ciasto - 163312 przepisów (strona:3495/10888)

Półkruche ciasto ze śliwkami i budyniem 106

Pyszne ciasto na półkruchym cieście z dodatkiem śliwek i budyniu. Wymiary blaszki: 24cm x 28cm Składniki Półkruche ciasto Mąka pszenna tortowa 2,5 szklanki (400g) Masło 200g Cukier 1 szklanka Sól 1/3 łyżeczki Proszek do pieczenia 2 p The post Półkruche ciasto ze śliwkami i budyniem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto Raffaello bez pieczenia 144

Ciasto Raffaello bez pieczenia – nowy, udoskonalony przepis. Teraz ciasto jest szybsze w wykonaniu, prostsze i smaczniejsze :) Użyłam blaszki o wym. 28x26cm. Ciasto Raffaello bez pieczenia – Składniki: 1 opak. dużych krake The post Ciasto Raffaello bez pieczenia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto bananowe bez pieczenia (z galaretką) 124

Ciasto bananowe bez pieczenia. Blaszka o wym. 24cm x 15cm. Składniki Herbatniki maślane ok. 20 sztuk Herbatniki maślano-kakaowe ok. 10 sztuk Mleko 3 szklanki (razem 750ml) Budyń śmietankowy 2 opakowania Cukier 3/4 szklanki (lub mniej The post Ciasto bananowe bez pieczenia (z galaretką) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Fale Dunaju z brzoskwiniami i galaretką 112

Fale Dunaju z galaretką agrestową i brzoskwiniami, to modyfikacja słynnego ciasta Fale Dunaju, które swoją wdzięczną nazwę zawdzięcza falom utworzonym przez jasne i ciemne ciasto :) Mam nadzieję, że taka modyfikacja przypadnie Wam do gustu :) Ciasto The post Fale Dunaju z brzoskwiniami i galaretką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sernik wiedeński z musem śliwkowym 207

temperatury 150’C w opcji góra/dół i pieczemy przez około 80-90 minut- aż ser całkowicie się zetnie. Po upieczeniu nie otwieramy piekarnika przez godzinę. Następnie ciasto wyjmujemy i odkładamy do całkowitego wystudzenia *** *** Przygotowujemy mus: śliwki pozbawiamy pestek, przekładamy do garnka i zasypujemy cukrem *** *** Dodajemy wodę i całość podgrzewamy do momentu aż cukier się rozpuści, a owoce puszczą(...)wcześniej mus owocowy. Końcem łyżeczki robimy zygzaki po wierzchu *** *** Sernik z musem wkładamy do lodówki na kilka godzin *** *** SMACZNEGO ***       Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ

Blog z Apetytem
Ciasto Michaszek wg Aleex 176

więc mamy namiastkę wakacji. Drzwi na taras są szeroko otwarte, słońce cudnie grzeje, wokół cisza i spokój. Jesteśmy po świątecznym obiedzie, a skoro to święto, musi być też ciasto. A więc podaję je z kawą. Zjemy na tarasie. Dołączycie do nas? Zapraszam. Składniki: Biszkopt: • 6 dużych jajek • 3/4 szklanki cukru • 2/3 szklanki mąki pszennej • 2 łyżki kakao • 3 łyżki mąki(...)mąkę ziemniaczaną, przesianą mąkę pszenną i kakao. 5. Całość miksować tylko do połączenia składników. 6. Blaszkę o wymiarach 22×33 cm wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej ciasto. 7. Biszkopt wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni (opcja góra i dół) i piec 35 minut. 8. Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika i zostawić w blaszce do całkowitego wystudzenia

W mojej kuchni
Odwrócone ciasto z morelami i malinami 126

Kocham lato za długie wieczory, pełną ciepła i magii złotą godzinę, spacery po polach i dzikie polne kwiaty. I za ciasto z morelami. Częstujcie się :) 200 g mąki pszennej 60 g cukru trzcinowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 100 g maślanki 50 g śmietany 18 % 120 ml oleju rzepakowego 6 moreli kilka malin Piekarnik nagrzewamy(...)spodzie formy, wyłożonej papierem do pieczenia (użyłam formy o średnicy ok. 18 cm). W jednej misce mieszamy składniki płynne, a w drugiej suche. Łączymy je ze sobą i powstałym ciastem zalewamy owoce. Pieczemy 35-40 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach. Chwilę studzimy na kratce, po czym zdejmujemy boki formy i przekładamy ciasto na talerz “do góry dnem”. Delikatnie

