馃洅 Sk艂adniki: (forma 25x35 cm) (szklanka 250 ml) Jajka 5 Cukier 1 i 1/3 szklanki Ma艣lanka 400 ml Mas艂o 170 g M膮ka 4 szklanki Proszek do pieczenia 2 艂y偶eczki Bor贸wki 300 g Kruszonka: m膮ka 100 g + mas艂o 50 g + cukier 50 g 馃敧 Przygotowanie: Sk艂adniki na kruszonk臋 prze艂o偶y膰 do miski, rozetrze膰 w d艂oniach doi powstania kruszonki i odstawi膰 do lod贸wki. Wszystkie sk艂adniki na ciasto powinny by膰 w temperaturze pokojowej. Jajka zmiksowa膰 z cukrem na bia艂膮 puszyst膮 mas臋 przez kilka minut. Zmniejszy膰 obroty mikse...
Gotuje bo lubi臋 :)