cydr - 553 przepisów (strona:25/37)

Czekoladowa pokusa 168

być w środku lekko niedopieczone, tak jak suflet. Pozostawiamy ciasto do całkowitego wystygnięcia i dopiero wtedy wyjmujemy z foremki. Możemy podawać je z dodatkiem owoców. Doskonale smakuje w towarzystwie cydru

Przysmaki Karolki
Bellanuna, Festiwal Najlepszych Restauracji Restaurant Week 187

kompresowanym jabłkiem, cukinią i pesto pietruszkowym Danie główne Lężnie bieszczadzkie zapiekane z serem haloumi na puree z pieczonego selera i kwaśnej śmietany Deser Małdrzyki z sorbetem jabłkowym na cydrze Wesele (ul. Rynek 20-23) Przystawka Roladka z grillowanej cukinii mus z pieczonego buraka i kozi ser Danie główne Gołąbek z nadzieniem z kaszy gryczanej i borowików , sos paprykowy i szparagi

Qlinarnie i Qlinarnie
Potrawy z białą kiełbasą. Jak ugotować białą surową kiełbasę? 191

Biała kiełbasa pieczona w cydrze . Wyśmienita, smakuje nawet dzieciom, którym raczej nie podaje się kiełbasy pieczonej w piwie. Ta potrawa jest dobra dla całej rodziny, niezależnie od wieku

Codziennik Kuchenny
Restaurant Week w Novocaina: emocje na talerzach 153

wzbudzały mnóstwo emocji: począwszy od ciekawości po radość z próbowania nowych intrygujących połączeń. Deser Ze wszystkich elementów degustacji do deseru, jako jedynego, miałem drobne uwagi. Truskawka kompresowana w cydrze, miętowa tapioka, krem mascarpone z dodatkiem limonki oraz czekolada z orzechami. To wszystko zapowiadało się całkiem dobrze. Niestety najmocniejszym punktem okazała się czekolada z orzechami. Truskawce na rauszu zabrakło moim zdaniem

Food Square
WIOSENNE PRZEPISY! PIETRUSZKOWE KASZOTTO Z MŁODYM GROSZKIEM! 159

KASZOTTO: - 2 pietruszki - 1,5 szklanki ugotowanego pęczaku - 2 ząbki czosnku  - 2 łyżki masła - 2 łyżki oliwy - sól, pieprz - świeża zielona mięta - łyżeczka miodu - lampka białego wina bądź cydru ponadto: - 2 garście młodego groszku - 2 łyżki masła klarowanego - odrobina soli Obierz pietruszki, pokrój na drobną kostkę. Czosnek posiekaj i utrzyj w moździerzu z oliwą i odrobiną soli. Rozgrzej patelnię

SMYKWKUCHNI
Jak dobrać wino do kolacji? 190

podawaj żadnego trunku. Merlot To szczep, który charakteryzuje się łagodnym smakiem i bukietem złożonym z ciemnych owoców (jeżyna, śliwka, jagoda) i nierzadko słodkimi kwiatowymi nutami czy też akcentami: cydru, oliwek, tytoniu. Jako jedno z nielicznych czerwonych win może dobrze współgrać z rybami, na przykład z łososiem. Będzie też dobrze smakować z białym mięsem. Przykłady win: GIOL Wino Merlot Bio, włoski

Tradycyjna Kuchnia
Spaghetti z cukinią i pulpecikami z indyka 222

makaron odcedzić (zostawić 1 chochelkę wody), przełożyć na patelnię z warzywami, podlać pozostawioną wodą i podgrzać przez 1 minutę. Podawać z pulpecikami. Smacznego! :) Tym wpisem kontynuuję (1 wpis- grzany cydr z karmelem ) testowanie' patelni  Woll Szafi r od firmy  Gustus , tym razem głównie pod kątem smażenia : 1. dzięki tytanowo-szafirowej powłoce 'non-stick' pulpeciki smażone

