ciasto - 162258 przepisów (strona:2832/10818)

Tort tiramisu 86

najmniejszych obrotach lub wymieszać szpatułką tak, aby jak najmniej uszkodzić ubite białka. Piekarnik rozgrzać do 160 st C, biszkopt piec 30-40 min do tzw. suchego patyczka. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika i z wysokości 60 cm upuścić (w formie) na podłogę ( zapobiega to opadaniu ciasta, i działa :). Formę z ciastem odstawić do lekko uchylonego piekarnika do całkowitego wystygnięcia. Wystudzony

SprawdzonaKuchnia.pl
Muffiny borówkowe 73

przygotowaniu. Wystarczy połączyć ze sobą składniki mokre z suchymi szybko wymieszać i w zasadzie gotowe. Przepis ten jest odrobinę inny niż pozostałe przepisy na muffiny, bo w skład ciasta wchodzą otręby pszenne w sporej ilości, co sprawia, że muffiny są ciężkie i bardzo sycące. Świetnie nadają się na drugie śniadanie. Długo zachowują świeżość dzięki dodatkowi oleju słonecznikowego, a smaku nadają(...)pomalowałam odrobiną syropu cukrowo-cytrynowego co nadaje im świeżej, orzeźwiającej nuty. Muffiny borówkowe nie są zbyt słodkie, więc jeśli lubicie bardziej słodkie klimaty, dodajcie 40 g więcej cukru do ciasta. Smacznego!   Print Muffiny borówkowe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } MUffinki z borówkami. Course Desery Cuisine Polska Keyword borówki, otęby Prep Time 10 minutes Cook

SprawdzonaKuchnia.pl
Tort wiosenny 88

dodawać po jednym żółtku, dalej miksując. Przesiać mąkę i dodać do masy, delikatnie miksując na najmniejszych obrotach. Biszkopt piec 30-40 min do tzw. suchego patyczka. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika i z wysokości 60 cm upuścić (w formie) na podłogę ( zapobiega to opadaniu ciasta. Formę z ciastem odstawić do lekko uchylonego piekarnika do całkowitego wystygnięcia. Wystudzony biszkopt

SprawdzonaKuchnia.pl
Brownie ze śliwkami 94

brownie ze śliwkami smażonymi na maśle z cukrem trzcinowym, likierem Amaretto oraz cynamonem. Śliwki przygotowane w ten sposób są fantastycznie aromatyczne i niezwykle smaczne. Idealnie pasują do brownie, czyli ciasta czekoladowego podkreślając jego smak. Nuta cynamonu jest dopełnieniem całej kompozycji. Smażone śliwki można wykorzystać do naleśników, można również zmiksować je w blenderze, a powstałym sosem polać lody lub inny przysmak(...)minutes Servings 12 Author Anna Ingredients 10 dużych śliwek 2 łyżki likieru Amaretto lub innego alkoholu 4 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki masła 1 łyżeczka cynamonu Składniki na ciasto 200 g ciemnej czekolady 200 g masła 180 g cukru 4 duże jajka Instructions Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st C. Śliwki umyć, wyjąć pestkę, każdą śliwkę pokroić na 8 części

SprawdzonaKuchnia.pl
Biszkopt bezglutenowy 88

pagórków i ten jego cudownie żółty kolor. W przepisie tym zastosowała tę samą sztuczkę co w przepisie na biszkopt idealn y. Jest sztuczka polegająca na rzuceniu formy z ciastem na podłogę zaraz po upieczeni. Dzięki czemu jest równiutki, jak blat stołu. To bardzo prosty zabieg i zawsze się sprawdza. Po wyjęciu z piekarnika rzucamy biszkopt (w formie) z wysokości około(...)podłogę. Rzucanie sprawia, że jego wierzch jest równiutki i nie opada. Do przygotowania ciasta można użyć jajek kurzych , jeśli nie macie uczulenia na nie, a będziecie potrzebować ich 5 sztuk. Natomiast osoby mające uczulenie na jajka kurze zastępują je 17 jajeczkami przepiórczymi . Pamiętajcie, aby biszkopt bezglutenowy pięknie się udał, jajka muszą być w temperaturze pokojowej. Należy więc wyjąć je odpowiednio

