Krokiety z chleba tostowego w panierce bez tłuszczu 72przez 3-4 minuty, następnie dodaj pieczarki. Całość smaż, aż z pieczarek odparuje woda. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj i odstaw do wystudzenia. Każdą kromkę chleba rozwałkuj wałkiem do ciasta, nałóż na nią pieczarki, ułóż po plastrze wędliny i sera. Chleb zwiń w rolkę. Krokiety obtaczaj najpierw w roztrzepanych widelcem jajkach, następnie w bułce tarte. Układaj je w naczyniu(...)wtedy bardziej kaloryczne. Krokiety z chleba tostowego w panierce bez tłuszczu Zobacz inne przepisy na proste i pyszne przekąski: Parówki zapiekane w chlebie tostowym – błyskawiczne śniadanie Paluchy czosnkowe z ciasta francuskiego – szybka przekąska na imprezę Rurki z pastą z tuńczyka – szybka przekąska na każdą okazję Zapiekanki z ciasta francuskiego a la pizza Tortilla kebab z kurczakiem i czerwoną kapustą Artykuł
e-PrzepisyKulinarne
Puszyste racuszki bananowe 142nadaje placuszkom niepowtarzalny smak i aromat oraz sprawia, że są one bardziej wilgotne, niż tradycyjne racuszki. Świetne zarówno na drugie śniadanie, jak i jako pyszna przekąska. Składniki: Ciasto: 1 banan 1 jajko 120 ml mleka 220g mąki pszennej 1 łyżeczka cukru pudru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: olej do smażenia cukier puder do posypania(...)papkę *** *** Dodajemy jajko oraz mleko, wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia *** *** Całość dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita konsystencja *** *** Na patelni rozgrzewamy porcję oleju. Układamy po około dwie łyżki ciasta na każdy racuszek, Smażymy na niedużej mocy panika, z dwóch stron na rumiano *** *** Po zdjęciu z patelni rozkładamy na chwilę na ręczniku papierowym, w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Oprószamy cukrem
Blog z Apetytem
Bułeczki z serem dla dzieci 56dzieci, chociaż my tez z wielką chęcią je pałaszowalismy. Mocno inspirowałam się przepisem z alaAntkowe blw. Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki ciepłego mleka 25g świeżych drożdży 2-3 żółtka 100g rozpuszczonego masła Farsz: 120g twarogu tłustego lub półtłustego Jajko 2 konkretne łyżki miodu lub zamiennika 3 łyżki posiekanych rodzynek Dodatkowo: Wzburzone Białko Mąka do podsypania Posiekane orzechy(...)Odstawiamy na 15 minut. W tym czasie rozpuszczamy masło, dodajemy mleko. Do przesianej mąki dodajemy zaczyn wraz z masłem, mlekiem i żółtkami. Wyrabiamy wszystko Ok 10 minut aż ciasto będzie elastyczne. Zostawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Wszystkie składniki farszu mieszamy ze sobą. Ciasto rozwalkowujemy w prostokąt na grubośc 1cm. Pokrywamy całość farszem, składamy na 2/3 szerokości
Pasja tworzenia
Precle serowo migdałowe z czosnkiem 58dużej misce wymieszaj mąkę migdałową, czosnek, zioła, proszek do pieczenia oraz sól, wbij jajko dodaj starty ser mozzarella z cheddarem i serek śmietankowy. Całość dobrze wymieszaj, aż powstanie ciasto. Weź ciasto i pokrój na 8-14 kawałków ( w zależności ile chesz ich mieć). Z każdego kawałka uformuj wałek i sklej końce tworząc precel i ułóż na blasze. Gdyby ciasto kleiło
AZgotuj!
