jadło z zadowoleniem to i to nabierając na przemian. Składniki: topinambur i ziemniaki w ilości dowolnej Wykonanie: Topinambur i ziemniaki obieramy. Topinambur zwyczajowo zanurzamy na chwilę w wodzie z cytryną aby nie ściemniał. Kroimy frytki które wrzucamy do dwóch misek (jedna na ziemiaczane jedna na topinamburowe). Do każdej z misek dodajemy łyżkę oleju rzepakowego, szczyptę soli i mieszamy wszystko smarując
Lubczyk i WaniliaŚwiętach została mi niewykorzystana biała kiełbasa. Przydała się w sam raz na leniwy obiad. Składniki: 6-8 parzonych białych kiełbasek Marynata: 1 łyżka soku z cytryny 4 łyżki oleju po 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki, rozmarynu i majeranku 1/3 łyżeczka tymianku 1/3 łyżeczka pieprzu Dodatkowo: kilka ząbków czosnku 1 cebula Sposób wykonania: 1. Składniki marynaty połączyć. 2. Kiełbaski naciąć wedle
Kuchnia domowa Anipostawić na 2 poziomie i piec 25-30 minnut - do suchego patyczka - po upieczeniu wyjąć z form i wystudzić na kratce biszkopty biszkopt można nasączyć, użyłam gorzkiej herbaty z cytryną - zimną śmietanę z galaretką ubić na sztywno i połowę rozsmarować na biszkopcie, poukładać wiśnie bez pestek, użyłam mrożonych przykryć drugim biszkoptem, też go nasączyć herbatą na biszkopcie rozsmarować resztę śmietany
W Mojej Kuchni Lubięnagrzać do 240C, grzanie góra/dół, blaszkę ustawić na 2 poziomie i piec 13 minut, pod koniec pieczenia rozłożyc kawałki szynki serrano wymieszaną z ciut oliwą i skropioną cytryną, po zakończeniu pieczenia posypac startym serem, użyłam gouda przed podaniem rozłożyć na pizzy roszponkę i można zajadać smaczną, chrupiącą pizzę domową.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępiec w temperaturze 200 stopni ok 40 minut, aż będzie miękka i pomarszczona, pilnować, żeby się nie przypaliła Jajko w koszulce - zagotować wodę w garnku, dodać trochę soku z cytryny oraz soli następnie mieszac intensywnie łyżką, aż powstanie wir od razu do tego wiru wrzucamy jajko (wcześniej wbite do miseczki) czekamy kilka minut w zależności od tego jaką chcemy mieć
zdrowa vege kuchniaoryginale) 2 śmietan fixy cukier waniliowy łyżka cukru pudru Ubić śmietanę, na końcu dodając śmietan-fixy i cukry. Myślę że warto dodać jakieś kwaskowatej galaretki, widziałam z cytrynową. Na ciasto nałożyć bitą śmietanę, posypać pokruszonym ciastem i przygnieść bo bardzo się rozsypuje podczas kruszenia, przenoszenia itd. Na wierzch dodać owoce. Nie polecam granata. Nie polecam też krojenia w trójkąty
W kuchni bez szafekmąki płaska łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie 2 galaretki 2 szklanki wrzątku lub 2 słoiki (po350 ml) startych jabłek lub musu jabłkowego (może być też aromatyczny dyniowy) galaretka najlepiej cytrynowa ciut wody Oddzielić żółtka od białek. Żółtka zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodać do żółtek mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zmiksować. Białka ubić na sztywno. Dodawać stopniowo białka
Weekendy w domu i ogrodzieczerwony:) Składniki: 2 duże buraczki czerwone 1 duża cebula lub dwie małe 2-3 marchewki 1 pietruszka 1/2 selera sól cukier ziele angielskie liść laurowy sok z cytryny lub kwasek cytrynowy 2-3 łyżki śmietany 2 łyżeczki mąki pszennej 4 jajka Wykonanie: Wszystkie warzywa, prócz cebuli, szoruję pod bieżącą wodą, wycieram do sucha, obieram
Bea(u)ty kitchenoprze:) Składniki: 20 dag żółtego sera (np:ementaler) 1 szklanka śmietany 3 szklanki wywaru warzywnego (może być z kostki) 2 łyżki masła 1 łyżka mąki 2 łyżki soku z cytryny natka pietruszki gałka muszkatołowa sól pieprz kilka kromek czerstwej bułki Wykonanie: Żółty ser ścieram na tarce jarzynowej. W rondlu roztapiam masło, wsypuję mąkę i robię zasmażkę, uważając by się
Bea(u)ty kitchendodaje łyżeczkę chrzanu, dla wzmocnienia pikanterii, to znów buraki ścieram na tarce o dużych oczkach :) Składniki: 1 kg buraków czerwonych 2 średnie cebule sól cukier pieprz sok z 1 cytryny 2-3 łyżki oleju 2-3 płaskie łyżki mąki Wykonanie. Buraki szoruję pod bieżącą wodą, wkładam do garnka, zalewam wodą by były przykryte i wstawiam na gazie. Gotuję
Bea(u)ty kitchensię, że żeberka są wprost idealne. Nie za ostre, nie za łagodne. Pyszne!!! Składniki: 1 kg żeberek Marynata: 3 łyżki oliwy z oliwek 4 ząbki czosnku sok z 1 cytryny 1 pełna łyżeczka chilli sól pieprz 2 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 1 łyżka przecieru pomidorowego Wykonanie: Żeberka myję, osuszam na ręczniku papierowym, dzielę na porcje
Bea(u)ty kitchenstartego imbiru 2 ząbki czosnku 7 łyżek oliwy z oliwek 1 płaska łyżka soli 1 łyżka przyprawy chili con carne 1 płaska łyżka brązowego cukru 2 łyżki soku z cytryny Wykonanie: Mięso myję, osuszam na ręczniku papierowym i usuwam białe włókna. Imbir ścieram na tarce, czosnek przepuszczam przez praskę. Wszystkie składniki marynaty mieszam ze sobą. Mięso wkładam do rękawa
Bea(u)ty kitchentakie najlepiej mi posmakowały :) Nie tylko, z resztą mi, ale całej mojej rodzince. Każdy znalazł coś dla siebie :) Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej Marynata: 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki sosu sojowego 5 łyżek słodko-pikantnego sosu chilli 2 łyżki miodu 1 łyżka oliwy Wykonanie: Mięso myję, osuszam i wykrawam białe włókna. Składniki marynaty dokładnie mieszam
Bea(u)ty kitchenpyszne i aromatyczne, że nie można się mu oprzeć. Polecam!!! Składniki: 1 kg schabu 2-3 cebule 2 marchewki 2-3 łodygi selera naciowego liście pora 1 pomarańcza 1 cytryna 1 szklanka wywaru z jarzyn sól pieprz majeranek słodka mielona papryka Wykonanie: Wymoczone i osuszone mięso nacieram solą, pieprzem, papryka i majerankiem i wstawiam do lodówki na 2 godziny
Bea(u)ty kitchenmuszą mieć temperaturę pokojową, wtedy ucieranie majonezu trwa dosłownie kilka sekund, a majonez jest przepyszny! Składniki: 2 żółtka 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka białego octu winnego lub soku z cytryny 2 szczypty soli 1 niepełna łyżeczka cukru 1 szklanka oleju o łagodnym smaku, u mnie słonecznikowy Wykonanie: Żółtka, musztardę, sól, cukier i ocet winny przekładam do wysokiego naczynia, za pomocą
Bea(u)ty kitchen