pierś i udo ugotowanego kurczaka*, 2 łyżki kaparów, 20 oliwek, 4 jajka ugotowane na twardo, kilka liści czosnku niedźwiedziego** sos: 2 jajka ugotowane na twardo, 1 surowe żółtko, 1 łyżeczka musztardy dijon, 2 łyżki majonezu, skórka otarta z 1/3 cytryny Kurczaka obrać z kości, pokroić na kawałki. Jajka pokroić na ćwiartki. Większe oliwki pokroić w grube plastry, mniejsze można zostawić w całości. Przygotować sos: z ugotowanych dwóch jajek wyjąc żółtka (białka dodać do sałatki), zmiksować je z surowym ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...