cytryna - 13435 przepisów (strona:620/896)

Grande Grill - Steak house w Krakowie 220

kozim serem, suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi oraz zupą Tom Kha z krewetkami - obie nasze przystawki były pyszne! Kelner w trakcie posiłku przyniósł jeszcze talerz z wodą i cytryną, aby po zjedzeniu krewetek móc przemyć ręce.  Przystawka w postaci grillowanej cukinii była pyszna - w końcu czego tu nie lubić? Aromatyczna, lekka i w odpowiedniej ilości! Krewetki tygrysie w chrupiącym

Plate of Joy
Kotlety rybne z bekonem. 123

sama upiekłam w piekarniku, ale może być dowolny 2 kromki pieczywa mała cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 3 łyżki kaszy kus kus 2 łyżki bułki tartej łyżeczka przyprawy cytrynowej do ryb , u mnie od Rafex pół łyżeczki mielonego kuminu , u nie od Indian Bazaar pół łyżeczki soli Ponadto: bułka tarta do panierowania olej rzepakowy do smażenia 2 kromki pieczywa

MamaOskarka
Babka cytrynowa 231

szklanki mąki ziemniaczanej * 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia * 200 g rozpuszczonego i wystudzonego masła * sok wyciśnięty z 1/2 cytryny * otarta skórka z 1 cytryny * kilka kropli aromatu cytrynowego Sposób wykonania Jajka ubić z cukrem na jasną kremową masę. Mąki razem z proszkiem do pieczenia pieczenia.  Do utartych jajek dodać sok z cytryny, skórkę oraz aromat i zmiksować

Mix smaku
migdałowe ciasteczka z lemon curd 258

Lemon curd w lodówce, a ja musiałam go w końcu wykorzystać. Dlatego powstały pyszne, mocno migdałowe ciacha. Z kleksem cytrynowego kremu smakują wyśmienicie! SKŁADNIKI 1 jajko 150 g zmielonych migdałów 1/3 szkl. cukru pudru 1/4 szkl. mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju kilka łyżek cukru pudru do obtoczenia lemon curd PRZYGOTOWANIE Jajko zmiksować z cukrem

zabawa smakiem
Tarta z rabarbarem 145

formę o średnicy 22 cm Składniki Ciasto: 200 g mąki pszennej 120 g zimnego masła pokrojonego w kostkę 100 g cukru pudru 2 żółtka starta skórka z 1 cytryny szczypta soli Krem budyniowy: 3 jajka 70 g cukru 375 ml mleka 30 g mąki kukurydzianej 1 łyżeczka  domowej esencji waniliowe j Rabarbar: 3 łodyżki rabarbaru 2 łyżki cukru Syrop

Kulinarne przygody Gatity
Owsianek mak beza-cytryna 141

makową 3. Udekorować czekoladą Kolejność nakładania warstw ciasta:   Ostudzony spód owsiany posmarować powidłami śliwkowymi, następnie ułożyć ostudzoną bezę makową; Na bezę nakładać miąższ z cytryny i startą skórkę cytrynową, a następnie nakładać bitą śmietanę i posypać jej wierzch startą czekoladą Smacznego :) Zobacz także:                               Pavlova

KreatywnePiny
Jabłkowe róże z ciasta francuskiego na Światowy Dzień Pieczenia i syrop jabłkowy do napojów 150

wylewajcie pozostałego z obgotowywania jabłek syropu. Wykorzystajcie go do posłodzenia herbaty lub wody mineralnej. Polecam, zwykła herbata nabiera wspaniałego smaku. Odrobina wlana do wody mineralnej wraz z plasterkiem cytryny smakuje orzeźwiająco

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kurczak w marynacie musztardowo ziołowej 149

pysznego kurczaka - koniecznie spróbujcie!!! :) składniki 250 g filet z kurczaka buraczki 100 g kaszy gryczanej marynata: sos sojowy ok 1/4 szklanki łyżka miodu sok z połowy cytryny odrobinę oleju 3-4 ząbki czosnku czubata łyżka musztardy sarepskiej przyprawy: papryka słodka, imbir, pieprz, tymianek, bazylia , oregano Filet pokroić w paseczki. W misce przygotować marynatę i wrzucić do niej mięso, najlepiej odstawić

