kolejne etapy! Podczas tego etapu 4 dniowego nie wolno pić herbaty, kawy, kakao, napojów gazowanych, niektórych soków, dlatego poranne cappuccino i wieczorną herbatę zastąpiłam gorącym naparem z imbiru i cytryny, który piję z eleganckiego termo-kubka (taki mały trik, po prostu lepiej mi wtedy smakuje
upichconafirma Polsoja - plasterek vege plastrów o smaku Cheddara/ firma Polsoja - trochę masełka - kromka razowego chleba - żurawina - miska suszonych owoców: śliwki + morele - świeżo rwana rzeżucha - herbatka pokrzywowa z trawą cytrynową
upichconatemperaturę spalania i nie nadają się do mięs grillowanych - do marynat mokrych dodajmy przyprawy i zioła, ale nie zapominajmy o bazie z kwaśnego składnika: wina, octu, sosu sojowego, soku cytrynowego lub z limonki, dzięki temu nasze mięsko nie zrobi się twarde po upieczeniu i nabędzie soczystości - mięso marynujmy dzień wcześniej, a ryby i warzywa kilka godzin przed biesiadą, przechowujemy
upichconainformacje o kolejnych przepisach, kliknij Lubię To! Klik. Mój przepis na dietetyczne i proste smoothie : Składniki: Mleko roślinne ryżowe 150 ml Truskawki 100 g Wiśnie 50 g Sok z cytryny 1 łyżka Ziarna słonecznika 1 łyżka Czarnuszka 1/2 łyżeczki Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy, aż do uzyskania jednolitego płynu. W upalne dni proponuję do szklanki dodać lód. Smoothie
IzaGotujeporcje 300 ml napoju Warstwa zielona duży pęczek natki pietruszki 2 duże jabłka 2 kiwi napar MELISA POSTI z 4 saszetek Warstwa czerwona 300 g truskawek sok z pół cytryny 1 jabłko 2 łyżeczki oleju lnianego – nie poczujesz ,ale zadziała, bardzo pozytywnie Najpierw sporządzimy napar z melisy. Zalej saszetki wrzątkiem i parz zgodnie z zalecieniem producenta . Odstaw do wystudzenia. Napar
Z Kuchni Do Kuchnimąki pszennej 30 g drożdży świeżych 3 łyżki roztopionego masła 1/2 szklanki mleka 2 jajka 1/2 op. cukru wanilinowego 4 czubate łyżki cukru szczypta soli kilka kropli aromatu cytrynowego Składniki na nadzienie: ok 500 g zmielonego białego sera cukier i cukier wanilinowy do smaku (ilość zależy od kwaśności sera) 1 żółtko 100 g suszonej żurawiny (wcześniej namoczonej w ciepłej
Walijskie PichcenieBlueberry Corner by "jagodzianka" Kupiłam wiejskiego kurczaka. Różnił się od tego kupionego w supermarkecie – miał bardziej różowy kolor skóry i pachniał inaczej. Pomyślałam, … Przeczytaj cały artykuł Post Cytrynowy kurczak pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerkrewetek, ale chcieliśmy sprawdzić czy te w wykonaniu kucharza z Bazyliszka odmienią nasz pogląd. Czy się udało? Danie zostało podane stosunkowo szybko, w sposób prosty lecz cieszący oko - z cytryną i ciekłym masłem klarowanym, na cieniutko krojonych plastrach jabłkach. Jeśli chodzi o walory smakowe to wg mnie krewetki były zbyt mało doprawione, przez co lekko mdłe. Natomiast poziom zrobienia był
Kuchnia po mojemuleciutko zwilżonej wodą. Zwinąć biszkopt razem ze ściereczką jak sushi/maki, wierzchem ciasta na zewnątrz. Odłożyć zwinięte rolady na kilka godzin lub na noc. Nadzienie 250 g rabarbaru galaretka cytrynowa 3 łyżeczki cukru Rabarbar opłukać i pokroić na małe kawałki. Wrzucić do rondla, wlać ok. pół szklanki wody. Rozgotować. Dodać cukier i galaretkę. Dobrze wymieszać i rozpuścić galaretkę. Zdjąć
Weekendy w domu i ogrodzierusz boli gardło albo męczy zatkany nos... Choć mało gotowałam mam dla Was trzy smakowite propozycje, jedna z nich już jutro pojawi się na blogu :) Ciasteczka maślane, cytrynowe Miesno warzywne kąski Ciasto z jablkami i porzeczkami
Dzieje kuchennej Wiewiórysuche :) Mięsko wychodzi miękkie, kruche, z lekko słodkim posmakiem marchewki zrównoważonym przez ostrość przypraw. SKŁADNIKI: ok 50 dag schabu w plastrach 1 marchew 2 cebule sól pieprz pieprz cytrynowy Rafex ostra papryka 3 łyżki śmietany 18% 1/2 szkl bulionu 1 łyżka masła 1. Marchewkę zetrzeć na tartce, cebulkę pokroić drobno (lub w piórka jesli lubicie większe kawałki), zeszklić
Kto ugości moich gości?uzyskania ładnego zrumienienia. W międzyczasie wrzucamy na patelnię świeże listki tymianku i szałwii. Na koniec smażenia dodajemy sok z cytryny. Pierś przekładamy na talerz, możemy polać mięso ziołowo-cytrynowym masełkiem z patelni. Liście szpinaku i szparagi należy dobrze umyć i osuszyć. Groszek i szpinak umieszczamy w misce, obieraczką do warzyw tniemy szparagi w wąskie wstążeczki i dorzucamy do reszty warzyw
Plate of JoyLubię ich lekko włochatą skórkę i słodki miąższ. Lubię ich kolor i zapach! Zapraszam Was dziś na śniadaniową propozycję z ich udziałem. Racuszki z kawałkami brzoskwiń i skórką cytrynową! Wspaniale smakują z greckim jogurtem, kawałkami brzoskwiń i miodem. Składniki: 150 g mąki pszennej, 100 ml letniego mleka, 4 łyżki cukru, 1 jajko, 1 łyżeczka suchych drożdży, szczypta
Plate of JoyZapraszam Was dzisiaj na pyszne racuszki. Chrupiące z zewnątrz, mięciutkie i puszyste w środku. Skrywają całą masę jagód i cytrynowy smak. Pyszne. Idealne na późne śniadanie. Składniki: 130 g mąki, szczypta soli, 2 łyżki cukru, 1 łyżeczka drożdży, skórka starta z cytryny, 75 ml mleka, 1 jajko, 2 łyżeczki syropu fiołkowego, 100 g jagód W misce wymieszać ze sobą
Plate of Joysernikowa. Jeśli przygotujecie wcześniej kruche ciasto to przygotowanie "farszu" i upieczenie zajmie wam dosłownie 45 minut! Ciasto jest kruche i maślane, a masa z ricottą jest kremowa, z lekko cytrynową nutą! Pyszna!Idealnie smakuje ze świeżymi owocami. Sami długo zastanawialiśmy się z jakimi owocami najchętniej byśmy ją zjedli i tu chyba przeważyła nasza tęsknota za ciepłą i słoneczna pogodą
Plate of Joy