Smaki Katriny – świetny blog z przepisami na ciasta 83Rozpoczynamy nową serię, w której przyjrzymy się najciekawszym blogom cukierniczym, abyście mieli pod ręką sprawdzoną listę miejsc z fantastycznymi przepisami na ciasta! Często ciężko zdecydować,… Smaki Katriny – świetny blog z przepisami na ciasta -- Najnowsze przepisy na ciasta domowe - blog kulinarny AleTorcik
AleTorcik
Smaki Katriny – świetny blog z przepisami na ciasta 83Rozpoczynamy nową serię, w której przyjrzymy się najciekawszym blogom cukierniczym, abyście mieli pod ręką sprawdzoną listę miejsc z fantastycznymi przepisami na ciasta! Często ciężko zdecydować,… Smaki Katriny – świetny blog z przepisami na ciasta -- Najnowsze przepisy na ciasta domowe - blog kulinarny AleTorcik
AleTorcik
Tarta z wędzonym pstrągiem 64przygotowania farszu będą Ci potrzebne: 250g wędzonego pstrąga, 200g sera camembert, pęczek koperku, 250ml jogurtu greckiego, 2 jajka, łyżeczka ziół prowansalskich, sól i pieprz do smaku. 1. Składniki ciasta wrzuć do misy malaksera i miksuj do połączenia. 2. Ciastem wylep formę na tartę i wstaw do lodówki na 30 minut. 3. Ser camembert pokrój w paski. 4. Pstrąga rozdrobnij(...)małe kawałki. 5. Koperek posiekaj. 6. Do jogurt dodaj jajka, dopraw solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i wymieszaj. 7. Ciasto ponakłuwaj lekko widelcem, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i podpiecz ok. 15 minut. 8. Na podpieczony spód wyłóż połowę pstrąga, plastry sera, zalej masą jogurtowo-jajeczną i dodaj resztę ryby. 9. Wstaw tartę ponownie do piekarnika i piecz
Z notatnika dietetyka
Piernik z suszonymi figami 75każdym dodaniu, aż uzyskamy gładką, kremową, dość gęstą masę. Na końcu dodajemy pokrojone figi ( lub inne wybrane owoce ), równomiernie rozkładamy je w masie mieszając łyżką lub szpatułką. Gotowe ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia ( ja piekłam w silikonowej ). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni ( grzałka góra - dół ) i pieczemy przez około 40 - 50 minut(...)wierzch stanie się ciemno - czekoladowy, a patyczek wbity w środek ciasta wyciągniemy suchy. Po upieczeniu ciasto pozostawiamy w piekarniku około 5 minut, wyjmujemy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Świeży jest doskonały - miękki, wyrazisty w smaku, ma idealną strukturę, jest zwarty ale absolutnie nie gliniasty. Zawinięty w papier, folię lub w szczelnym pojemniku może być przechowywany przez
Kronika Piekarnika
Drożdżowe paluchy serowe 106Wlewamy mleko i mieszamy zagarniając łyżką trochę mąki z brzegów, aby powstała rzadka papka. Odstawiamy na 15 minut. Gdy zaczyn w mące podrośnie, dodajemy sól, cukier i jajko. Wyrabiamy ciasto przez 2 minuty i dodajemy miękkie masło. Wyrabiamy ciasto co najmniej 10 minut, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, na 1,5 godziny. Twaróg sernikowy (użyłam takiego(...)wiaderka "dobrej" firmy) mieszamy z żółtkiem i cukrem waniliowym. Wyrośnięte ciasto przekładamy na blat. Wałkujemy duży prostokąt i smarujemy go nadzieniem serowym. Składamy na pół, a następnie w poprzek tniemy na paski szerokości 3 cm. Każdy pasek zawijamy wokół własnej osi tworząc spiralkę i układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Odstawiamy na 15 minut do podrośnięcia. Paluchy smarujemy jajkiem
Delicious Place
Ciasto z kaszy manny 98Ciasto z kaszy manny w wersji pieczonej, a do tego dwukolorowej, to prawdziwy przysmak. Przepis jest ciekawy, bo w cieście mamy kaszę manną oraz np. kefir, który nada ciastu wyjątkowej struktury
AniaGotuje.pl