Cukier&Puder
Salatka ze szparagami i mozzarellą 108

Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów 1 opakowanie mozzarelli w kulkach 1 ząbek czosnku listki rukoli listki szpinaku sałatkowego  płatki chili olej kujawskiego cytryna bazylia sól morska Wykonanie: Szparagi płuczemy, osuszamy i odłamujemy końcówki. Na patelni podgrzewamy olej, wkładamy szparagi i smażymy przez 10 minut. Pod koniec dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku i chwilę przesmażamy

Kulinarne przygody Gatity
Tort kaktus 243

cieniutkiego pędzelka. Igły to powbijane wykałaczki, które podzieliłam na mniejsze igiełki ( wyszło ok. 190-200 wykałaczek, czyli blisko 400 igiełek :P ) Doniczka to zasadniczy tort: jasny biszkopt przełożony kremem cytrynowym oraz kremem z gorzkiej czekolady (przepisy już nie długo). Również obłożyłam ją masą cukrową, następnie doklejałam paski masy aby uzyskać efekt nakładania. Efekty pracy poniżej. Mam nadzieję, że podoba się

Pudełko rozmaitości
Fitness deser z gruszkami i jabłkami pod kruszonką z płatków owsianych i orzechów z nutą waniliową. 172

przecież nie można.  Dodatkowo lato idzie, więc o linie dbać trzeba, co by na plaży morsów nie wystraszyć. Czego użyłem? -dwa litry zimnej wody z sokiem z połowy cytryny do obranych owoców -4 duże gruszki pokrojone w ósemki i na pół -4 duże jabłka pokrojone w ósemki i na poł -kilka listków bazylii posiekanej -dwie łyżki miodu

BaRepas
Dorada z grilla 156

ciepły wiosenny wieczór. Polecam! składniki  - 2 porcje 2 małe wypatroszone dorady pieprz z kolendrą sól morska oliwa z oliwek świeże zioła (rozmaryn, bazylia, kolendra) 2 ząbki czosnku cytryna do podania przygotowanie Ryby umyć i dobrze osuszyć. Obsypać solą i pieprzem wewnątrz i na zewnątrz. Do środka każdej ryby włożyć ząbek czosnku, i zioła. Z wierzchu dorady posmarować oliwą

Stare Gary
MUFA/ 1 dzień / program antywzdęciowy 160

kolejne etapy! Podczas tego etapu 4 dniowego nie wolno pić herbaty, kawy, kakao, napojów gazowanych, niektórych soków, dlatego poranne cappuccino i wieczorną herbatę zastąpiłam gorącym naparem z imbiru i cytryny, który piję z eleganckiego termo-kubka (taki mały trik, po prostu lepiej mi wtedy smakuje

upichcona
Wegetariański pobudzający lunch z suszonymi owocami 176

firma Polsoja - plasterek vege plastrów o smaku Cheddara/ firma Polsoja - trochę masełka - kromka razowego chleba - żurawina - miska suszonych owoców: śliwki + morele - świeżo rwana rzeżucha - herbatka pokrzywowa z trawą cytrynową

upichcona
Niezbędnik grillowicza czyli ruszt bez tajemnic 217

temperaturę spalania i nie nadają się do mięs grillowanych - do marynat mokrych dodajmy przyprawy i zioła, ale nie zapominajmy o bazie z kwaśnego składnika: wina, octu, sosu sojowego, soku cytrynowego lub z limonki, dzięki temu nasze mięsko nie zrobi się twarde po upieczeniu i nabędzie soczystości - mięso marynujmy dzień wcześniej, a ryby i warzywa kilka godzin przed biesiadą, przechowujemy

upichcona

Proponowane wyszukiwania