ciasto - 163312 przepisów (strona:3499/10888)

Fasolowe brownie i puszysty sernik w jednym zdrowym wypieku bez cukru i mąki 145

składników, słodycz zapewniają przede wszystkim owoce i odrobina miodu. Sernik wyszedł bardzo kremowy i lekki. Świetnie komponuje się z wyrazistym kakaowym spodem. Wisienką na torcie są pyszne sezonowe owoce. Ciasto wygląda i smakuje tak, że nie sposób się mu oprzeć. Na szczęście wcale nie trzeba, bo jest przecież całkowicie legalne ;) nawet na śniadanie :D FASOLOWE BROWNIE I SERNIK W ZDROWYM(...)CIEŚCIE BEZ BIAŁEGO CUKRU I MĄKI Czas przygotowania 60 minut Z podanych składników upiekłam ciasto w formie o średnicy 22cm Warstwa kakaowa Puszka fasoli 2 jajka 1,5 banana Łyżka kakao Soda Rodzynki około 2 łyżki  3 łyżki jogurtu Warstwa sernikowa 250g twarogu 5 łyżek jogurtu jajko 1,5 banana łyżka miodu Owoce Warstwa kakaowa Fasolę dokładnie wypłukać, rodzynki

HealthyCreations
Puszyste racuszki z truskawkami i jabłkiem 168

drożdży cały czas mieszając na małych obrotach miksera *** *** Nie przerywając mieszania stopniowo dodajemy mąkę. Masę miksujemy do momentu, aż składniki całkowicie się połączą i nie będzie widocznych grudek *** *** Ciasto odkładamy w ciepłe miejsce pod przykryciem, do wyrośnięcia, na około 30 minut *** *** W międzyczasie jabłko obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę *** *** Truskawki myjemy, osuszamy i kroimy w plastry *** *** Do wyrośniętego(...)ciasta dodajemy dodajemy pokrojone jabłko i mieszamy *** *** Na patelni rozgrzewamy średnią warstwę oleju i nakładamy po dwie łyżki stołowe ciasta z jabłkiem rozprowadzając je za pomocą łyżki. Na racuszkach układamy plasterki truskawek *** *** Smażymy po około 1 minucie z każdej ze stron lub do zrumienienia. Po usmażeniu racuszki wykładamy na ręczniku papierowym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu *** *** Przed podaniem obsypujemy

Blog z Apetytem
Ciasto śmietanowe z musem truskawkowym na spodzie czekoladowym 128

Cześć! Wykorzystuję sezon na truskawki i przygotowuję je pod każdą chyba postacią :) Tym razem zrobiłam śmietanowe ciasto z musem z truskawek.  Truskawki rozdrobiłam za pomocą blendera i połączyłam ze śmietaną. W towarzystwie czekoladowego spodu to już rozkosz dla podniebienia! To jest pyszne! Składniki: * 900 ml śmietany 18% * 700 - 800 ml musu z truskawek * 4 łyżki żelatyny * 2 śmietan(...)łyżek cukru pudru * owoce do dekoracji ciasta * 2 galaretki winogronowe Składniki na spód: * 2 czekolady mleczne * 20 dkg herbatników kakaowych * 2 łyżki masła Herbatniki zmieliłam na sypko.  Masło rozpuściłam w rondelku i dodałam połamane na drobne kawałki 2 czekolady. Mieszałam dotąd aż wszystko dokładnie się rozpuści, ale nie zagotuje. Połączyłam z rozkruszonymi herbatnikami. Wyrobioną masą ciasteczkową wylepiłam tortownicę wyłożoną

Pieprzyć z Fantazją
Jogurtowe ciasto z truskawkami i kruszonką 148

Składniki: (szklanka 250 ml, Blaszka 32x22 cm) Ciasto: Mąka pszenna tortowa 3 szklanki Jogurt naturalny gęsty duży kubek u mnie 330 g Olej 3/4 szklanki Cukier 3/4 szklanki Jajka 3 duże Proszek do pieczenia 2 pełne łyżeczki Truskawki 300 g Kruszonka: Mąka pszenna tortowa 100 g Masło zimne 50 g Cukier puder 50 g Przygotowanie: Na początek przygotować kruszonkę(...)miski przełożyć wszystkie składniki: zimne masło, cukier oraz mąkę. Wszystko razem rozcierać przez palce do momentu powstania kruszonki. Następnie schłodzić w lodówce 30 minut. Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski wbijamy jajka, dodajemy jogurt, olej oraz cukier. Wszystko razem mieszamy do połączenia składników. Następnie przesiewamy partiami mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Wszystko razem

Kulinarne przygody
Focaccia ze szparagami, pomidorkami i rozmarynem 168

podnóża lata zapraszam Was na moją wersję tego chlebka ze szparagami, pomidorkami oraz rozmarynem. Buon appetito Focaccie z tego przepisu można upiec w całości, lub - tak jak ja - podzielić ciasto i zrobić wersję mini :) Składniki na 6 sztuk: 250 g mąki 180 ml ciepłej wody 1/2 opakowania drożdży instant (ok.4 g) 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru(...)gałązek rozmarynu Do miski wsypać mąkę. Dodać drożdże, cukier, sól i wymieszać. Następnie wlać oliwę oraz ciepłą wodę. Całość wyrabiać dłońmi lub mikserem (końcówki - haki) przez około 5 minut. Ciasto powinno być elastyczne, nieco luźne i bez problemu powinno odchodzić od miski. Miskę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce aż do podwojenia swojej objętości. Po tym czasie

My simple kitchen
Sernik z truskawkami na kruchym cieście 144

Sernik ten piekłam już niejednokrotnie jako nastolatka i miło mi się kojarzy z moją mamą, która go uwielbiała... Cóż, ciasto jest naprawdę smaczne oraz proste w wykonaniu. Masa serowa rozpływa się w ustach i doskonale komponuje z kruchym spodem, lekko kwaskowatymi truskawkami oraz słodziutkim lukrem, który możecie zastąpić białą czekoladą. Koniecznie spróbujcie tego przepysznego połączenia! (Forma o średnicy około(...)Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej (1 szklanka = 250 ml) 100g masła/margaryny 1 jajko (lub 2 żółtaka) 2 łyżki cukru 2 łyżki śmietany 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg mielonego twarogu (*) 2 jajka 2 budynie śmietankowe/waniliowe bez cukru 1 szklanka cukru pudru 200g masła Dodatkowo: 500g truskawek biały lukier/biała czekolada Przygotować kruchy spód

Di gotuje
Tarta malinowa z mascarpone, czekoladą ruby i bezą 223

przepyszny deser przygotowałam z okazji Dnia Matki. Początkowo miałam upiec wielką tartę dla mamy, ale skoro ja też nią jestem, to upiekłam dwie ;) Kruche ciasto z kwaskowatą konfiturą malinową i niesłodzonym serkiem mascarpone, tworzą rozkoszną całość wraz ze słodkimi bezikami i czekoladą rubinową. Polecam na specjalne okazje :) ciasto: 300 g mąki pszennej 150 g zimnego masła 50 g cukru pudru(...)przypadku. Mąkę mieszamy z cukrem i solą. Siekamy z masłem, po czym rozcieramy palcami, tworząc drobną kruszonkę. Dodajemy żółtko i śmietanę, po czym zagniatamy na gładkie ciasto. Wykładamy nim formę do tarty, nakłuwamy widelcem i schładzamy je w lodówce. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Przykrywamy kawałkiem papieru do pieczenia, posypujemy kuleczkami ceramicznymi do obciążania i pieczemy przez około

Mienta blog
Zdrowe przepisy z wykorzystaniem truskawek 164

Zestawienie moich przepisów, do których wykorzystywałam truskawki. Wszystko w jednym miejscu.  Przygotowałam dla Was zestawienie moich przepisów ze strony, w których wykorzystałam truskawki. Ciasta i mniejsze desery, z których na pewno wybierzecie coś dla siebie. Póki trwa sezon na truskawki trzeba korzystać ile się da! Ci, którzy mają własne działki i uprawiają truskawki mają najlepiej i im zazdroszczę(...)naturalna! Wiecie że ostatnio spotkałam w sklepie truskawkę wielkości nieco większej od filiżanki do espresso?? Szok, że takie coś kupują ludzie :( ODWRÓCONY JOGURTOWIEC TRUSKAWKOWY NA ZIMNO (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CIASTO Z TRUSKAWKAMI-SZYBKIE I WILGOTNE KRUCHE CIASTO Z SEREM I TRUSKAWKAMI JOGURTOWE CIASTO Z TRUSKAWKAMI SERNIK BANANOWY Z TRUSKAWKAMI  TARTA JAGLANA Z TRUSKAWKAMI DESER Z SERKIEM, PŁATKAMI I TRUSKAWKAMI

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasto drożdżowe bez wyrabiania, z rabarbarem lub kruszonką 172

blogu jest już przepis na ciasto drożdżowe, wg przepisu mojej babci ale ten przepis na tą drożdżówkę jest genialny! Wsypujesz wszystkie składniki (Wg odpowiedniej kolejności) do miski i czekasz. Potem wszystko mieszasz, przekładasz do formy i pieczesz. A do tego drożdżówka ta wychodzi zawsze! Nie ma konieczności robienia zaczynu , tylko koniecznie trzymajcie się kolejności dodawania składników do miski. Ciasto drożdżowe(...)rozkłócone jajka, olej i na koniec mąkę i sól. Nie mieszać! Przykryć ściereczką i odstawić na min 2h w ciepłe miejsce. Następnie wszystko wymieszać łyżką, do połączenia się składników. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć pokrojony rabarbar lub/i kruszonkę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez 30-40 min (do tzw.”suchego patyczka

CookYourself
Marchewkowiec bez miksera, najprostsze ciasto marchewkowe... 2796

Ciasto okazało się prawdziwym hitem. Jest smaczne, bardzo dobrze się przechowuje, a przede wszystkim nie wymaga wiele zachodu i specjalistycznych składników. Następnym razem użyję większej blaszki, bo wolałabym cieńsze ciasto. I prawdopodobnie podwoję składniki na masę, bo ta jest pyszna i im więcej, tym lepiej... Wyglada na to, że ciasto z nami zostanie, a przyda się na pewno w sezonie(...)cukru pudru i łyżeczk ą ekstraktu waniliowego. Następnie wlej 150ml schłodzonej śmietanki 36% i ubij mikserem na puszyst ą  i dość sztywn ą  masę. Rozsmaruj na ostudzonym cieście

Lejdi of the house
EXPRESOWY SERNIK, PUSZYSTY I SMACZNY + FILMIK 924

Sernik to przepyszne ciasto, w dodatku łatwe w przygotowaniu. Dzisiaj przepis dla zabieganych, czyli szybkie w przygotowaniu ciasto. Upiekłam go na herbatnikach oraz polałam czekoladą i posypałam kokosem. Wyszedł bardzo smaczny, polecam.      SKŁADNIKI :  200 g herbatników maślanych  1 kg sera wiaderkowego, dowolnego lub smakowego 5 jajek  2 budynie waniliowe po 40 g bez cukru(...)żółtka i cukry, chwilę ucieramy. Dodajemy cały ser i wsypujemy budynie, dokładnie mieszamy. Ser wylewamy na herbatniki i pieczemy w piekarniku około 45 minut w temperaturze 180 % C.  Ciasto po upieczeniu studzimy.  Czekoladę łamiemy na kawałki, wlewamy mleko i podgrzewamy w mikrofalówce 1 minutę, mieszamy aż składniki się połączą. Czekoladę wylewamy na sernik, równo rozsmarowujemy i posypujemy kokosem

Kulinarne Fantazje Marioli
Pomidory z mozzarellą i pesto 209

Pomidory z mozzarellą i pesto to błyskawiczna przystawka, która świetnie sprawdzi się na każdą okazję. Delikatna i bardzo aromatyczna. Składniki oraz szybki przepis są poniżej…

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto z rabarbarem - najlepsze! 166

Puszyste i wilgotne ciasto z rabarbarem, najlepsze jakie jadłam, w dodatku robi się je błyskawicznie, bez użycia miksera :) Żółciutkie od żółtek, nie za słodkie, kwaskowate, idealne do popołudniowej herbaty czy kawy. W zasadzie można dodać do niego dowolne owoce - świeże lub mrożone, ja dodałam sezonowo świeży rabarbar z maminego ogródka :) Składniki na małą formę o średnicy 16 cm: 3 żółtka(...)mąke i proszek do pieczenia. Krótko wymieszać do połączenia skłądników. Nie miksować. W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 160 stopni (termoobieg).  Formę natłuścić masłem i obsypać bułką tartą. Wlać ciasto. Ciasto jest dość gęste. Wyrównać wierzch i wyłożyć go pokrojonym rabarbarem. Posypać płatkami migdałów. Włożyć do piekarnika i piec ok 30-35 minut aż wierzch ciasta ładnie się zarumieni. Smacznego

Ze smakiem i z pasją
Sernik z mlekiem w proszku-puszysty i kremowy 371

szklanki mleka w proszku pełnego LUKIER -sok z cytryny -cukier puder DODATKOWO -płatki migdałowe Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Składniki na spód dajemy do miski i zagniatamy ciasto.  Wałkujemy i dajemy do blaszki. Nakłuwamy widelcem i podpiekamy ok 10 minut w temp 170 stopni. Wyciągamy z piekarnika. MASA SEROWA Do miski dajemy ser, żółtka. Białka ubijamy na sztywną(...)olej. Wszystko dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy naprzemiennie mleko i ubitą pianę delikatnie mieszając łyżką. Masa jest luźna, lejąca, ale taka ma być :) Gotową masę serową wylewamy na ciasto, wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 40 minut w temp 180 stopni. Sernik piękne podrośnie. Po upieczeniu uchylamy piekarnik i zostawiamy w nim sernik przez około 30 minut, Wyciągamy z piekarnika

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Jogurtowiec z owocami bez pieczenia + film 150

Jogurtowiec z owocami bez pieczenia na spodzie z pierników to przepyszny i orzeźwiający deser, idealny na każdą okazję. Ciasto jest proste w przygotowaniu i można go dowolnie modyfikować smakowo poprzez użycie różnokolorowych galaretek oraz ulubionych owoców.     składniki na tortownicę 26 cm 350 g pierniczków w czekoladzie 800 g jogurtu naturalnego 250 ml śmietany 30% 2 galaretki cytrynowe dodatkowo(...)wlewamy chłodną galaretkę a następnie całość dokładnie łączymy mikserem. Gotową masę wstawiamy do lodówki na 5 minut aby lekko stężała po czym przekładamy ją na pierniczki i dokładnie rozprowadzamy. Ciasto wstawiamy do lodówki aby masa stężała. Czerwone galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu ( zmniejszając ilość wody do 500 ml ) i pozostawiamy do wystudzenia. Wystudzoną galaretkę wstawiamy do lodówki aby lekko

Smakowite Dania