy ok 2 minuty, pod sam koniec dodajemy oliwę i znów gotujemy 2 minuty. Jeśli będą grudki  należy przetrzeć przez sitko lub zmiksować blenderem. Krem cytrynowy: 500 g mascarpone 330 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki lemon curd Serek mascarpone ubić razem z kremówką, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Dodać resztę składników

Cynamonowe szczęście
Prażone jabłka do słoików na zimę 148

guma nie została uszkodzona i że będą szczelne)) 10 kg jabłek cukier do smaku (ja na 10 kg dałam w sumie około 300 gr cukru) 3 łyżeczki kwasku cytrynowego 3 litry ciepłej wody przyprawy np. cynamon lub goździki lub wanilia (ja nie dodawałam) Do dużej miski wlać wodę, rozpuścić kwasek cytrynowy. Jabłka dokładnie wyszorować. Wykroić zgniłe czy obite części, obrać(...)skórek nie wyrzucać, przydadzą się na domowy ocet jabłkowy ( klik, klik) , wyciąć gniazda nasienne. Jabłka kroić półksiężyce (4-6) wrzucać do miski z wodą i kwaskiem cytrynowym, żeby jabłka nie sczerniały. Jak już cała miska będzie wypełniona jabłkami, przełożyć do garnka z grubym dnem. Dodać cukier, przyprawy, wymieszać i prażyć około 20 min na średniej mocy palnika od czasu

moj przepis na
Jabłkowo - serowa rozkosz 160

gram masła roztopionego, ostudzonego  100 gram cukru  50 gram mąki pszennej  łyżeczka proszku do pieczenia  80 gram zmielonych drobno orzechów włoskich  łyżeczka kwasku cytrynowego 2 łyżki zimnej wody  Wykonanie: Jajka z cukrem i wodą ubić na gęstą pianę. Ciągle ubijając dodawać partami zmielone orzechy, następnie przestudzone masło, a na sam koniec przesianą mąkę oraz(...)temperaturze 180 stopni bądź do tzw. suchego patyczka. Składniki masa serowa: 350 gram białego sera zmielonego  szczypta startej drobno laski wanilii czubata łyżeczka cynamonu  pół łyżeczki kwasku cytrynowego 400 ml mleka 50 gram cukru  budyń waniliowy  żółta galaretka Wykonanie: Twaróg utrzeć z wanilią i cynamonem, dodać do niego kwasek cytrynowy i dokładnie wymieszać. Budyń ugotować

Krakowskie smaki Ani
Ekspresowa cytrynówka z miodem - wódka cytrynowa 1102

smak. Ani lepszy, ani gorszy. Po prostu inny. Jeśli próbowaliście tamtego mojego przepisu, to zdecydowanie polecam i ten, spodoba się Wam. Tak samo jak tamta jest nieco mętna, z cytrynowymi farfoclami, które tylko jeszcze dodają jej smaku i tak samo szybko się ją robi. PRZEPIS NA EKSPRESOWĄ WÓDKĘ CYTRYNOWĄ NA MIODZIE (CYTRYNÓWKĘ) Ekspresowa wódka cytrynowa na miodzie (cytrynówka) – składniki(...)wody 0,5 kg cytryn (3 duże sztuki) 250 ml spirytusu 95% * * Jeśli posługujecie się wagą, to 250 ml spirytusu to będzie mniej więcej 200 gramów. Ekspresowa wódka cytrynowa na miodzie (cytrynówka) – wykonanie: Cytrynę obieramy ze skórki, delikatnie, tak żeby pozyskać samą żółta skórkę, bez tego białego pod spodem. Idealna do tego będzie obieraczka do warzyw. Skórkę wkładamy do garnka

Marder&Marder Manufacture

Proponowane wyszukiwania