SprawdzonaKuchnia.pl
Muffiny jabłkowo-jogurtowe 85

musami na zimę. Podrzucam pomysł na muffiny jałkowo-jogurtowe przygotowane na bazie jogurtu naturalnego i płatkami owsianymi. Muffiny przygotowałam w dużych kokilkach o pojemności 200 ml z tej ilości ciasta, wyszło ich 6. Oczywiście możecie upiec je w małych foremkach do muffinek wtedy będzie ich więcej, bo około 10 sztuk. Muffinki są bardzo smaczne, wilgotne i pięknie pachną, jabłka pokrojone(...)jogurtem, dodać do jajek, wymieszać. Mąkę przesiać z proszekiem do pieczeniai sodą, dodać do masy, wymieszać, na koniec dodać jabłka i płatki owsiane, mieszać do połączenia się składników. Przygotowanym ciastem wypełnić kokilki, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec przez około 30 minut, muffinki powinny przyrumienić się, przed wyjęciem sprawdźcie, czy są już upieczone w środku przez wbicie patyczka w środek muffiny

SprawdzonaKuchnia.pl
Tort czekoladowo malinowy 124

Tort czekoladowo-malinowy czy może być coś lepszego? Czekoladowy biszkopt do tego tortu jest zupełnie inny niż dobrze wam znany biszkopt idealny , ten jest dość ciężki, ale puszysty. Ciasto zawiera olej, który nadaje mu wilgoci, dzięki temu nie trzeba nasączać tortu żadnym ponczem . Krem do tortu przygotowałam ze zmiksowanych malin i bitej śmietany co w efekcie dało bardzo smaczną piankę(...)połączenia się składników. Tortownicę  o średnicy  22 cm  wyłożyć  papierem do pieczenia  – tylko dno, zapiąć obręcz, boków niczym nie smarować.  Przelać ciasto , delikatnie wyrównać wierzch. Wstawić do nagrzanego piekarnika,  piec przez około 40-45 minut , lub do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć formę z piekarnika i pozostawić  do wystudzenia. Przygotowanie

SprawdzonaKuchnia.pl
z mascarpone,truskawkami, kruszonka z kaszy manny drożdżowe ciasto... 132

wymieszać, odstawić na 30 minut przykryte talerzem. Do zaczynu wsypać mąkę, sól, resztę cukru, wbić jajko i żółtka, wlać letnie stopione masło i hakiem robota wyrabiać dość gęste ciasto około 8 minut. Ciasto nakryć talerzem i zostawić do wyrośnięcia na około 1 godzinę, forma 34x25 cm z papierem do pieczenia, wyrośnięte ciasto parę razy łyżką wyrobić i wyłożyć do formy(...)łyżki oleju i palcami wyrobić kruszonkę, jeśli jest za sucha to dolać 1-2 łyżki oleju rzepakowego, kruszonkę rozsypać na truskawkach. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, w formie zostawić do wystudzenia, najlepiej upiec wieczorem i do rana w chłodnym miejscu - ciasto drożdżowe z dodatkiem mascarpone, truskawek jest obłędnie smaczne, wilgotne, aromatyczne

W Mojej Kuchni Lubię
TRUSKAWKOWA PIANKA Z GALARETKĄ NA GOFROWYM SPODZIE 93

Wczoraj popiekłam dla rodzinki gofry. Z racji tego, że kilka mi zostało, postanowiłam dziś wykorzystać je jako spód do ciasta. Szybka i pyszna pianka ze śmietany i galaretki, na wierzchu położone truskawki a całość zalana galaretką. Samo przygotowanie ciasta (prócz czasu tężenia galaretek) nie wymaga ani dużo pracy ani też czasu. Moja córka uwielbia piankę i już zdążyła zjeść(...)pianę z dodatkiem cukru pudru. Na koniec dodać zimną galaretkę (tą wymieszaną w mniejszej ilości wody). Wymieszać. Piankową masę wylać na gofry, wyrównać wierzch. Na masie ułożyć połówki truskawek, ciasto wstawić do lodówki. Gdy druga galaretka zacznie tężeć wylać ją na ciasto. Wstawić do lodówki na około 4 godziny. Zapraszam Was do obserwowania mojego konta na Instagramie -->  kliknij

Zrób to smacznie
Tarta z Budyniem i Truskawkami 80

Kolejny przysmak sezonu <3 tarta budyniowa z truskawkami <3 Przepis na formę : 26cm SKŁADNIKI NA CIASTO KRUCHE: 250g mąki 125g masła 50g cukru szczypta soli 1 żółtko 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka mączki chleba świętojańskiego <KAROB> kupicie ją tutaj https://www.biosmakosz.pl/ 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA WARSTWĘ BUDYNIOWĄ: 2 budynie waniliowe(...)łyżka mąki ziemniaczanej 3,5 szkl mleka 4 łyżki cukru 2-3 łyżki masła DODATKOWO: 300g świeżych truskawek glazura do owoców albo cukier puder  WYKONANIE: 1. Składniki na ciasto kruche wyrabiamy na jednolitą konsystencje, zawijamy w folię spożywczą, wkładamy do lodówki na około 1 godzinę. 2. Gdy ciasto troszkę stwardnieje rozwałkowujemy na formę, standardowo, ewentualnie możemy u góry zapleść

Dziś Ja gotuje
Ciasto z galaretką i mascarpone 158

koniec dodajemy po jednym żółtku cały czas mieszając. Następnie albo zmniejszamy obroty miksera albo delikatnie mieszamy łyżką  z suchymi składnikami (dodając je w dwóch – trzech partiach). Ciasto wykładamy na blachę o wymiarach 30 x 25 cm – wyłożoną papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 170 stopni góra – dół ok. 25 minut ( do suchego(...)studzimy. Truskawki płukamy i suszymy, większe kroimy na pół Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem. Krem wykładamy na ostudzony biszkopt. Następnie truskawki. Wszystko zalewamy lekko tężejącą galaretką. Wkładamy do lodówki. Ciasto jest gotowe po kilku godzinach aż galaretka całkiem zastygnie :). Artykuł Ciasto z galaretką i mascarpone pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Szybkie ciasto jogurtowe z truskawkami i kruszonką 115

Dzień dobry :-) Jak Wam mija długi weekend? My odpoczywamy w domu, nigdzie się nie wybieraliśmy, bo stwierdziliśmy, że wszędzie będą tłumy. Jeśli myślicie o szybkim i pysznym cieście do kawusi, to polecam jogurtowe z kruszonką. Miesza się je widelcem, przygotowanie zajmuje około 15 minut plus pieczenie. Ciasto super, sprawdzi się też do innych owoców. Polecam i  udanego weekendu(...)życzę :-) Blaszka: 23x33 cm Składniki na kruszonkę: 50 g ziemnego masła 50 g cukru pudru 100 g mąki Składniki ciasto: 3 jajka 400 g jogurtu (gęstego_ u mnie grecki 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki oleju 3 szklanki mąki pszennej u mnie typ 450 2 łyżeczki proszku do pieczenia truskawki 1. Składniki na kruszonkę dajemy do miski, rozcieramy placami mąkę

kruche babeczki
Ciasto owocowa fantazja 162

Owocowa fantazja to przepyszne i lekko orzeźwiające ciasto na puszystym biszkopcie. Połączenie soczystych owoców i galaretki nadaje mu lekkości. Wyśmienite ciasto na każdą porę roku. Znika z talerza bardzo szybko :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 6 jajek 1 i 1/4 szklanki cukru 6 łyżek oleju 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Pozostałe składniki(...)cały czas miksując dodajemy po jednym żółtku, następnie cały czas miksując wlewamy olej. Dodajemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i miksujemy krótko tylko do połączenia się składników. Gotowe ciasto przelewamy do blachy o wymiarach 36×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra-dół), pieczemy ok 30 min do suchego patyczka. Upieczone

Blog kulinarny S9.PL

Proponowane wyszukiwania