Kolorowa babka tulipan

Kolorowa babka tulipan

Kolorowa babka tulipan

Składniki: (szklanka 250 ml, keksówka 30 cm) Składniki: Jajka L 6 Mąka pszenna 2 szklanki Masło 200 g Olej 1/2 szklanki Cukier szklanka Proszek do pieczenia 2 łyżeczki Kisiel wiśniowy Budyń waniliowy Mak suchy 2 łyżki Kakao 2 łyżki Przygotowanie: Masło utrzeć z cukrem mikserem na puszystą masę. Dodawać po jednym żółtku cały czas miksując. Kolejno wlewamy powoli olej. Na koniec dodajemy partiami wsypuje przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. W osobnej misce ubijam białką na sztywną pianę. Białka łączę z ciaste... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.