Składniki: (szklanka 250 ml, keksówka 30 cm) Składniki: Jajka L 6 Mąka pszenna 2 szklanki Masło 200 g Olej 1/2 szklanki Cukier szklanka Proszek do pieczenia 2 łyżeczki Kisiel wiśniowy Budyń waniliowy Mak suchy 2 łyżki Kakao 2 łyżki Przygotowanie: Masło utrzeć z cukrem mikserem na puszystą masę. Dodawać po jednym żółtku cały czas miksując. Kolejno wlewamy powoli olej. Na koniec dodajemy partiami wsypuje przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. W osobnej misce ubijam białką na sztywną pianę. Białka łączę z ciaste... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię :)