Tarta z wędzonym pstrągiem

Tarta z wędzonym pstrągiem

Tarta z wędzonym pstrągiem

Pstrąg jest nie tylko smaczną, ale też zdrową rybą. Jest bardzo dobrym źródłem pełnowartościowego białka, a jednocześnie zawiera stosunkowo mało tłuszczu, przez co jest mniej kaloryczny niż np. łosoś. Mimo mniejszej ilości tłuszczu ma najwięcej kwasów omega 3 i omega 6 wśród wszystkich ryb słodkowodnych. Znajdziemy w nim także witaminy A, D, E oraz z grupy B. Sposobów na podanie wędzonego pstrąga jest wiele, ja tym razem wykorzystałam go jako dodatek do pysznej razowej tarty. Tarta z wędzonym pstrągiem - przep... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.