Pieczona karkówka z nutą bazylii, cytryny, papryki i musztardy z dodatkiem warzyw

Pieczona karkówka z nutą bazylii, cytryny, papryki i musztardy z dodatkiem warzyw

Pieczona karkówka z nutą bazylii, cytryny, papryki i musztardy z dodatkiem warzyw

Ostra i przeniknięta smakiem papryk karkówka. Jednakże pierwsze skrzypce gra cytryna a za nią musztarda, którą czuć w każdym kęsie. Syty i prosty pomysł na obiad. 1,2 kg karkówki 50 ml oleju z cytryną i bazylią 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki Chili pieprz cayenne 2 łyżki musztardy miodowej 1 marchewka 1 młoda cukinia 8 pieczarek 1 zielona papryka 1 czerwona papryka Oliwa z oliwek Karkówkę kroimy w paseczki. Doprawiamy ostrą i słodką papryką oraz pieprzem kajeńskim. Dolewamy olej z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu VioletoweKucharzenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.