Kraina Miodem Płynąca
Herbata zimowa 161

Herbata zimowa to chyba mój ulubiony sposób na mróz za oknem i poprawienie sobie nastroju. Na blogu znajdziecie także przepis na grzany cydr oraz grzane wino . Kubek takiej aromatycznej herbaty, ciepły koc i dobra książka. To moja zimowa definicja szczęścia ! Składniki (2 porcje): 1 litr wody 2 torebki dobrej czarnej herbaty 1 pomarańcza 1/2 małej cytryny 6 goździków 4 ziarna

Moja pasja smaku
21 wytrawnych przystawek i przekąsek na Sylwestra 297

tutaj . Mini tartinki z ciasta francuskiego Pa szteciki z pieczarkami Muffiny pizzowe Wrapsy z paluszkami krabowymi i avocado Smörgåstårta - Szwedzki tort kanapkowy Babka ziemniaczana Chipsy z jarmużu Chorizo w cydrze Brukselka pieczona w bekonie Daktyle w bekonie nadziewane gorgonzolą Pasta słonecznikowa z suszonymi pomidorami Guacamole - meksykańska salsa Moutabbal - pasta z bakłażana Grillowany bakłażan z sosem czosnkowym Prażone migdały z papryką

Codziennik Kuchenny
Pomysły na świąteczne ciasta 157

Bezglutenowe ciasto cytrusowe z suszoną morwą białą (bez cukru) Bezglutenowe ciasto bananowe z orzechami i karobem bez cukru Piernikowe ciasto na białkach bez cukru Aromatyczny piernik orkiszowo - gryczany na cydrze cynamonowym Żytnie ciasto piernikowe z daktylami  Świąteczny sernik na korzennym spodzie z nutą pomarańczy Fit sernik z serków wiejskich bez cukru na jaglanym spodzie z polewą karobową Puszysty sernik

FitKot
DRINK Z GINEM, CUKREM TRZCINOWYM I GAŁKĄ – DISHONORED 2 178

niezidentyfikowane zupy, zdarza się też, że w bogatszych dzielnicach znajdujemy upieczone wielkie króliki. Jednocześnie już od samego początku widać, że mieszkańcy Cesarstwa Wysp uwielbiają wszelakie trunki, pełno jest win, cydrów, czy nawet napoju gruszkowego. Już w misji w Dunwall w barze widać wielką tablicę z notką o recepturze drinka na bazie ginu. Co ciekawe, owa notka przewija się również

Nerds Kitchen
Grzaniec z soku jabłkowego i pomarańczy. 193

się tym przepysznym grzańcem z rumieńcami na policzkach - tak chyba lepiej! ;) PS Grzaniec jest całkowicie bezalkoholowy i przyjazny dzieciom, ale w każdej chwili sok jabłkowy można zastąpić równą ilością cydru i uzyskać równie dobry napój o większej sile rażenia ;) Składniki: (na 6 szklanek) 1 litr soku jabłkowego 3 pomarańcze 1 gwiazdka anyżu 4 ziarna ziela angielskiego 4 ziarna pieprzu

zadanie-gotowanie
Bistro La Cocotte 109

oczywiście z gęsi, z doskonałym chutney z gruszki. Prosta bardzo sympatyczna przekąska. Jako danie główne zamówiliśmy konfitowaną pierś z gęsi z puree z selera, do tego chutney jabłkowy z cydrem i foie gras. Pierś miękka, soczysta, dodatki doskonale z nią współgrały, tworzyły spójne danie, bez wymyślania, jak udziwnić danie. Jedyne zastrzeżenie, to proponuję przed podaniem, przesmażyć pierś na patelni, skórą

królestwo garów
Filet z kurczaka w białym winie z karmelizowanymi jabłkami 177

Filet z kurczaka krótko obsmażony, następnie podlany białym winem (lub cydrem) i śmietanką, podany z karmelizowanymi jabłkami z dodatkiem żurawiny nie tylko świetnie się prezentuje, ale smakuje doskonale. Bardzo prosty do przygotowania, a jednak niebanalny. Cała tajemnica smaku tego prostego dania to świetna przyprawa z przepisu tutaj.  Jabłka najlepiej skaremalizować na odzielnej patelni, by pozostały jędrne i dodać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania