Przepis na : obiad
Zupa rybna! O tak! To był smak, który z mną chodził! W naszym kraju dość mało popularna, no chyba że na Pojezierzu Mazurskim czy nad morzem, ale w moich regionach skąd pochodzę, przez całe dzieciństwo jadłam kilka razy zupę rybną i była ona przyrządzana tak, że smakowała bardziej jak rosół z ryby, była bardzo wodnista ale esencjonalna, ale to nie był smak, który dziecku odpowiadał, lubiłam w niej tylko pulpeciki z ryby. Potem długie lata, nigdzie nie spotkałam się tą zupą, aż do pierwszego wyjazdu, już ... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)