Blueberry Corner by "jagodzianka" Ten makaron jest bardzo aromatyczny. Słodycz migdałów wspaniale komponuje się z kwaśną cytryną i pikantnym czosnkiem, a do tego pomidory, … Przeczytaj cały artykuł Post Migdałowe spaghetti (Spaghetti con Pesto alla Trapanese) pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerformę do tarty o średnicy: 26-28 cm) Ciasto: 50 g cukru 40 g mąki ziemniaczanej 150 g mąki pszennej 100 g zimnego masła sok z jednej świeżej cytryny 1/3 łyżeczki cukru waniliowego Czekoladowy krem: budyń czekoladowy na 0,5 litra mleka 380 ml mleka 50 g gorzkiej czekolady 1 czubata łyżka masła Rabarbar: 2 łodygi rabarbaru
KreatywnePinyteorię, że jeśli otworzymy mleczko kokosowe, które stało w lodówce i nadal będzie płynne to nam się nie ubije - moje się ubiło i to bardzo szybko, dodałam łyżeczkę soku cytrynowego i dwie łyżki cukru pudru i kilka minut ubijałam mikserem. Użyłam puszki 300 ml i kremu było w sam raz. Można ubić zwykłą śmietanę kremówkę z cukrem lub użyć kremu
NA MOIM TALERZUcukier puder – 60 g * wanilia – 1 laska * żelatyna – 3 łyżeczki * woda – 20 ml MUS: * truskawki – 400 g * jogurt grecki – 100 ml * sok z cytryny – 1 łyżka * cukier puder – 4 łyżki * żelatyna – 4 łyżeczki * woda – 50 ml BIAŁA CZEKOLADA: * biała czekolada – 100 g * śmietana 30% – 50 ml SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA
Ostra na Słodkoowoce zaczną się rozpadać. 4. Odłóż do wystygnięcia, następnie włóż do lodówki (najlepiej na noc). 5. Następnego dnia przecedź lemoniadę i przelej do dzbanka. Podawaj z kostkami lodu, plastrami cytryny lub mrożonymi owocami. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
Powiedz dietom niesekund podsmażamy na nim wyciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy śmietanę i dosypujemy parmezan. Mieszając czekamy aż rozpuści się ser. Solimy i pieprzymy do smaku. Można również dodać soku z cytryny. Do sosu dodajemy pokrojone suszone pomidory. Gotujemy 2 minuty i dodajemy do makaronu wraz ze szparagami. Przygotowanie zajmuje ok 20 minut i mamy fantastyczny obiad … Powodzenia ! The post Makaron
Kulinarna PatilogiaMożecie zamiast wędzonego łososia w płatach dać surowego. Wszystko robicie tak samo. Łososia kroicie w kostkę ok 2 cm i po jednej kostce wkładacie do foremki. Warto go pokropić cytryną potem pieprz i reszta tak samo jak z wędzonym łososiem smacznego! The post Babeczki z ciasta francuskiego z łososiem appeared first on Kulinarna Patilogia
Kulinarna Patilogiakrowiego - doskonały do grillowania - idealny do podania na ciepło, więc nie czekajcie aż wystygnie :) Składniki: 100 g rukoli 220 sera Halloumi 20 dag truskawek oliwa Dressing: 1/2 sok z cytryny 1 łyżeczka czubata miodu 1 łyżeczka musztardy Dijon szczypta soli 3 łyżki oliwy z oliwek Wszystkie składniki wymieszać rózgą. Na talerzu rozłożyć rukolę oraz pokrojone na pół truskawki. Ser Halloumi
Delicious Titbitsmiodu odrobina soli oliwa do smażenia Sałata w sosie 1/2 główki sałaty sos: 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka musztardy 1 łyżka miodu 2 łyżki soku z cytryny Wątróbkę moczyć w mleku, przynajmniej przez 2 godziny. Następnie opłukać wodą, pokroić na równe kawałki, popieprzyć i obtoczyć w mące. Cebulę pokroić w piórka, jabłka w cząstki. Cebulę
Jadło i czytadłokurczak*, kawałek selera, 1 pietruszka, 1 cebula, 2 marchewki, listek laurowy, pieprz i ziele angielskie, 1 trawa cytrynowa, 28-30 g żelatyny, sól, sok z cytryny, 2 białka. Kurczaka oczyścić, obciąć kuper, umyć, włożyć do garnka. Dodać obraną i umytą włoszczyznę, zalać wodą i gotować na małym ogniu pod przykryciem, aż kurczak będzie miękki. Ugotowanego kurczaka wyjąć, ostudzić, obrać mięso
królestwo garówopakowanie ciasta na tartę (dla mniej zdesperowanych czasowo może być przygotowane wg tego przepisu *) spora wiązanka listków boćwiny 200g sera feta 3 jajka 75ml śmietany kremówki czubata łyżeczka tymianku cytrynowego sól i pieprz do smaku Piekarnik nagrzewamy do 180*C. Boćwinę płuczemy i siekamy na średniej wielkości kawałki. Fetę kroimy w kostkę. Formę na tartę natłuszczamy i wykładamy ciastem
les mirabelleskupiłam gotową w puszcze) 250 g sera halloumi 0,5 łyżeczki bazylii, papryki słodkiej, przyprawy do kurczaka oliwa z oliwek do skropienia sos 1 łyżeczka musztardy dijon 1 łyżeczka cytryny 1 łyżeczka płynnego miodu 4 łyżeczki oliwy z oliwek sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki dobrze wymieszaj Wszystkie składniki na Grilla znajdziecie tutaj Przygotowanie: Marchewkę i pietruszkę
Niezły MłynekWystarczy dobra marynata, zioła, dodatki i może być pyszny obiad. A jaki to będzie smak zależy tylko od naszej wyobraźni. Ja do zwykłego kurczaka zagrodowego dobrałam czosnek, tymianek i cytrynę. Klasyka. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikSkładniki : pomidorki koktajlowe mix sałat ser feta kiełki brokuła papryka czerwona ziarna słonecznika i dyni Składniki na sos : miód cytryna oliwa musztarda Przygotowanie : Umyte pomidorki pokroić na mniejsze, fetę i paprykę również pokroić Sałaty można lekko rozdrobnić Składniki połączyć, posypać ziarnami, oraz kiełkami, polać sosem i wymieszać
Proste Potrawyprzygotowania np. tego dania. Składniki: na 5 porcji marynata: 2 łyżki octu winnego z białego winogrona, ½ łyżeczka startego świeżego imbiru, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki oleju rzepakowego cytrynowego, 1 łyżka musztardy francuskiej, 1 łyżka musztardy miodowej, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ponadto: olej rzepakowy papryka ostra, pomidory, bazylia, olej rzepakowy czosnkowy
Moniki Smakołyki