Faszerowane gruszki na 2 sposoby

Faszerowane gruszki na 2 sposoby

Faszerowane gruszki na 2 sposoby

Naszą polską gruszkę postanowiliśmy przygotować w sposób wytrawny. I tak oto powstały dwie wersje znakomitej przekąski, którą z dumą można serwować jako przystawkę przed daniem głównym, albo po prostu podać znajomym jako towarzystwo dla dobrego cydru. W naszej kuchni staramy się wykorzystywać polskie produkty, dlatego też do tego przepisu użyliśmy: gruszki konferencja, które są wydłużone, symetryczne, nie za słodkie, a przede wszystkim twarde, bogate m.in. w potas, cynk, witaminy z gr. B oraz jod - jako je... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia od dwojga

Autor

kuchniaoddwojgakuchniaoddwojga

Przepisy krok po kroku, porady i wskazówki dotyczące produktów i ich wyboru. Ciekawe pomysły na szybki obiad. Dania z różnych zakątków świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gruszka, sosy, orzechy, cydr, przekąska, ciekawe przepisy, przekąski, przystawki

Inne przepisy z Kuchnia od dwojga

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.