ciekawe przepisy - 10911 przepisów (strona:394/728)

Jagnięcina z warzywnym gulaszem 173

smakowało! Wolnowar wydobywa z mięsa i warzyw naprawdę niezwykłe aromaty. Mięso miękkie, warzywa, po tylu godzinach, nadal w kawałkach a nie w postaci papki! Bardzo byłam ciekawa czy bakłażan będzie smaczny. Do tej pory, przed dodaniem  do innych warzyw, zawsze starałam się go obsmażyć lub grillować, inaczej, nawet po długim duszeniu, wydawał się surowy lub włóknisty (myślę

Stare Gary
Zupa czosnkowa IV 186

Kolejny przepis na zupę czosnkową. Tym razem zupa czosnkowa z południa Francji, bardzo pożywna,  z dodatkiem cebuli. Przepis znalazłam na blogu Mimi Thorisson, gdzie obok ciekawych przepisów, znajdziecie mnóstwo pięknych zdjęć.składniki1 cała główka czosnku + 2 ząbki czosnku do smażenia / posypać drobno pokrojony1 cebula , drobno pokrojona w kostkę2 łyżki tłuszczu z kaczki ( ewentualnie oliwa z oliwek

Stare Gary
Chleb na zakwasie z pieczonym czosnkiem Hamelman'a 172

Następny z listy chlebów Hamelman'a. Chleb z pieczonym czosnkiem. Czosnek uwielbiam, więc byłam bardzo ciekawa efektów. Muszę przyznać, że trochę się rozczarowałam. Dałam trochę więcej czosnku niż w przepisie, mimo to, jak dla mnie, nie był on mocno wyczuwalny. Sam chleb natomiast wyszedł mi chyba trochę zbyt zbity. Ale to oczywiście może być

Stare Gary
Kaszubski chleb na podmłodzie - październikowa piekarnia 275

minut, następnie zmniejsz temperaturę do 200 °C, wyjmij pojemnik z wodą i dopiekaj około 30 minut.Upieczony chleb wyciągnij z foremki i odstaw na kratkę do całkowitego ostygnięcia.Po ciekawą historię kaszubskiego chleba na podmłodzie zapraszam na blog Marcina.Chleb piekli:Akacjowy blogBajkoradaCo mi w duszy graEksplozja smakuFabryka kulinarnych inspiracjiHealthy cravingKonwalie w kuchniKuchennymi drzwiamiKulinarne przygody GatityLeśny ZakątekMoje kucharzenieNieład malutkiOgrody BabilonuProste

Stare Gary
Gęś pieczona z jabłkami 228

wytopił, skóra pięknie przyrumieniła, była chrupiąca i bez tłuszczu pod spodem - wręcz pergamin do chrupania - pyszna. Na targach Natura Food 2014 oglądałam pokazy pieczenia gęsi. Podano też sporo ciekawych rad. Między innymi taką, żeby gęsi nie podlewać piwem czy winem, tylko wytopionym tłuszczem lub wodą, aby nie stracić naturalnego, gęsiego aromatu. I do tej rady również się zastosowałam

Stare Gary
Twarożek z migdałowej masy 141

migdałowa* jogurt naturalny- 150ml* rzodkiewka- kilka sztuk (u mnie 3 duże)* szczypiorek* sok z cytryny- odrobina* pieprz i sól* skórka z cytrynyWszystkie składniki ze sobą wymieszać i gotowe.Smacznego! :) Jestem ciekawa jak wykorzystalibyście migdałową masę...Czekam na Wasze propozycje

Kraina Miodem Płynąca
Wystrzałowa galaretka z % 165

wersji dla dzieci można użyć bezalkoholowego szampana)- ważne, żeby były bąbelki :)Do galaretki można jak najbardziej dorzucić owoce- by jeszcze bardziej urozmaicić smak.Słodki i delikatnie cierpki, o ciekawym i zaskakującym smaku deser, deser na który warto się skusić!2 porcje:* galaretka wiśniowa- 1 szt.** szampan- 150 ml* woda- 250 ml* kremówka, kandyzowana wiśnia, czekolada- opcjonalnieGalaretkę wiśniową* rozpuścić

Kraina Miodem Płynąca
Sałatka Caprese w nowej odsłonie 1448

Zachwycająca prostotą i wspaniałym smakiem, wszystkim znana- włoska sałatka Caprese, tylko w innej i bardzo ciekawej formie, czyli zamiast plastrów mozzarelli przełożonej pomidorami oraz bazylią jest zmiksowana mozzarella, kolejno pomidorowa warstwa oraz bazyliowy mus zwieńczający górę.Mimo, że w złej kolejności, to jednak kolory włoskiej flagi są :)I tylko nie zapomnijcie o chrupiącej bagietce! ;)Przepis podpatrzony z programu 'Blog

