cukinia - 18701 przepisów (strona:759/1247)

Tortille z tofu 140

Składniki: 3 tortille 1 opakowanie tofu 1/2 cukinii 1/2 cebuli 1/2 pęczka rzodkiewek 2 garście poszatkowej kapusty sos sojowy, sos teriyaki curry Przygotowanie: Tofu pokroić w plastry, skropić sosem sojowym … Czytaj dalej Tortille z tofu

czarrna od kuchni
Pappardelle z indykiem 214

Ekspresowy obiad, do przygotowania w pół godziny. Składniki: 200 g makaronu pappardelle (u mnie szpinakowy) 400 g fileta z indyka 2 młode marchewki 1/2 pęczka szparagów 1/2 cukinii sól i … Czytaj dalej Pappardelle z indykiem

czarrna od kuchni
Wiosenny makaron z indykiem i szparagami 183

Składniki: 40 dkg fileta z indyka 1 pęczek szparagów kawałek cukinii garść pomidorków koktajlowych 1 szalotka 250 g ulubionego makaronu 2-3 łyżki jogurtu naturalnego sól ulubiona mieszanka przypraw Przygotowanie: Indyka … Czytaj dalej Wiosenny makaron z indykiem i szparagami

czarrna od kuchni
Grillowane portobello 160

Składniki: 4 kapelusze portobello 1 filet z kurczaka po kawałku cukinii, bakłażana i papryki masło sól, pierz natka pietruszki Przygotowanie: Z kapeluszy wyciąć nóżki i posiekać. Fileta z kurczaka pokroić … Czytaj dalej Grillowane portobello

czarrna od kuchni
Potrawka z indykiem na ostro 150

Składniki: ok. 400 g fileta z indyka 200 g fasolki szparagowej 1 cukinie 1 pęczek zielonych szparagów 1 puszka kukurydzy 1 cebula 100 g przecieru pomidorowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej … Czytaj dalej Potrawka z indykiem na ostro

czarrna od kuchni
Bukiet wiosennych warzyw 161

Składniki: 1/2 kg młodych, drobnych ziemniaków 1/2 pęczka zielonych szparagów 1 pęczek białych szparagów 1 młoda cukinia 1 cebula oliwa z oliwek sól i pieprz curry dodatkowo: 4 jajka Przygotowanie: … Czytaj dalej Bukiet wiosennych warzyw

czarrna od kuchni
Risotto ze szparagami 146

Lekkie, wiosenne danie z dorszem i zielonymi warzywami Składniki: 1 szklanka ryżu do risotto 30-40 dkg fileta z dorsza 1/2 pęczka szparagów 1 młoda cukinia 1 cebula 2 ząbki czosnku … Czytaj dalej Risotto ze szparagami

czarrna od kuchni
Grillowane warzywa 118

moja propozycja warzyw, praktycznie możecie grillować wszystko. Składniki na marynatę 5 łyżek oliwy szczypta soli szczypta pieprzu odrobina tymianku szczypta słodkiej papryki niewielki ząbek czosnku Warzywa do grillowania pomidory cukinia bakłażan słodka papryka ostra papryka Grillowane warzywa – jak grillować Wszystkie składniki marynaty wkładamy do miski. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy. Marynatę odstawiamy na 15 minut, aby składniki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron udon z ośmiornicą 190

Składniki: 1/4 opakowania makaronu udon 200 g ośmiornicy 1/2 cukinii 1/2 czerwonej papryki 1/2 pora garść suszonych grzybów mun 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej sos sojowy sól, pieprz chili korma curry … Czytaj dalej Makaron udon z ośmiornicą

czarrna od kuchni
Jednogarnkowy obiad z kurczakiem 192

Składniki: 2 filety z kurczaka 3-4 łodygi selera naciowego 1 marchewka 1 mała cukinia 2 cebule 1/2 bakłażana 800 g ziemniaków 1 puszka krojonych pomidorów marynata: 3 ząbki czosnku słodka … Czytaj dalej Jednogarnkowy obiad z kurczakiem

czarrna od kuchni
Pulpety pieczone z warzywami 185

Składniki: 1 kg szynki wieprzowej 2 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 kromki czerstwego chleba sól, pieprz słodka i ostra papryka zioła prowansalskie 1/2 pęczka białych szparagów 1 cukinia … Czytaj dalej Pulpety pieczone z warzywami

czarrna od kuchni
Gulasz ala leczo 158

Składniki: 1/2 kg schabu 1 cukinia 1 kg pomidorów 3-4 papryki 1/2 kg pieczarek 2 cebule sól, pieprz papryka słodka i ostra czubrica czerwona zioła prowansalskie Przygotowanie: Schab pokroić w … Czytaj dalej Gulasz ala leczo

czarrna od kuchni
Zupa tajska z makaronem jajecznym 202

Składniki: 1 puszka mleka kokosowego 1 czerwona papryka 1/2 cukinii 1 cebula 3 ząbki czosnku kawałek imbiru 1 łyżeczka pasty z ostrych papryczek sól z trawą cytrynową (młynek) sos sojowy … Czytaj dalej Zupa tajska z makaronem jajecznym

czarrna od kuchni
Dieta o niskim indeksie glikemicznym – dlaczego warto ją stosować? 125

sałata (IG = 10), awokado (IG = 10), agrest (IG = 15), pomidor (IG = 15), ogórek (IG = 15), fasolka szparagowa (IG = 15), czerwona papryka (IG = 15), cebula (IG = 15), kiełki (IG = 15), cukinia (IG = 15), brukselka (IG = 15), pieczarki (IG = 15), kalafior (IG = 15), orzechy (IG = 15), kapusta kiszona (IG = 15), czerwona soczewica (IG = 25), truskawki (IG = 25), maliny (IG = 25), mleko

Zdrowy Styl Joanny