Mienta blog
Jogurtowe jagodzianki z serem 121

letniego sezonu. Jagody pozbierane własnoręcznie, więc tym bardziej bułeczki smakują. Docenia się trud włożony w ich zdobycie. Najlepsze jeszcze ciepłe, do kawy, kubka mleka mniam na jednej nie poprzestaniecie. ciasto: 500 g mąki pszennej typ 500 3 dkg drożdży 1/4 szklanki mleka letniego 2 jajka 2/3 szklanki jogurtu greckiego 1 łyżka masła 1 łyżka smalcu 1/2 szklanki cukru trzcinowego(...)nadzienie serowe:  25 dkg sera twarogowego 1 żółtko 1 łyżka masła 3 łyżki cukru trzcinowego kruszonka: 1/2 szklanki mąki 1 łyżka masła 1 łyżka smalcu 2 łyżki cukru ciasto: Do miski wykruszam drożdże dodaję dwie łyżki mąki dolewam mleko letnie taka ilość żeby zaczyn miał konsystencję kwaśnej śmietany, dodaję szczyptę cukru. Mieszam i odstawiam przykrytą miskę w ciepłe miejsce

wesoła kuchnia
Ciasto ucierane ze śliwkami 147

dzieciaki już nie dały ha ha :-) Najlepiej to nawet dłuższego spania sobie nie planować, bo nawet i to nie wyjdzie ;-)  Dziś mam dla Was przepis na pyszne ciasto ucierane ze śliwkami. Uwielbiam właśnie takie i zawsze na te śliwki czekam. Nie wyobrażam sobie, żeby w sezonie nie było choć raz ciasta ze śliwkami. To jest proste w przygotowaniu, robi(...)jasną masę. 2. Następnie stopniowo dodajemy jajka i mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do połączenia się składników. 3. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy do niej ciasto, które jest dość gęste. Ładnie rozprowadzamy po całej blaszce. 4. Śliwki myjemy, przekrawamy na połówki, usuwamy pestki. Układamy je przeciętą stroną do góry. 5. Składniki na kruszonkę dajemy do miski. Rozcieramy

kruche babeczki
Nutella pie – ciasto bez pieczenia 134

Nutella pie – to coś dla tych, co uwielbiają ciasteczka Oreo i Nutellę :) Ciasto to również przypadnie do gustu tym, co nie mają piekarnika, gdyż jest to proste ciasto bez pieczenia składające się z ciasteczkowego spodu i dwóch kremowych warstw The post Nutella pie – ciasto bez pieczenia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto Śnieżny puch – bez pieczenia 324

Ciasto Śnieżny puch – bez pieczenia – to pyszne i szybkie w wykonaniu ciasto… coś a’la sernik na zimno w połączeniu ze śmietaną kremówką oraz ze smakowitą posypką z wiórków kokosowych :) Wręcz rozpływa się w ustach! Jeśli jesz The post Ciasto Śnieżny puch – bez pieczenia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Brzoskwiniowa chmurka 141

Brzoskwiniowa chmurka – to ciasto na wzór malinowej chmurki, na którą przepis znajdziecie tutaj: Malinowa chmurka – przepis. Kruchy spód można ewentualnie zastąpić herbatnikami lub pokruszonymi ciasteczkami owsianymi wymieszanymi z masłem The post Brzoskwiniowa chmurka appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ryba w cieście piwnym 110

Ryba w cieście piwnym – to pyszny pomysł, nie tylko na piątkowy obiad! Soczysta i delikatna rybka (w naszym przypadku był to morszczuk) ukryty w cudownej, chrupiącej panierce wykonanej z ciasta naleśnikowego z dodatkiem piwa. Do wykonania tego The post Ryba w cieście piwnym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Rożki z ciasta francuskiego z malinami i czekoladą 168

Bardzo lubię ciasto francuskie. Przy jego użyciu można  wyczarować  wiele potraw, zarówno wytrawnych jak i słodkich deserów. Dziś przedstawię Wam moją propozycję na rożki z malinami i czekoladą. Deser ten na pewno zachwyci każdego, a jego przygotowaniu nie zajmie Wam dużo czasu. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 150 g malin, 6-8 kostek czekolady, 1 jajko, cukier puder(...)ozdoby. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Na każdym kwadracie ułożyć kilka malin i po 1 kostce czekolady, pokrojonej w drobne kawałki. Kwadraty złożyć na pół, tak by powstały rożki (trójkąty). Brzegi ciasta dokładnie docisnąć widelcem. Rożki posmarować roztrzepanym jajkiem.  Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni. Upieczone rożki wystudzić

Moja kraina smaków
Śmiatankowo-cytrynowe ciasto z borówkami i kruszonką 143

Magda Delikatne i puszyste ciasto idealnie spełnia się jako podstawa do letnich owoców. Do tego chrupiąca kruszonka i mamy smaki lata w najlepszym wydaniu. W tym cieście śmiatankowo- cytrusowa nuta świetnie komponuje się borówkami. Do tego jest bardzo proste do upieczenia a to bardzo zachęca do wypróbowania, trzeba się tylko wykazać cierpliwością czekając aż się upiecze i ostygnie(...)dodajemy skórkę cytrynową i miksując na małych obrotach wlewamy małym strumykiem kremówkę. Miksujemy do połączenia składników. Nie przestając miksować, dodajemy po trochu suche składniki i miksujemy do połączenia. Gotowe ciasto wylewamy do formy i wyrównujemy.   Na wierzch ciasta wysypujemy równomiernie borówki, a na nie przygotowaną wcześniej kruszonkę.   Wstawiamy od piekarnika na 50-60 minut, aż wierzch będzie złocisty

Smaczna Strona