ciasto - 162322 przepisów (strona:3492/10822)

Babka wielkanocna z jagodami 64

Babka na Wielkanoc musi być. Może skusicie się na moją bezglutenową babkę – bez mleka, laktozy i jajek. Ciasto jest niesamowicie smaczne i puszyste. Do przygotowania ciasta potrzebujemy: – 250 ml mleka roślinnego – 50 g oleju roślinnego – 100g mąki gryczanej – 200g mąki z migdałów – proszek do pieczenia – 1 banana – sok z cytryny(...)inne owoce Mleko z olejem i cukrem zagotować po czym ostudzić. Obydwie mąki przesiać, dodać proszek, cynamon i płynne składniki. Banana rozdusić widelcem, skropić cytryną i wymieszać z resztą ciasta. Na sam koniec dodać jagody. Wymieszać i przelać ciasto do blachy wyłożonej papierem. Piec w 160 stopniach ok 40-45 minut

Szybko Tanio Smacznie
Ciasto dyniowe z figami 75

się obniżyły i od nie dawna raczymy się herbatkami (ja herbatę piję tylko w okresie jesienno- zimowym). Skoro jesień to dynia i figi! Postanowiliśmy te dwa składniki połączyć w cieście. Sprawdźcie sami czy jest to udany mariaż smaków! Do przygotowania ciasta dyniowego z figami potrzebujemy: – 400 g pure z dyni (u mnie Hokkaido) – 1 banan (ok 100g(...)pure z dyni, banana oraz mleko i całość miksujemy do otrzymania jednolitej konsystencji. Dodajemy olej, cukier waniliowy, cukier i mieszamy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, porcjami dosypujemy do ciasta i mieszamy łyżką. Przenosimy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia i na końcu „wciskamy” w nie 4 figi. Pieczemy w 170 stopniach ok 60 minut (termoobieg

Szybko Tanio Smacznie
Bezglutenowe ciasto ze śliwkami 77

Ciasto ze śliwkami zażyczył sobie mąż. Jako nie perfekcyjna pani domu postanowiłam go uraczyć wypiekiem zrobionym na moją modłę. Czyli bezglutenowym, bezlaktozowym. Doszłam do wniosku, że aż taka wredna nie będę i dodałam cukier (haha). Śmiejcie się, ale takie wypieki tez wychodziły spod mojej ręki i nikomu nie było do śmiechu, było za to ekspresowe szukanie dżemu, nutelli i innych(...)kalorii. Wypiek zyskał aprobatę mojego Małża jako dostatecznie słodki i status dobrego wypieku (tylko dobrego!?). Ja Wam radzę – upieczcie sami i stwierdzicie czy jest na 5+. Do przygotowania ciasta potrzebujemy: – 400 ml czerwonego, wytrawnego wina – 170 g cukru – 155 g mąki kokosowej – 145 g mieszanki mąki bezglutenowej (Schaer) – 2 jajka – 1 cukier waniliowy

Szybko Tanio Smacznie
Brownie z dyniowym musem 77

kuchni, to nie obędziemy się bez dyni – warzywem, które nierozłącznie kojarzy się z tą porą roku. Dynia doskonale nada się nie tylko na zupę, ale też na… ciasto. Na dodatek z czekoladą! Krótka charakterystyka: miękki czekoladowy spód, do którego pasuje określenie „lekko kremowy, soczysty i wilgotny”, a dopełnieniem jest dyniowy, gładki mus. Będzie słodko(...)przestudźcie, aż będzie letnie. Masę czekoladową połączcie z kakao, mąką, proszkiem do pieczenia oraz jajkami – wymieszacie całość za pomocą łyżki. Keksówkę wyłóżcie papierem do pieczenia – na spodzie umieśćcie czekoladowe ciasto a na wierzchu dyniowy mus. Całość można lekko wymieszać „uchwytem” łyżki, tak na wierzchu powstał wzorek z obu składników ciasta. Pieczemy ok 20-25 minut

Szybko Tanio Smacznie
PRZEKŁADANIEC CZEKOLADOWY Z BITĄ ŚMIETANĄ 127

Ciasto bez pieczenia z mocno czekoladową nutą i z bitą śmietaną na wierzchu.Polecam serdecznie to ciasto bez pieczenia bo znika z talerzyka bardzo szybko :). SKŁADNIKI 350g herbatników kakaowych 800 ml mleka 150g cukru 250g masła 2 budynie czekoladowe 400ml śmietanki 36% 3 łyżki cukru pudru WYKONANIE Budynie w proszku rozpuszczamy w 400 ml mleka.Pozostałe mleko zagotować wlać mleko(...)aluminiową.na dnie układamy warstwę herbatników. Na herbatnikach rozprowadzamy część kremu i przykrywamy kolejną warstwą herbatników .Układamy naprzemiennie warstwy aż do wyczerpania kremu.Ostatnia warstwa musi być złożona z herbatników. Ciasto wstawiamy do lodówki na min.3 godziny.teraz przygotujemy bitą śmietankę.Wyjmujemy ją z lodówki i ubijamy na sztywno.Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder.Ubitą śmietankę wykładamy na ciasto i posypujemy startą

Mała w garnku miesza
SERNIK Z MLEKIEM W PROSZKU 171

Sernik z mlekiem w proszku to pyszny kremowy sernik z dodatkiem mleka w proszku. Robiąc ten sernik za pierwszym razem złamałam główną zasadę, która obowiązuje przy

Słodki Pomysł
Indonezja 2361

Kiedy mają przyjść do mnie goście, zawsze staram się upiec ciasto, które będzie smakowało wszystkim. To jest jeden z tych uniwersalnych przepisów. Zarówno koleżanki z pracy jak i babcie są zachwycone i proszą o przepis

Prosty przepis na
Naleśniki z łososiem wędzonym 98

Jeśli chcesz odrobinę zaszaleć z naleśnikami lub potrzebujesz dania na specjalną okazje, spróbuj swoich sił z naleśnikami z wędzonym łososiem. Ten przepis wymaga podstawowego ciasta i plastrów świeżego wędzonego łososia. Podawaj naleśniki z zieloną sałatą lub innym rodzajem zielonego warzywa, takim jak np. smażone szparagi. Aby naleśniki wyglądały wyjątkowo, ozdób je zielonymi ziołami, takimi jak posiekany koperek lub natka pietruszki(...)adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto na naleśniki 480g mleka 250g mąki 10g cukru 3 jaja 30g masła 1 szczypta soli Naleśniki z łososiem Wykonanie Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe bardzo dokładnie mieszamy tak aby nie było grudek, możemy do tego celu użyć miksera ewentualnie trzepaczką. Ciasto nie może być zbyt gęste, powinno być takie aby dało łatwo się rozlać na patelni

Naleśniki
Zapiekanki z ciasta francuskiego w stylu włoskim 116

Zapiekanki z ciasta francuskiego w stylu włoskim to prosty i smaczny przepis na szybką kolację bądź przystawkę. Smakują wyśmienicie lekko skropione oliwą z oliwek lub podane z sosem czosnkowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 rulon ciasta francuskiego 150 gram mozzarelli ( u mnie 1 i 1/2 kulki) dwie garści pomidorków koktajlowych lub papryczkowych 1 opakowanie szynki ulubionej dojrzewającej ( u mnie prosciutto(...)świeże listki bazylii sos pomidorowy/ketchup do posmarowania ciasta francuskiego opcjonalnie oliwa z oliwek do skropienia gotowych zapiekanek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: mozzarellę kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce o dużych oczkach, pomidorki przekrawamy na pół, rozdrabniamy plastry szynki na mniejsze kawałki, rozwinięty rulon ciasta francuskiego kroimy na prostokąty, smarujemy sosem pomidorowym/ketchupem, układamy mozzarellę, pomidorki, szynkę oraz liście bazylii, gotowe

Blog kulinarny S9.PL

Proponowane wyszukiwania