ciasto - 162907 przepisów (strona:3123/10861)

Środa: Słodko-kwaśny kurczak w sezamie 107

można zrobić różne dania. W przypadku obudwu kurczaków wygląda to tak, że do każdego dania sposób przyrządzenia mięsa jest taki sam: kawałki mięsa smażone są w niezwykłej panierce z ciasta naleśnikowego zrobionego z… mąki ziemniaczanej, która sprawia, że panierka jest wspaniale chrupiąca. Różne jest wykończenie obydwu dań: chrupiący kurczak trafia do cytrusowej, pomarańczowej glazury, słodko-kwaśny kurczak ląduje natomiast(...)rozmieszaj rózgą. Wsyp 2 łyżki mąki ziemniaczanej, wlej 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki wódki, 2 łyżki wytrawnego wina, 1/4 łyżeczki sody.. Dokładnie wymieszaj całość aż powstanie gładkie ciasto. Krok 3 Przełóż mięso do misy z ciastem i dokładnie obtocz w nim kurczaka. Rozgrzej na patelni 1/2 szklanki oleju. Temperatura powinna być dość wysoka. Najlepiej sprawdzić

Niedzielny kucharz
Ciasteczka owsiane z orzechami, słonecznikiem-pyszne, szybkie i chrupiące 170

płatki owsiane, słonecznik, orzechy, proszek do pieczenia, cukier, jajka, mąkę i wszystko mieszamy. W osobnej misce rozpuszczamy miód i masło, dodajemy do mieszaniny i mieszamy do połączenia i uzyskania ciasta. Blachę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Następnie bierzemy troszkę ciasta i spłaszczamy w dłoniach formując okrągłe ciastko. Aby ciasto nie kleiło się do rąk polecam co chwilę moczyć

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto na zimno z kremem malinowym 135

wakacyjne upały jak najbardziej sprawdzi się to ciasto na spodzie biszkoptowym z kremem na bazie serka mascarpone z malinami. Na wierzch świeże, sezonowe owoce zalane galaretką i pycha ciasto do kawki gotowe ;) Ciasto na zimno z kremem malinowym składniki: 1,5 opakowania okrągłych biszkoptów 1,5 szklanki malin 500 g serka mascarpone 1 szklanka cukru pudru 100 g miękkiego masła(...)nektarynki garść jeżyn i malin przeźroczysta galaretka 3 torebki kawy zbożowej Ciasto na zimno z kremem malinowym wykonanie Maliny zalewamy około 1/4 szklanki wody i gotujemy na gęsty mus. Pozostawiamy do ostygnięcia. Kawę zbożową zalewamy około 2/3 szklanki gotującej się wody, pozostawiamy do ostygnięcia. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Biszkopty namaczamy w kawie zbożowej (dosłownie na sekundę, aby spód

Delusional Trine
Czekoladowe ciasto z cukinii 190

Jeśli nie macie jeszcze dość cukinii to mam dla Was coś absolutnie genialnego - pyszne czekoladowe, wilgotne ciasto, które przygotowuje się bardzo prosto. Myślę, że niewtajemniczeni nie zgadną jaki składnik w sobie kryje. Składniki (na blaszkę 23x33 cm) : ok 500 g cukinii 5 jajek 1 szklanka cukru 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki kakao 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka(...)Jaja ubijamy z cukrem do białości, a następnie dodajemy mąkę, proszek, sodę, kakao oraz olej i całość miksujemy do połączenia składników. Na koniec dodajemy cukinię i mieszamy. Gotowe ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (23x33 cm) i pieczemy ok 45 minut w 180 st. C Czekoladę wraz z mlekiem rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią ostudzone ciasto

Cynamonowe szczęście
Brzoskwiniowe easy love 133

brzoskwinie prosto z sadzonego ręką mojego taty drzewa, które na pewno zostanie kolejny rok z nami. Nie czułam się najlepiej w ten weekend, więc zdecydowałam się na najprostszą opcję, ciasto ucierane. Potrzebujemy: * 200g masła * 200g cukru drobnego * 4 jajka * 200g mąki * 16g proszku do pieczenia * 100g mąki migdałowej lub mielonych innych orzechów * 50g migdałów w płatkach lub siekanych * brzoskwinie(...)gładko. Potem jedno po drugim dodawałam ucierając jajka. Następnie łyżka po łyżce mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mąkę migdałową zmieszaną z posiekanymi migdałami. . Gotowe średnio gęste ciasto rozprowadziłam w tortownicy. Użyłam 28cm, jej dno wyłożyłam papierem do pieczenia.  Na ciasto ciasno położyłam owoce, w całości lub połówki, ale oczywiście bez pestek. Między brzoskwinie jeszcze kilka malin