Kraina Miodem Płynąca
Wyjątkowa polewa do piernika 322

baaardzo ciekawą polewę, dzięki której Wasz piernik (i nie tylko) nabierze zupełnie nowego charakteru!Polewa jest czekoladowa z lekkim złamaniem tej słodyczy poprzez powidła śliwkowe, które nadają delikatnej kwaskowatości i posmaku śliwek i ten właśnie dodatek sprawia, że polewa ma naprawdę wyjątkowy smak.Nie rozlewa się, jest gęsta i bardzo dobrze zastyga.Jeżeli nie jesteście przekonani do tej polewy

Kraina Miodem Płynąca
Kurczak z ananasem i orzeszkami 184

razem propozycja typowo obiadowa. Dość szybka i prosta a do tego o ciekawym smaku - z pewnością zaskoczy naszych gości.SKŁADNIKI:ok. 0,5 kg fileta z kurczaka25 dag pieczarek1 puszka ananasa1/2 puszki kukurydzy50 g orzeszków ziemnych solonych1 łyżka mąki ziemniaczanejsól, pieprz, ostra papryka 1. Mięso pokroić na małe kawałki, usmażyć. 2. Pieczarki pokroić w plasterki i udusić. Ananasa

Kto ugości moich gości?
Tort z maki gryczanej z kremem z czarnego bzu 182

maly rodzinny jubileusz sprawil,ze jednak pomysl z upieczeniem tortu zrealizowalam.W przepisie,ktory czekal na swoja kolejke zaintrygowal mnie biszkopt z maki gryczynej ,przlozony kremem z czarnego bzu.Bardzo bylam ciekawa tej kompozycji smakowej w realu.Przeczucie mnie nie zawiodlo,bo tort jest przepyszny.Calosc idealnie wywazona smakowo,a posmak gryki,ktory nie kazdemu przypadnie do gustu ,tutaj w polaczeniu z czarnym

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik z mango i mlekiem kokosowym-znakomity 177

Dawno bylam ciekawa tego smaku.Mango-najwykwintniejszy owoc tropikalny,ze wzgledu na smak ,zapach i kolor z kremowym,gestym i delikatnym i upajajacym zapachem miazszem.Do tego niepowtarzalny subtelny smak kokosa.Skladniki niezwykle wyrafinowane w smaku.I tak wlasnie smakuje ten sernik .Sernik cudo!To rowniez ,a moze w glownej mierze zasluga dodatku kremu kokosowego.Sprawdzil sie doskonale w serniku z dynia tutaj:kliki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dorsz w mleku kokosowym i czarny makaron 180

Czarny makaron barwiony sepia to naprawde ciekawa propozycja na szybki i orginalny obiad.Warto go kupic.Do makaronu przygotowalam dorsza w sosie z mleka kokosowego,a wczesniej zamarynowalam go w imbirze z kolendra.Tak przygotowany dorsz jest pelen smaku i delikatnego, egzotycznego aromatu.Wazna informacja dla wszystkich,ktorzy jednak za rybami nie przepadaja.Dorsz w tym wydaniu calkowicie jest pozbawiony rybiego,tranowego posmaku.Zapraszam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Flammkuchen z zielonymi szparagami i łososiem 137

pelnoziarnistej maki orkiszowej.Ma zatem dwa plusy dla naszego zdrowia,pierwszy to maka pelnoziarnista,drugi to losos,ktory zatroszczy sie o zaopatrzenie naszego organizmu w kwasy omega-3.Jesli lubisz szparagi wiecej ciekawych i wyprobowanych przepisow znajdziesz tutaj:klik.Przejrzy,moze znajdziesz cos smacznego dla siebie.Skladniki na 4 male placki lub 2 duze:250 g maki orkiszowej pelnoziarnistej150 ml wody1/2  lyzeczki soli1

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dorsz w nalesnikowym ciescie piwnym 194

Jesli nie przepadasz za ryba w klasycznej panierce,moze skusi Cie ryba smazona w ciescie piwnym? Robilam dorsza  w ten sposob po raz pierwszy i bardzo ciekawa bylam jego smaku.Ryba przygotowana w ten sposob jest bardzo soczysta w srodku,a smak piwa  jest w ogole niewyczuwalny,tak jak i rybi zapach gdzies sie ulotnil.Smakowala nam,choc nadal

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania