Błyskawiczne rożki z ciasta francuskiego z rabarbarem

Błyskawiczne rożki z ciasta francuskiego z rabarbarem

Błyskawiczne rożki z ciasta francuskiego z rabarbarem

Składniki: Płat ciasta francuskiego mnie XXL 375 g Rabarbar 300 g  Cukier łyżka Lukier: 1/2 szklanki cukry pudru+ łyżka gorącej wody. Przygotowanie: Ciasto wyjąć z lodówki i zastawić w temperaturze pokojowej na około 10-15 minut.  Rabarbar pokroić w kosteczkę i zasypać cukrem. Ciasto podzielić na 8 kwadratów. Na każdym kwadracie ułożyć rabarbar. Skleić ciasto po przekątnej tworząc trójkąt. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i pieczemy bez termoobiegu do ładnego zarumieniania o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.