I tu będę miała takie te
SERNIK Z CIASTECZKAMI I CZEKOLADĄ 113

waniliowy, przesianą mąkę pszenną i ziemniaczaną przesianą sodę oczyszczoną i sól. Wszystko razem dobrze mieszamy.  Wsypujemy łezki czekoladowe lub posiekaną czekoladę deserową i mieszamy. Odkładamy około 180 g ciasta do miseczki i wstawiamy do lodówki (będzie nam potrzebne do zrobienia ciasteczek) Pozostałe ciasto przekładamy to tortownicy o średnicy 24 cm. wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno). Wstawiamy do nagrzanego(...)piekarnika i pieczemy w funkcji góra - dół w  180°C  ~ 15 min. Upieczone dno ciasteczkowe odstawiamy do wystudzenia. Z ciasta, które mieliśmy w lodówce formułujemy 13 kuleczek i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra dół w 160 ° C ~ 9 min. 2.) Masa serowa : Białą czekoladę i śmietankę

RITA food channel
Tarta ziemniaczana z tuńczykiem i suszonymi pomidorami 192

Składniki Ciasto 1 kg ziemniaków 3 łyżki masła około 1/2 szkl. mąki pszennej Nadzienie 1 puszka tuńczyka 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 czerwona papryka 2 łyżki suszonych pomidorów posiekanych na drobno 150 g żółtego sera 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 3/4 szkl. mleka 3 jajka sól, pieprz olej do smażenia Sposób Przygotować ciasto. Ziemniaki obrać i umyć, ugotować(...)miękkości w osolonej wodzie. Ugotowane odcedzić i razem z masłem utłuc tłuczkiem do ziemniaków. Po przestygnięciu do puree ziemniaczanego dodać mąkę i zagnieść ciasto.  Naczynie do tarty wysmarować tłuszczem i całe (zarówno spód, jak i boki) wylepić ziemniaczanym ciastem. Podpiec w piekarniku na złoty kolor w temperaturze 190 st. C. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Cebulę

Kuchenne aromaty
Pizza na spodzie z cukinii – zdrowy obiad 224

klasyki, nie ma co przekonywać inaczej. Jednakże ta wersja jest naprawdę bliska oryginałowi, z chrupiącym spodem, aromatycznym sosem i rozciągającą się mozzarellą… po prostu mniam! Konsystencja ciasta jest podobna do tego na placki, wystarczy je zapiec, przygotować sos pomidorowy i położyć ulubione dodatki. Warto dodać, że cukiniowy zamiennik nie tylko jest mniej ciężkostrawny, ale jest również znacznie szybszy(...)wykonaniu. Do przygotowania cukiniowego ciasta nie użyłam żadnej mąki. Tak naprawdę wystarczy bardzo dokładnie wycisnąć wodę z warzywa, resztę roboty zrobią jajka. Co to daje? Dzięki takiemu rozwiązaniu przepis nie tylko jest mniej kaloryczny – jest także bezglutenowy. Lubicie przepisy z cukinii? Ja również! Zobaczcie: Szybki przepis na cukinię – fit spaghetti napoli Fit tarta ze szpinakiem, cukinią, bakłażanem i fetą

A to pestka
Panzerotti 173

Przepis, który Wam przedstawiam to tradycyjna, włoska receptura. Warto użyć oryginalnych produktów, nie zastępować ich niczym, ponieważ to już nie będzie to samo Panzerotti przepis na 12 panzerotti Składniki ciasto: 500 g mąki z pszenicy durum lub 250 g mąki typu OO i 250 g mąki z pszenicy durum łyżeczka cukru pół kostki drożdży 2 łyżki oliwy łyżka soli(...)Zaczyn odstaw w ciepłe miejsce na ok. 15 minut. Do dużej miski przesiej mąkę, dodaj sól oraz łyżkę ziół włoskich. Następnie do mąki dodaj zaczyn i dokładnie wymieszaj. Wyrabiając ciasto dodawaj ciepłą wodę połączoną z 2 łyżkami oliwy. Ciasto zagniataj do czas aż będzie miękkie i elastyczne. Następnie ponownie przełóż je do miski, przykryj ściereczką i odstaw na godzinę

