Babeczki migdałowe

Babeczki migdałowe

Babeczki migdałowe

2 opakowania ciasta francuskiego, 220 g migdałów bez skórki, 100 g cukru pudru, skórka otarta z 1 cytryny, 1 białko, 2 jajka, Oczywiście można zrobić ciasto francuskie, ale można skorzystać z gotowego. Ja często korzystam z gotowego, a dlaczego? Czas, czas, czas... Ważne, aby ciasto było z masłem! Migdały zmiksować, dodać białko, cukier i skórkę cytrynową, zmiksować razem. Następnie dodać jajka i dokładnie wymieszać. Otrzymamy płynną masę. Ciasto rozwałkować, wyłożyć metalowe foremki do babeczek lub muffinek ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Autor

królestwogarów

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, babeczki, francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, jajko, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto francuskie, cytryna, ciasteczka, ciastka , masa do babeczek, ciasto z białek , ciasto z bezami, ciastka z ciasta francuskiego, ciasto cytrynowe

Inne przepisy z królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.