skóry siekamy i mieszamy z papryczką, natką i pomidorkiem bez skóry. Nakładamy serek na pieczywo, na wierzch kładziemy posiekanego śledzia, wykrawamy tartinki. Całość możemy skropić dla smaku sokiem cytrynowym. The post Tartinki na Walentynki appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprosta i szybka do przygotowania.Surówka jest przepyszna,lekka,winna,kolorowa i chrupiąca dzięki dodatkowi marchewki.Marchewka pokrojona w cienkie paseczki dodaje koloru i uroku surówce,a świeżości dodaje cytrynowy winegret.Zawiera dużo wartości odżywczych.Patrząc na kapustę pekińską,aż trudno uwierzyć,że w tym blado-zielonym warzywie występuje beta-karoten.Jest go na tyle dużo,że pół szklanki pokrojonej kapusty pokrywa dzienne
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!sosie własnym, kawałek pora, 1 serek capresi typu włoskiego (może być również mozarella - wersja bardziej kaloryczna, feta - wersja bardziej słona) Sos: 4 łyżki oliwy z oliwek, sok połowy cytryny, zioła do sałatek, może być zielona czubrica (ulubione) Wykonanie: Kroimy wszystkie warzywa, jajka, ser w kostkę. Dodajemy tuńczyka z puszki, odlać do sosu płynną zawartość puszki. W pojemniczku wymieszać wszystkie
kgwjanczewoznalazłam na blogu Asiek chociaż miałam obawy , że coś mi nie wyjdzie ciasto wyszło bardzo dobre. Najbardziej mi smakowało jeszcze lekko ciepłe ale i ze szklanką herbatki z cytryną jest całkiem przyjemne :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto: 2,5 szkl mąki 3 jajka 1/2 szkl cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2/3 szkl śmietany
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniamojego doświadczenia zawsze robię więcej buraków bo je wyjadam są tak słodkie .. :) - do startych buraków dodajemy fetę i sok z limonki do smaku, burak jest słodki, feta słona a cytryna podkręci smak * ciasto - przesiewamy mąkę, dodajemy sól oraz olej robimy wgłębienie i wlewamy wrzątek aby mąka się zaparzyła - ilość wody zależy od rodzaju mąki będziemy widzieć ile mąka wchłania wody
Basia w kuchniSkladniki 2 marchewki 3-4 łodyg selera naciowego 3 jabłka, pozbawione gniazd nasiennych 1 główka sałaty zielonej 2 banany 1 cytryna liście z pęczka młodej rzodkiewki Wykonanie
w mojej kuchniskóry i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać wraz z sosem. na sos: 2 łyżki wody , 2 łyżeczki soku z limonki (ewentualnie z cytryny), pół łyżeczki cukru , 2 łyżki oliwy , sól , pieprz do smaku. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą dokładnie. Odstawić na kilka minut. Na koniec
Codzienna kuchnia niecodziennaSKŁADNIKI 250 g mąki 2 jajka 40 g cukru pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 25 g masła aromat waniliowy 1 łyżka wódki ( najlepiej limonki-wódka cytrynowa ) cukier puder olej do smażenia ( polecam arachidowy ) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przesiać mąkę, dodać pół łyżeczki proszku do pieczenia następnie szczyptę soli, rozmącone jajka, łyżkę wódki, cukier, miękie masło aromat waniliowy i wyrobić ciasto
zielonacukinkapójdzie w cycki albo w mięśnie ;) Składniki: 200 g mąki pszennej 100 g masła 250 ml wody szczypta soli 4 jajka olej do smażenia Lukier: 2 łyżki soku z cytryny ok. 150-200 g cukru pudru Wykonanie: Wodę zagotować z masłem i solą.Gdy masło się rozpuści dodać mąkę i szybko wymieszać drewnianą łyżką aż będzie odchodzić od brzegów garnka
Pasja Smakuczasie smarujemy z wierzchu mlekiem i wkładamy do piekarnika na 12 minut góra - dół w temperaturze 180 stopni. Lukier: -200 gram cukru pudru -łyżka soku z limonki, pomarańczy, lub cytryny -łyżka ciepłej wody Wszystkie składniki mieszamy energicznie do konsystencji gęstego syropu. Gdy wyciągniemy pączki z piekarnika od razu podlewamy je lukrem. Odstawiamy do wystygnięcia i zjadamy ze smakiem
BaRepasmiski. Robimy w niej zagłębienie i wlewamy zaczyn drożdżowy, który przysypujemy delikatnie mąką. Kiedy mąka zacznie nam pękać dodajemy pozostałe składniki, czyli jajka utarte z cukrem, otartą skórkę z cytryny, spirytus i ciepłe mleko. Wyrabiamy ciasto, pod koniec dodając rozpuszczone masło. Ciasto należy wyrabiać ładnych kilka minut, aż będzie gładkie i miękkie. Ciasto to będzie lekko klejące
Malinowe Pocałunkimiędzy czasie przygotowujemy lukier. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy na około 10 minut do ostygnięcia, a następnie lukrujemy. Przygotowanie lukru: odmierzamy 200g cukru pudru, dodajemy łyżeczkę soku z cytryny, łyżeczkę skórki otartej z pomarańczy oraz taką ilość soku z pomarańczy aby otrzymać lukier o pożądanej konsystencji (u mnie był to sok z mniej więcej ¼ pomarańczy). Następnie możemy wymieszać
Kolizje SmakówLubicie herbatę z cytryną? Ja nie zawsze mam na taką ochotę, ale Żarłoczek bardzo lubi dodać sobie plasterek do swojego wielgaśnego kubasa. Taka cytrynka dodaje leciutkiego kwaskowatego posmaku i cytrusowego, pięknego zapachu. Trzeba tylko pamiętać o tym żeby dodawać ją dopiero po odcedzeniu zaparzonych listków - do samego, czystego naparu. W przeciwnym razie kwas cytrynowy wejdzie w reakcję z substancjami zawartymi
Smaczna Pyzacukru 100 g masła, schłodzonego i pokrojonego w cienkie plasterki 250 ml wody 1 jajko Dodatkowo: olej, do smażenia Lukier: – 2 szklanki cukru pudru plus sok z 1 cytryny rozetrzeć i dodać odrobinę gorącej wody, aby uzyskać pożądaną konsystencję…lukier powinien być wystarczająco rzadki, żeby można było łatwo go rozsmarować na ciastkach… 1. Do miski
UgotujmyTo.plmoim zdaniem… i nie tylko – jedną z najlepszych. Jako dodatek, wyłącznie – oliwa cytrynowa. Cienkie ciasto z rumianym, chrupiącym brzegiem, ciągnącą się mozzarella. Minimum dodatków z delikatną nutą cytryny, to pizza na święto… i nie tylko. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Biała pizza z mozzarellą i rukolą appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylko