Przepisy na Halloween 87Straszne kruche ciasteczka uformowane tak, aby przypominały niezadbane palce wiedźmy. Idealnie do nich pasują pazury wykonane z migdałów. TORT Z OPŁATKIEM W STYLU HALLOWEEN Piękny tort przygotowany z czarnego ciasta z masą o smaku masła orzechowego. Na górze przyklejony jest opłatek ze złowieszczym tytułem Halloween, będzie ozdobą każdego stołu
Słodki Blog
Babeczki migdałowo - jabłkowe keto z airfryera 79tempie 14 - tu minut miękkie, ketogeniczne, bardzo przyjemne w strukturze (delikatne, wilgotne tak akuratnie) babeczki. Babeczki trzy - całkiem spore i jeden mały keksik, bo część ciasta włożyłam do mini formy keksowej. Rewelacyjny przepis na szybki deser dla osób na diecie niskowęglowej, nie zawiera mąki, cukru. Ciasto przygotowujemy błyskawicznie, w dwóch miskach. Słodkości i wilgotności dodaje(...)jajka na delikatną pianę, wlewamy mleko migdałowe, rozpuszczone masło, ekstrakt waniliowy, mieszamy dokładnie. Płynne składniki wlewamy powolutku do suchych i mieszamy łyżką do połączenia w jednolite, dość gęste ciasto. Przekładamy do form na muffinki - można wykorzystać papilotki papierowe, silikonowe, lub mini keksówki. Wkładamy babeczki do airfryera i pieczemy w 160 stopniach około 14 - 15 minut. Wyciągamy, studzimy
Kronika Piekarnika
Owsiane ciasteczka dyniowe 94Halloween już za pasem, a przecież żadne Halloween nie może obyć się bez dyni! Opcji na wykorzystanie dyni mamy wiele - zupy, sałatki, ciasta... Dzisiaj poszłam w stronę słodkości i przygotowałam dyniowe ciasteczka w kształcie, a jakże, dyni 😁 Owsiane ciasteczka dyniowe - przepis Do przygotowania ciasteczek będą Ci potrzebne: 150g mąki owsianej, szklanka puree z dyni hokkaido, 100g masła, 100g erytrolu, łyżeczka(...)puree z dyni, po czym ponownie zmiksuj. 3. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przyprawą do pierników. 4. Suche składniki stopniowo dodawaj do masy dyniowej dokładnie mieszając. 5. Ciasto odstaw na 15 minut. Jeśli będzie zbyt gęste dodaj odrobinę mleka. 6. Porcje ciasta przełóż do foremek silikonowych i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez
Z notatnika dietetyka
Syrop dyniowy Pumpkin Spice 104przyprawami korzennymi (cynamon, imbir, goździki, gałka muszkatołowa, wanilia) oraz dodatkiem puree z pieczonej dyni. To nieodłączny składnik znanej i uwielbianej Pumpkin Spice Latte . Doskonały do koktajli mlecznych, lodów, ciast, deserów, naleśników i wielu innych jesiennych słodkości. Jak dla mnie obowiązkowy do zrobienia w sezonie dyniowym. Przygotowanie domowego syropu dyniowego jest bardzo proste i z pewnością nie znajdziemy w nim niechcianych
Oryginalny smak
Szybkie ciasto z kajmakiem i orzechami 61Szybkie ciasto z kajmakiem i orzechami to propozycja na pyszny deser dla leniwych, którzy nie lubią spędzać długich godzin w kuchni. Artykuł Szybkie ciasto z kajmakiem i orzechami pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne Cuda
Wegańskie banoffee pie 72Wegańskie, bezglutenowe i zdrowe banoffee pie. To ciasto możecie jeść bez wyrzutów sumienia:) jest przepyszne! Doskonale zaspokaja potrzebę na coś słodkiego, a nie zawiera ani grama cukru❤️ Składniki tortownica o średnicy 24cm: Spód: daktyle namoczone 0,5 szklanki, mieszanka orzechów włoskich, nerkowców, migdałów 1,5 szklanki, kakao 1-2 łyżki, masa kajmakowa: daktyle namoczone w wrzątku przez 10 minut(...)przez całą noc w lodówce 2 puszki, śmietanex opcjonalnie jeśli chcemy uzyskać sztywny krem, sok z 1 cytryny, kakao do posypania deseru, Sposób przygotowania: Spód: Formę do ciasta wyłóż folią spożywczą. Orzechy zmiksuj na drobno. Daktyle zalej wrzątkiem na 10-15 min. Następnie daktyle zmiksuj z odrobiną wody na gładko, dodaj orzechy i wymieszaj. Masę wyłóż na spód
kulinarne odsłony pati
Maślane ciasteczka z tymiankiem 76Moje ciasteczka są z sera zrobionego w domu. Może być również ser ze sklepu. Sera nie przekręcamy przez maszynkę, to jest zbyteczne. Do ciasta nie dodajemy cukru. Można je przygotować na słodko lub wytrawnie. Są kruche, delikatnie i wyjątkowo pyszne. Jeśli chcemy, aby ciasteczka były lekko słodkie, wystarczy w trakcie formowania posypać blat cukrem kryształem zamiast mąki, albo zrobić(...)siekamy z mąką na drobne kawałki. Posiekane masło z mąką łączymy z masą serową i szybko zagniatamy w kulę. Dobrze schładzamy w lodówce, zanim będziemy robić ciasteczka. Nie wałkujemy ciasta w placki, bo skrawki ponownie zagniecione stają się zbyt miękkie do ponownego wałkowania. Najlepiej ciasto odcinać po kawałku i wkładać ponownie do lodówki aby zapobiec nadmiernemu rozluźnieniu. Wałkować w małe
Leśny Zakątek
Sernik wykwintny 90Przepis na sernik wykwintny, który smakuje obłędnie i jest bardzo łatwy w przygotowaniu. Sernik ten zachwyca smakiem, puszystością i cudownym smakiem. Artykuł Sernik wykwintny pochodzi z
Przepiski.pl
Grzybowe ciastka 76zimnego masła 1/2 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki suszonego tymianku Dodatki: kilka małych pieczarek gałązki świeżych ziół (opcjonalnie) olej do posmarowania ciastek Sposób przyrządzenia: 1. Z podanych składników zagnieć jednolite ciasto. 2. Zawiń ciasto w folię i włóż do lodówki na 30min. 3. Schłodzone ciasto rozwałkuj pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość ok.3-4mm. 4. Wykrawaj ciastka w wybrane kształty
Kuchnia w Słońcu Skąpana
Bułki "Serowa lawa" 75saganku podgrzewamy śmietankę, dodajemy ser, mąkę i paprykę. Mieszamy na średnim ogniu, do całkowitego połączenia składników. Masę przelewamy do naczynia wysmarowanego tłuszczem i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Ciasto. Do miski przesypujemy obie mąki, robimy dołek i wkruszamy tam drożdże. Zalewamy je 3 łyżkami mleka, odstawiamy na 15minut. Potem dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Miskę przykrywamy i odstawiamy(...)ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 6 części. Każdą część spłaszczamy, nadziewamy kulką sera i zwijamy, tworząc bułkę. Może Wam trochę sera zostać. Bułki odkładamy na blaszkę z papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 10-15 minut. Posypka pękająca. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki. Potem masą smarujemy bułki i zostawiamy je bez przykrycia
Smaczne moje
Ciasto czekoladowe z jabłkami 283Ciasto czekoladowe z jabłkami to kolejne niesamowicie proste ciasto idealne na jesienne dni. Przepis należy to tych najprostszych. Ciasto pieczemy na oleju, więc jest super wilgotne i długo świeże
AniaGotuje.pl