365 dni dookoła kuchni
Torcik śliwkowo- migdałowy 170

Bajecznie kolorowy torcik śliwkowo- migdałowy na rozpoczęcie roku szkolnego i nie tylko. Imieniny, urodziny, pogaduchy z koleżankami lub rodzinne spotkanie. Już tak jest, że śliwki kojarzą

dolcevitainmykitchen
Knedle ze śliwkami 132

miejsce wsypać mąkę. Następnie dodajemy ziemniaki, które przed chwilą odłożyliśmy, wbijamy jajko i wszystko mieszamy. Na stolnicę wysypujemy pół szklanki mąki i przekładamy masę ziemniaczaną. Zaczynamy wyrabiać ciasto na knedle. Wgniatamy w nie mąkę i stopniowo dodajemy pozostałą część mąki. Gdyby mocno się kleiło to dosypujemy jeszcze trochę. Wszystko zależy od tego, jakie ziemniaki wzięliśmy. Gładkie ciasto oprószamy jeszcze delikatnie(...)mąką i odstawiamy na kilka minut. W tym czasie śliwki przekrawamy na połówki i wyciągamy pestki. Cukier mieszamy z cynamonem. Z ciasta odrywamy małe kawałki i rozpłaszczamy je na dłoni. Na środek wkładamy połowę śliwki skórką do dołu, na nią wsypujemy łyżeczkę cukru z cynamonem i układamy drugą połowę śliwki skórką do góry (czyli zamykamy cukier w śliwce). Następnie zalepiamy

Analiza Smaku
Tort naleśnikowy z owocami 122

jajek 3 łyżki drobnego cukru  1 płaska łyżeczka cukru waniliowego duża szczypta soli Jak zrobić naleśniki Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiskować tak, aby nie było grudek. Ciasto naleśnikowe odstawić na 30-60 minut aby odpoczęło przed smażeniem. Patelnię o średnicy około 18 - 22 cm natłuścić przecierając pędzelkiem zwilżonym olejem lub masłem. Na mocno rozgrzaną patelnię wlewać niewielkie(...)porcje ciasta i rozprowadzić równomiernie przechylając patelnię na boki. Smażyć z obu stron, aż naleśniki lekko się zrumienią. Prażone jabłka do ciast i tortów 1,5 kg Jabłek Grójeckich 3-4 łyżki  brązowego cukru 3-4 łyżki wody sok wyciśnięty z 1 cytryny 1 goździk 2 łyżeczki cynamonu Jak uprażyć jabłka Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
ciasto kokosowe z palonym masłem 112

Bardzo proste ciasto kokosowe, które dzięki obecności palonego masła, podprażeniu wiórków kokosowych i odrobinie cynamonu, nabiera zupełnie nowego smaku w porównaniu do „zwykłego” ciasta kokosowego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki (foremka ∅21cm): 80g wiórków kokosowych 200g masła 150g mąki samorosnącej 135g cukru trzcinowego 3 jajka szczypta cynamonu szczypta soli masło do posmarowania foremki mąka do obsypania foremki wiórki kokosowe(...)Masło palone -> KLIK). Przelej do wiórków kokosowych dodaj cukier, mąkę, szczyptę cynamonu i szczyptę soli, dokładnie wymieszaj dodaj jajka po jednym – za każdym razem dobrze mieszając ciasto brzegi foremki posmaruj masłem i posyp mąką, spód wyłóż pergaminem przelej ciasto o foremki i posyp odłożonymi wiórkami piecz w 190ºC ok 25-30 minut aż będzie rumiane Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle

SandraFrej.com
Zdrowe brownie z ciecierzycy 121

zasmakuje. Brownie przygotowałam z ciecierzycy z puszki, z dodatkiem czarnych porzeczek, ale sprawdzą się również maliny i jagody, do wypieku użyłam też czarnego kakao, które nadało niesamowicie ciemny kolor ciastu. PRZEPIS NA BROWNIE Z CIECIERZYCY - puszka ciecierzycy wraz z zalewą - 2 jaja - 3 łyżki oleju kokosowego - 3 łyżki mąki kokosowej - 1 opakowanie budyniu czekoladowego - 1/3 łyżeczki esencji migdałowej lub waniliowej(...)wraz zalewą i olejem zmiksuj na gładką masę, dodaj jaja, proszek budyniowy, esencję, proszek do pieczenia i mąkę, całość wymieszaj dokładnie i zmiksuj.  Formę wysmaruj olejem kokosowym wylej ciasto, dodaj porzeczkę i kulki czekoladowe. Pieczemy aż ciasto urośnie i trochę spęka od góry. U mnie 37 minut w temp. 170 stopni C. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika.  Ciasto studzimy

SMYKWKUCHNI
Proste i szybkie ciasto z brzoskwiniami 110

Szybkie ciasto z brzoskwiniami w 10 minut – bo tylko tyle wynosi czas przygotowania tego ciasta. Jedyne, co się dłuży, to czas pieczenia ;) Szklanka podana w przepisie ma pojemność 250ml. Ciasto z brzoskwiniami przygotowałam w dwóch blaszkach The post Proste i szybkie ciasto z brzoskwiniami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje