pęczek młodej marchewki, 1 łyżka świeżo starego imbiru, skórka otarta z jednej cytryny, 3 łyżki masła, sól, cukier, Marchewkę odciąć od naci zostawiając kawałek zielonego, umyć, osuszyć, oskrobać/obrać. Włożyć do wrzącej, lekko osolonej i osłodzonej wody, gotować pod przykryciem 3 minuty. Marchewkę wyjąć, włożyć do zimnej wody (najlepiej z kostkami lodu). Przeciąż wzdłuż na pół. Na patelni rozpuścić
królestwo garówskonsumowanie tym lepiej :) . Dziś połączenie smaków niektórym znane ale z dwoma ciekawymi dodatkami. Będzie pysznie, zdrowo i orzeźwiająco. Pamiętajcie że truskawki są niskokaloryczne i zawierają więcej witaminy C niż cytryna :) Zapraszam! Dla 2 osób Czas przygotowania: kilka minut Składniki: 0,5kg truskawek umytych, bez szypułek Garść świeżych liści bazylii 2 łyżeczki cukru brzozowego 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
Kuchnia PROzdrowotnaśmietany 36% 250 g serka mascarpone 1 śmietan fix 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: 300 g truskawek 80 g orzechów arachidowych w karmelu SKWORCU (tu kupisz) 1 galaretka cytrynowa 1 szklanka wrzątku Orzechy włoskie blendujemy na drobny pył w blenderze. Na stolnice przesiewamy mąkę, siekamy z masłem. Dodajemy cukier, orzechy i żółtka. Wszystko zagniatamy na gładkie ciasto. Owijamy folią
VioletoweKucharzenieBlueberry Corner by "jagodzianka" Ten makaron jest bardzo aromatyczny. Słodycz migdałów wspaniale komponuje się z kwaśną cytryną i pikantnym czosnkiem, a do tego pomidory, … Przeczytaj cały artykuł Post Migdałowe spaghetti (Spaghetti con Pesto alla Trapanese) pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerformę do tarty o średnicy: 26-28 cm) Ciasto: 50 g cukru 40 g mąki ziemniaczanej 150 g mąki pszennej 100 g zimnego masła sok z jednej świeżej cytryny 1/3 łyżeczki cukru waniliowego Czekoladowy krem: budyń czekoladowy na 0,5 litra mleka 380 ml mleka 50 g gorzkiej czekolady 1 czubata łyżka masła Rabarbar: 2 łodygi rabarbaru
KreatywnePinyteorię, że jeśli otworzymy mleczko kokosowe, które stało w lodówce i nadal będzie płynne to nam się nie ubije - moje się ubiło i to bardzo szybko, dodałam łyżeczkę soku cytrynowego i dwie łyżki cukru pudru i kilka minut ubijałam mikserem. Użyłam puszki 300 ml i kremu było w sam raz. Można ubić zwykłą śmietanę kremówkę z cukrem lub użyć kremu
NA MOIM TALERZUcukier puder – 60 g * wanilia – 1 laska * żelatyna – 3 łyżeczki * woda – 20 ml MUS: * truskawki – 400 g * jogurt grecki – 100 ml * sok z cytryny – 1 łyżka * cukier puder – 4 łyżki * żelatyna – 4 łyżeczki * woda – 50 ml BIAŁA CZEKOLADA: * biała czekolada – 100 g * śmietana 30% – 50 ml SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA
Ostra na Słodkoowoce zaczną się rozpadać. 4. Odłóż do wystygnięcia, następnie włóż do lodówki (najlepiej na noc). 5. Następnego dnia przecedź lemoniadę i przelej do dzbanka. Podawaj z kostkami lodu, plastrami cytryny lub mrożonymi owocami. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
Powiedz dietom niesekund podsmażamy na nim wyciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy śmietanę i dosypujemy parmezan. Mieszając czekamy aż rozpuści się ser. Solimy i pieprzymy do smaku. Można również dodać soku z cytryny. Do sosu dodajemy pokrojone suszone pomidory. Gotujemy 2 minuty i dodajemy do makaronu wraz ze szparagami. Przygotowanie zajmuje ok 20 minut i mamy fantastyczny obiad … Powodzenia ! The post Makaron
Kulinarna PatilogiaMożecie zamiast wędzonego łososia w płatach dać surowego. Wszystko robicie tak samo. Łososia kroicie w kostkę ok 2 cm i po jednej kostce wkładacie do foremki. Warto go pokropić cytryną potem pieprz i reszta tak samo jak z wędzonym łososiem smacznego! The post Babeczki z ciasta francuskiego z łososiem appeared first on Kulinarna Patilogia
Kulinarna Patilogiakrowiego - doskonały do grillowania - idealny do podania na ciepło, więc nie czekajcie aż wystygnie :) Składniki: 100 g rukoli 220 sera Halloumi 20 dag truskawek oliwa Dressing: 1/2 sok z cytryny 1 łyżeczka czubata miodu 1 łyżeczka musztardy Dijon szczypta soli 3 łyżki oliwy z oliwek Wszystkie składniki wymieszać rózgą. Na talerzu rozłożyć rukolę oraz pokrojone na pół truskawki. Ser Halloumi
Delicious Titbitsmiodu odrobina soli oliwa do smażenia Sałata w sosie 1/2 główki sałaty sos: 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka musztardy 1 łyżka miodu 2 łyżki soku z cytryny Wątróbkę moczyć w mleku, przynajmniej przez 2 godziny. Następnie opłukać wodą, pokroić na równe kawałki, popieprzyć i obtoczyć w mące. Cebulę pokroić w piórka, jabłka w cząstki. Cebulę
Jadło i czytadłokurczak*, kawałek selera, 1 pietruszka, 1 cebula, 2 marchewki, listek laurowy, pieprz i ziele angielskie, 1 trawa cytrynowa, 28-30 g żelatyny, sól, sok z cytryny, 2 białka. Kurczaka oczyścić, obciąć kuper, umyć, włożyć do garnka. Dodać obraną i umytą włoszczyznę, zalać wodą i gotować na małym ogniu pod przykryciem, aż kurczak będzie miękki. Ugotowanego kurczaka wyjąć, ostudzić, obrać mięso
królestwo garów