Naleśniki z kurczakiem, porem i pieczarkami 94małych) 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18% 120 g tartej mozzarelli klarowane masło/oliwa sól, pieprz Naleśniki: W naczyniu umieszczamy składniki na ciasto naleśnikowe: mąkę, jajka, mleko, wodę, sól oraz cukier, dokładnie mieszamy lub miksujemy. Dodajemy olej i ponownie krótko mieszamy. Ciasto odstawiamy na około 20-30 minut, po tym czasie smażymy cienkie(...)naleśniki. Jeżeli ciasto będzie zbyt gęste, wlej jeszcze trochę mleka, jeśli za rzadkie, dodaj troszkę mąki. Nadzienie: Kurczaka kroimy w drobną kostkę, oprószamy przyprawami i mieszamy. Odstawiamy do zamarynowania. Pory kroimy „w kostkę”. Pieczarki kroimy na plasterki. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, dodajemy pieczarki i smażymy przez chwilę, aż nieco się zarumienią. Moc palnika nieznacznie zmniejszamy
Smaki Na Talerzu
Pączki i faworki – najlepsze przepisy na karnawał! 86mniej kaloryczne i chyba łatwiejsze w wykonaniu. Naprawdę pyszne. Polecam wypróbować ten przepis! Pączki ziemniaczane Przepis tutaj (KLIK) Ciekawy przepis na pyszne, puchate i delikatne pączki. Do ciasta dodajemy ugotowane ziemniaki, które są w smaku w ogóle nie wyczuwalne, ale dzięki nim pączki długo zachowują świeżość. Polecam! Pączki serowe Przepis tutaj (KLIK) Puszyste, wilgotne i mega pyszne serowe(...)mini pączusie. Bardzo łatwe i szybkie do zrobienia, wystarczy dokładnie wymieszać wszystkie składniki, zagnieść i ciasto gotowe, cała procedura zajmuje około 5 minut. Polecam! Pączki jogurtowe Przepis tutaj (KLIK) Niezwykle delikatne i puszyste pączusie, które wprost rozpływają się w ustach. Dzięki jogurtowi dłużej zachowują świeżość, a nadzienie z wisienek to miła i smakowita niespodzianka, która nadaje im lekko kwaskowego
Blog z Apetytem
Naleśniki z serem i pysznym farszem 86pysznym farszem Smakowite i treściwe danie, choć bezmięsne. Fajny pomysł na postny obiad. Naleśniczki polecam podać z domowym sosem czosnkowym lub pikantnym ketchupem. Palce lizać! Składniki: CIASTO NA NALEŚNIKI: 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki mąki pszennej (najlepiej krupczatki) 1 łyżka oleju szczypta soli + olej do smażenia FARSZ: 20 dkg pieczarek ok 10 centymetrowy(...)kawałek pora 1 mała cukinia sól, pieprz, ostra papryka 20 dkg żółtego sera 1 łyżka masła Domowy sos czosnkowy – do polania PRZEPIS TUTAJ *** Podane składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita masa *** *** Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju. Na rozgrzany olej wlewamy około 3-4 łyżki ciasta rozprowadzając je (najlepiej za pomocą łyżki) po całej powierzchni patelni
Blog z Apetytem
Tort czekoladowy z jeżynami i karmelowym ganache – słodka uczta dla zmysłów 97tortu jest czekoladowy biszkopt – puszysty i wilgotny, a jednocześnie wystarczająco stabilny, by posmarować go warstwą kremu i jeżynową galaretką. Sekretem sukcesu jest dokładne ubijanie jajek z cukrem, co nadaje ciastu puszystości. Warto również przesiać suche składniki, by uniknąć grudek i uzyskać jednolitą strukturę. Karmelowy ganache – aksamitny dodatek, który podbija serca Środek tortu wypełnia karmelowy ganache przygotowany z gorzkiej czekolady, dulce(...)śmietaną i mieszać do połączenia. Na koniec wlać kawę i jeszcze raz wymieszać. Dno formy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Boki posmarować tłuszczem. Napełnić formę ciastem, wygładzić powierzchnię i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180ºC. Piec przez 35 minut lub do suchego patyczka. Upieczone ciasto ostudzić, po czym wyjąć z formy i rozkroić na dwa placki jednakowej
codojedzenia