cydr - 553 przepisów (strona:29/37)

Akcja "Sztuka Mięsa" edycja letnia - podsumowanie 220

grillowej patelni Ballarini autorka: stolikwkropki | blog: Stolik w kropki - dietetyczny blog kulinarny Rolada z indyka z pieczarkowym farszem autorka: KasiaWa | blog: Smakołyki i koraliki Schab pieczony w antonówkach i cydrze lubelskim autorka: Delicious Titbits | blog: Delicious titbits Kurczak w marynacie z maślanki i musztardy autorka: karolajna | blog: moje kuchenne fanaberie Szaszłyki obiadowe z kurczakiem i warzywami autorka: karolajna | blog: moje

Kuchenna Kontrrewolucya
Zimny krem chałwowy z truskawkami 271

rzekami, na kocach, leżą na hamakach, leżakach, jeżdżą na rowerach. Jest pięknie! Wszędzie krótkie spodenki, odsłonięte ramiona, tatuaże, airmaxy i brody, które nowojorscy trendsetterzy już każą powoli golić. Wszędzie cydr i aperol spritz. Jak już to wszystko sprawi, że zrobi się Wam podwójnie, potrójnie, a może nawet i poczwórnie gorąco, zróbcie sobie zimny okład od środka. Przed nami trzy najlepsze

GRUBY WAŁEK
PIZZA Z ZIELONYMI SZPARAGAMI I SEREM HALLOUIMI 87

Ułóż szparagi, ser, posyp tymiankiem i zacnie skrop oliwą, włóż do piekarnika nagrzanego do 180, piecz około 20 minut. będziesz widzieć i czuć kiedy pizza będzie gotowa :) Zapij dobrym cydrem! Smacznego

Kuchnia bezglutenowa Loli
Zapiekane ziemniaki 138

prosty i szybki, nie wymagający wielu składników. Żeby nie było wątpliwości podałam z brukselką i białą kiełbasą wegańską, która uchowała się po wczorajszym grillu. ps. świetnie komponuje się z Cydrem Składniki na 4 porcje około 1 kg ziemniaków (zmieszałam bataty ze zwykłymi) 150 g nasion słonecznika 3 ząbki czosnku 150 g sera wegańskiego 50 g masła roślinnego przyprawy: pół łyżeczki

greenscarf
Gęsi smalec z jabłkiem 57

Wspaniała klasyka kuchni staropolskiej w nieco zmodyfikowanej wersji. Połączenie gęsiego smalcu z polskimi jabłkami i odrobiną cydru idealnie smakuje na świeżym chlebie z odrobiną soli albo ogórkiem kiszonym

Milion Smaków
Gęś pieczona z jabłkami w cydrze 77

Przepis kuchni staropolskiej - cała gęś pieczona z jabłkami w cydrze z dodatkiem majeranku. Dzięki temu mięso nie jest suche i rozpływa się w ustach pozostawiając jabłkowy posmak. Kiedyś gęsi były głównym drobiem na polskich stołach - teraz niestety zdecydowana większość tych hodowanych w Polsce jest eksportowana za granicę a u nas się ich prawie nie je. Szkoda, bo to mięso

Milion Smaków
Grzany cydr 65

smak ma znacznie delikatniejszy, jabłkowy a dodatek przypraw i pomarańczy nadaje mu lekko korzennego posmaku. Idealny na długie, zimowe wieczory z książką lub w rodzinnym gronie. Pamiętajcie, że pijąc cydr wspieracie polskich producentów jabłek

Milion Smaków
PIĄTY POKAZ KULINARNY W PSS GRAJEWO 135

nią związanie- grilowanie. Zaprezentowałam trzy dania. w tym dwa dania z karkówki, tak chętnie przez Nas grilowanej. Aby zadowolić wszystkich podaliśmy też gulasz z karkówki z cydrem jako danie obiadowe nie grilowane, jako że nie każdy jest wielbicielem dań grillowych lub po prostu z powodu problemów zdrowotnych takowych jeść nie może.Gulasz  z karkówki przygotowywałam wcześniej w domu

Z Majeczką w kuchni
Nové Vinařstvi - wino z Czech 84

winnicy to cztery podstawowe serie: - ambalażu – krajowych win, zakrętka, wyższy cukier resztkowy, - cépage – wino szczepowe ( różowe z nakrętką), - Cuvée – mieszane wino gatunkowe, - specjalne – gatunkowe wina musujące fermentowane w butelce, cydr.         Poza wysoką jakością wina, dyrektor winnicy Marek Špalek wyznacza kierunek i styl nowej winnicy. Przejawia się to już w samej architekturze budynków, nowoczesną

królestwo garów
dania z gęsi 81

pierś z gęsi pierś z gęsi duszona w cydrze   pierś gęsi w winie pierś z gęsi z czereśniami      pierś z gęsi z figami pierś z gęsi z grilla piersi gęsie smażone, w sosie jabłkowym   gęś faszerowana kapustą kiszoną i śliwkami gęś pieczona gęś pieczona - biała kołudzka gęsie nogi konfitowane, w owocach suszonych gęsie nogi

królestwo garów
Jesienne Menu w Le Victoria Brasserie Moderne 96

zaangażowanie Szefa. Polecam. W Jesiennym Menu w Le Victoria Brasserie Moderne znajdują się również: Carpaccio z wolno gotowanej piersi kaczki, oliwa z orzechów laskowych, parmezan Smażona grasica cielęca, kalafior, Cydr Lubelski Custard z grzybów leśnych, jajko na miękko, dodatki Meurette Consommé z ogonów wołowych, royale z foie gras, trufla Smażony łosoś, dyniowe risotto, smak z szałwii Halibut, cytrusowe Viennoise, jesienne

królestwo garów
Zimowe menu w Le Victoria Brasserie Moderne 90

confit z purée z topinamburu i jarmużem, pierś z kurczaka z rzepą i grzybami, wolno gotowane policzki wieprzowe z zimowymi warzywami oraz purée z chrzanem, kurczaka po normandzku z cydrem lubelskim oraz spätzlami, carpaccio z ananasa, z estragonem i sorbetem z trawy cytrynowej, duszoną łopatkę jagnięca z czarnymi kurkami i dyniowym gnocchi, karmelowy custard z solonym masłem.  W ofercie

królestwo garów
Kaczka pieczona Kuronia 165

miodu. Wymieszaj skórki z ćwiartkami jabłek oraz czosnkiem. Nadziewaj kaczuchę. Zepnij wykałaczką i ..do piekarnika na 200 stopni, aż kaczka się upiecze i będzie ładnie rumiana. Smacznego! Polecam kieliszek cydru

Z Kuchni Do Kuchni
Biszkopt z kremem bawarskim i musem z brzoskwiń 137

Ciasto to robiłam dwukrotnie. Pierwsze w wersji z galaretką z cydru, drugie z musem z brzoskwiń. Obie wersje przepyszne. Może i pracy przy nim trochę jest (tzn. więcej czasu się 'traci' podczas oczekiwań, aż krem bawarski i galaretka się ściągnie) ale uwierzcie mi, że warto. Czy nie ma nic lepszego od puszystego, delikatnego biszkoptu przykrytego grubą warstwą waniliowego kremu bawarskiego

CookYourself