SKŁADNIKI 3-5 średnie cukinie 40 dkg mięsa mielonego 1-2 jajko 2 cebule 5 ząbków czosnku 1/4 szklanki oliwy 1/2 szklanki rosołu sól pieprz czarny mielony bazylia Cukinie... WYKONANIE Wydrążamy środek Robimy farsz: mięso mielone + cebulka drobno posiekana + czosnek przeciśnięty przez praskę + jajko = wyrabiamy na jednolitą masę. Do cukini wkładamy farsz. zatykamy wejscia mięsa wykałaczka
w mojej kuchnidziesięć godzin biologicznego ciągu. Oczywiście z przerwą na obiad. Super :) ~ Jajka sadzone w warzywach z chlebem żytnim i masłem ~ Składniki: 2 jajka 1/2 małej cukinii 1 duży pomidor 100g szpinaku łyżeczka masła sól, pieprz Pomidora obieramy i kroimy na kawałeczki. Cukinię ścieramy na dużych oczkach, szpinak siekamy. Wszystkie warzywa wrzucamy na rozgrzaną, natłuszczoną patelnię. Gdy woda z warzyw
Kuchenny Skrawek Niebaskładniki * 4 ziemniaki * 200 g cukinii * 1/4 czerwonej papryki * 1/2 papryczki chili * 1 pęczek grubego szczypioru * 1 pęczek natki pietruszki * 1 ząbek czosnku * 1 cebula * 2 jajka * 3 łyżki mąki pszennej (najlepsza mąka sojowa) * 1 łyżeczka soli * pieprz Sposób wykonania Warzywa umyć, osuszyć, obrać. Cukinię zetrzeć na najgrubszej tarce do jarzyn, ziemniaki zetrzeć na średniej tarce, a cebulę i czosnek
Mix smakuwarzyw różnego koloru, ponieważ każda grupa kolorystyczna zawiera niezbędne, unikatowe składniki odżywcze dla naszego organizmu. Długopis w rączkę i zapisujemy potrzebne składniki: 2 pomidory pół żółtej papryki 1 mała cukinia kukurydza - pół szklanki 1ząbek czosnku pól cebuli przyprawy sól, pieprz cayenne oregano A jak przygotować danie? 1. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy się zeszkli, dodajemy pokrojone(...)kostkę pomidory. Następnie drobno posiekany czosnek. Solimy. 2. Paprykę kroimy w paseczki i dodajemy do pomidorów, dusimy 10 minut. 3. Cukinię kroimy w półplasterki i dodajemy do sosu. 4. Na koniec dodajemy kukurydzę i smakujemy. W razie potrzeby dosalamy. Dodajemy szczyptę pieprzu cayenne oraz oregano. 5. Kuskus przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Na jedną porcję wystarczy pół szklanki
Mój Smak na Życieszklanki słonecznika Zalać wodą i namoczyć na noc. Oczywiście można namoczyć rano, a pastę przygotować wieczorem , ja tak często robię Ząbek czosnku 40 ml oliwy z oliwek 3/4 średniej cukinii 1... Przepyszna wegańska pasta z migdałów, słonecznika i cukinii na ostro is a post from: NIE BO PIEKŁO
Nie Bo Piekłokurczaka i makaron i pyszny obiad gotowy. Paprykowy sos słodko-kwaśny do słoików Składniki: (na 3 duże słoiki) 8-10 średnich pomidorów biała cebula czerwona cebula średnia cukinia po 2 papryki żółte, czerwone i zielone 1/2 główki czosnku 2 kolby kukurydzy 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki octu sól, pieprz, ostra papryka, cukier mleko Przygotowanie: Kukurydzę(...)Cebule poszatkować w pół piórka, czosnek przecisnąć przez praskę i podsmażyć na odrobinie oleju. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do cebuli. Pokroić w kostkę cukinie i papryki. Dodać do warzyw i podsmażać aż będą miękkie. Na koniec gotowania dodać kukurydzę z dwóch kolb. W osobnym garnku zagotować olej, ocet i wodę. Dolać do warzyw. Dodać
Pyry na GazSKŁADNIKI: 3-4 duże kalarepy garść suszonych grzybów (opcjonalnie) 1l bulionu słoik koncentratu pomidorowego 4-5 pomidory bez skórki lub puszka pelatti 2 suszone papryczki chili średnia cukinia 3 duże cebule oliwa do smażenia 6 kiełbas śląskich warzywko pół pęczka posiekanej natki pietruszki PRZYGOTOWANIE: Kalarepę pokroić w dużą kostkę, zalać bulionem. Dodać grzyby i gotować na wolnym ogniu aż warzywa(...)będą półtwarde. Następnie dodać pomidory, koncentrat i dwie pokrojone papryczki chili. Cukinię umyć, wydrążyć środek i pokroić w dużą kostkę. Dodać do kalarepy i gotować przez 5 minut na wolnym ogniu. W tym samym czasie na oddzielnych patelniach zeszklić cebule na oliwie oraz podsmażyć pokrojone w kostkę kiełbasy. Wszystko wymieszać razem, doprawiając warzywkiem. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki
Pyry na GazProponuję zatem dzisiaj ożywić kolorem, chociaż nasze talerze. Wszystkim dzieciakom, tym małym i tym już dorosłym, życzę wszystkiego najlepszego. SKŁADNIKI: makaron muszelki trójkolorowy 1/2 czerwonej cebuli 1/2 bakłażana 1/2 cukinii kilka różyczek kalafiora 3 suszone pomidory świeża bazylia 3-4 listki 2 ząbki czosnku olej ( zalewa z suszonych pomidorów ) sól, pieprz kolorowy A jak to zrobić: Makaron ugotować(...)Kalafior podzielić na małe różyczki i zagotować aby lekko zmiękły. Na patelnię wlać dwie łyżki zalewy z suszonych pomidorów i pokrojoną w piórka cebulę, podsmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę cukinię i bakłażana, doprawić sola i pieprzem, dusić aż warzywa zmiekną. Dodać kalafior, poszarpaną bazylię i czosnek, całość dokładnie wymieszać. Na talerz wyłożyć makaron, na wierzch dodać smażone warzywa i udekorować
Kuchnia w opałachdzisiaj z braku czasu i obfitości wrażeń proponuję szybki obiadek. SKŁADNIKI: 10 dużych muszli (Conchiglioni) 3 plastry szynki Szwarcwaldzkiej 1/2 strąka papryki żółtej 1/2 strąka papryki czerwonej 1/2 cukinii kilka małych różyczek kalafiora 2 garści świeżego szpinaku 5 pomidorków koktajlowych 5 suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku ser grana padano pieprz kolorowy sól ziołowa olej rzepakowy A jak to zrobić: Makaron(...)zagotować w osolonej wodzie do miękkości. Różyczki kalafiora zblanszować. Na patelni rozgrzać olej i dodać pokrojone w kostkę warzywa (papryki, cukinię, kalafior), delikatnie poddusić. Dodać pozostałe składniki, doprawić pieprzem i sola oraz czosnkiem przeciśniętym przez prasę. Dusić, aż szpinak odparuje. Tak przygotowanym farszem, wypełnić muszle i posypać grana padano. Podawać na ciepło
Kuchnia w opałachdomu rodzina pomogła mi w wyborze. Ooooooo będzie leczo - usłyszałam. Może być leczo - i oto jest :) SKŁADNIKI: 1 kg białej papryki 1 duża cebula 500 g kiełbasy 2 średnie cukinie 4 średnie pomidory sól, pieprz, papryka słodka mielona olej A jak to zrobić: W rondlu rozgrzać oliwę i dodać pokrojoną w piórka cebulę, zeszklić. Dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę(...)lekko podsmażyć. Z papryki usunąć nasiona i pokroić na mniejsze kawałki, dodać do kiełbasy i smażyć doprawiając solą, pieprzem i papryką. Gdy papryka lekko zmięknie, wsypać pokrojoną w kostkę cukinię, dusić aż zmięknie. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę, dodać do lecza, całość dokładnie wymieszać i chwilę jeszcze dusić, aż pomidory puszczą sok. Podawać na ciepło
Kuchnia w opałachtalerzu, pobudzą mnie choć trochę do życia ;) SKŁADNIKI: na 1 porcję 80 g makaronu ryżowego 1 mała mrchewka 2 plastry selera por (około 10 cm) 1/2 młodej (małej) cukinii 6 małych pieczarek 1/2 strąka chilli sól pieprz kolorowy świeży tymianek masło klarowane A jak to zrobić: Marchewkę, seler, por i cukinię pokroić w cienkie paski. Pieczarki obrać
Kuchnia w opałachChili con carne Klopsiki z makaronem porem i pomidorami Kurczak z cukinią i pomidorkami Pulpety w sosie pomidorowo fasolowym Leczo z cukinią Filet z kurczaka w warzywnym sosie
Ala piecze i gotujeFrużelina malinowa Frużelina z borówki amerykańskiej Konfitura z czarnej porzeczki Syrop sosnowy Dżem z cukinii Cukinia ala ananas Sok z czarnego bzu Brzoskwinie w syropie Sałatka z ogórków i papryki Ogórki konserwowe z chili Gruszki w octowej zalewie Pomidory suszone Fasolka szparagowa z marchewką Syrop z mniszka lekarskiego
Ala piecze i gotujeMakaron ugotuj w dużej ilości osolonej wody według czasu podania na opakowaniu. Cebule posiekaj, cukinie i indyka pokrój w kostkę. Na oliwie przesmaż cebule, dodaj mięso, a po 5 minutach cukinie, wymieszaj i po kilku minutach zalej całość śmietanką. Gotuj na małym ogniu ok. 10 minut, po czym dodaj drobno posiekane suszone pomidory. Wszystkie składniki pesto umieść w wysokim naczyniu
Kredowe Menubardzo szybko. Najwięcej czasu zajmuje posiekanie wszystkich składników. Później to już kilka minut. Tym razem zrobiłam makaron trochę inaczej niż zazwyczaj. Nie użyłam cebuli i marchewki. Wykorzystałam za to cukinię, fenkuła i boczniaki. „Jednym słowem” – sprzątanie lodówki. Użyłam też swojej ogródkowej własnoręcznie wyhodowanej kolendry. SKŁADNIKI (porcja na 2 osoby) 100 gram makaronu z fasoli – Vermicelli(...)pojedynczy filet z piersi kurczaka pół żółtej cukinii pół małego fenkułu 4-5 grzybów mun suszonych 4 duże świeże boczniaki 1 duże zielone chilli 1 mała papryczka chilli czerwona 4 centymetry imbiru 3 ząbki czosnku kolendra sos sojowy jasny olej sezamowy ocet ryżowy brązowy cukier limonka ziarna białego sezamu 2 łyżki mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej olej rzepakowy do smażenia WYKONANIE
OstryKęs