ostre, ale nie rezygnujcie z nich zupełnie - dzięki nim otrzymacie lekko wędzony aromat całego dania. Dla lekkiego zneutralizowania ostrości papryczek dodaliśmy sos z natki pietruszki, z czosnkiem i skórką cytrynową! Przy następnej wizycie w MAKRO koniecznie spakujcie opakowanie polików wołowych i przekonajcie się, że nie tylko te znane części wołowiny są smaczne! Jeśli już będziecie kupować poliki wołowe rozejrzyjcie się
Plate of Joywyciśniętego z pomarańczy, 3 liście jarmużu - bez twardej części, garść szpinaku, 1/2 pęczka natki pietruszki, 1 banan, 1 kiwi, 1 jabłko, 1 łyżeczka świeżo startego imbiru, sok z 1/3 cytryny, sok z 1/2 limonki nasiona chia Wszystkie składniki koktajlu umieścić w dzbanku miksera i zmiksować. Gotowy koktajl przelać do szklaneczek i posypać nasionkami chia. Smacznego
Plate of Joyszklarniowe, o gładkiej skórce Farsz: miąższ z 2 ogórków szczypta suszonej papryczki chilli 4 cienkie plasterki jalapeno- opcjonalnie łyżeczka sosu sojowego kilka kropli oleju sezamowego 1/4 łyżeczki soku z cytryny pół łyżeczki wódki, bądź innego mocnego alkoholu łyżeczka ziaren sezamu szczypta soli szczypta czosnku szczypta świeżo mielonego pieprzu szczypta tandoori szczypta garam masala 20-30 g tartego żółtego sera- można
KreatywnePinyMasa 800 ml śmietanki 30% 200 gram serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Ponadto 8 paczek herbatników 1 puszka ugotowanego skondensowanego mleka słodkiego 100 ml wódki sok z 1 cytryny 200 gram posiekanych orzechów Wykonanie: Białka ubijamy ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodajemy po łyżce cukru. Do ubitej piany dokładamy po jednym żółtku, bardzo delikatnie mieszając najlepiej drewnianą łyżką
kgwjanczewoSkładniki: 9 jaj 9 łyżek mąki pszennej 9 łyżek mąki ziemniaczanej 18 łyżek cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia masło margaryna 200g masła czekoladowego odrobina soku z cytryny 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka ekstraktu waniliowego ulubiona herbata ( u mnie Sir William's-exotic fruits) masa cukrowa barwniki dodatki Sposób przygotowania: Żółtka oddzielić od białek i schłodzić
Wielki apetytSkładniki: ziemniaki świeża brukselka oliwa z oliwek przyprawa ognista Kamis czosnek świeżo tarty parmezan. Sok z cytryny sól pieprz Sposób przygotowania: Brukselką wrzucamy do wrzącej osolonej wody z dodatkiem soku z cytryny.Gotujemy aż będzie dleikatnie miękka.Ziemniaczki obieramy kroimy w księżyce i doprawiamy do smaku solą,pieprzem,wyciśniętym czosnkiem i przyprawą ognistą Kamis. Skrapiamy ziemniaki oliwą i wstawiamy do narzaneo
Wielki apetytformę. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 10-15 minut, wystudzić. Twaróg zmiksować mikserem na średnich obrotach z jajami, mlekiem skondensowanym, mąkami i sokiem z cytryny. Uwaga miksujemy tylko do połączenia składników, żeby masa nie nabrała puszystości ( to bardzo ważne, żeby sernik był delikatny, wilgotny i nie popękał). Masę serową wylewamy na upieczony spód
Wielki apetytletnie upały. Bardzo często słyszę hasło "nie umiem pić wody"- w takiej wersji nie będziesz mieć z tym żadnego problemu. Składniki: litr wody mineralnej dobrej jakości świeża mięta 1 cytryna 1 pomarańcz 1 limonka kostki lodu Sposób przygotowania: Owoce wyszoruj pod ciepłą wodą i pokrój w plastry o równej grubości. Umieść je w dzbanku wraz z umytą miętą. Następnie dodaj
Wielki apetytprzygotowałam dla mojej rodziny i przyjaciół podczas weekendowego grillowania. Składniki: 1 kg skrzydełek z kurczaka 7 łyżeczek miodu 10 łyżeczek oleju rzepakowego 10 łyżeczek sosu sojowego sok z połowy cytryny 2 łyżeczki soli Sposób przygotowania: Składniki na marynatę mieszamy dokładnie w dużym naczyniu za pomocą trzepaczki lub dużej łyżki. Gdy się połączą wrzucamy do niej umyte skrzydełka z kurczaka. Każdy
Wielki apetytcurry: 1 papryczka chilli (bez pestek) drobno krojone cebula imbir czosnek Nestea green tea Citrus (ok. 0,5 szklanki) mleko kokosowe (ok. 1 szklanki) kurkuma cukier palmowy sok z cytryny sos sojowy olej kokosowy kurczak: pierś z kurczaka orzechy laskowe sezam jajko olej kokosowy sól pieprz Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na pastę zmiksuj na gładką masę (poza Nestea, mlekiem kokosowym
Wielki apetytminut w 200 stopniach. Następnie odkrywamy naczynie i pieczemy jeszcze 10 minut. Podajemy królika na warzywach, z puree z zielonej soczewicy z prażonym boczkiem i lekką sałatą skropioną cytryną. Kategoria: żarło powszednie Tagged: boczek , cebula , czosnek , jałowiec , królik , marchew , rozmaryn , soczewica zielona , tymianek , wino
Dobra zagrycha u Krychy i Zdzichasztuk ziemniaczków. szczypta soli Majonez cytrynowy majonez- 2 łyżki, ja użyłam majonezu firmy Winiary- smak majonezu i jego jakość będą miały znaczenie dla smaku. 3/4 łyżeczki soku z cytryny Karmelizowane cebulki: Małe cebulki 4-6 sztuk łyżeczka cukru odrobina masła około 1/4 łyżeczki Dekoracja: liście świeżej melisy- użyłam tylko do dekoracji- delikatnie je przetrzymałam zasuszone na krzaczku
KreatywnePinyProdukty: 3 buraki-ugotowane w łupinie 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 1/2 cytryny-sok 1 łyżeczka cukru sól ,pieprz Wykonanie
Ugotujmy Cośogórków małosolnych . Nie jest to taka klasyczna zupa ogórkowa, ponieważ nie jest taka kwaskowata. Ta jest zdecydowanie bardziej delikatna. natomiast jeśli będzie Wam brakowało tej wyrazistości dodajcie sok z cytryny lub odrobinę kwasku cytrynowego. Zupa ogórkowa z ogórków małosolnych Proporcje dla 6 osób Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 1500 ml bulionu (u mnie przygotowany
Kulinarne przygody Gatitytego złego, już niedługo szykuję dla Was inne pyszności! To co? Miksujemy? Składniki: * 200g malin - mogą być mrożone * banan * szklanka soku pomarańczowego * 2 łyżki soku z cytryny * łyżka płatków owsianych Przygotowanie : Banalnie proste - wszystko wrzucamy do blendera. Miksujemy do połączenia się składników i od razu podajemy
Magiczne Życie Marty