Przyznaję się bez bicia - ten krem mnie onieśmielił. Tylko trzeba przyznać słodki tak bardzo, że wystarczy dosłownie malutki kawałeczek jest wystarczający. Ciasto robi się błyskawicznie, tylko trzeba odrobinę dłużej poczekać, aż wszystko stężeje. Składniki: ciasto francuskie 2 tabliczki białej czekolady 1 opakowanie serka mascarpone (250 g) owoce sezonowe - u mnie maliny Przygotowanie: ciasto francuskie rozłożyć w naczyniu żaroodpornym(...)temp. 180-200 st) w gorącej kąpieli (lub w kuchence mikrofalowej przez 30-40 s) rozpuścić białą czekoladę do lekko ostudzone czekolady dodać mascarpone i dokładnie wymieszać na upieczone ciasto wylać masę czekoladową i ułożyć owoce odłożyć do stężenia :) Powiem krótko niebo w gębie : ) Smacznego
Gotowanie z pasjąSkładniki szklanka 250ml ciasto:ilość składników na dwa blaty ciasta 450 g mrożonego szpinaku 250 g cukru 3 duże jajka 1 szklanka oleju 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanki mąki krupczatki 3 łyżeczki proszku do pieczenia ser 1 kg zmielonego sera z wanilią z wiaderka kawałek czekolady opcjonalnie 1/2 szklanki mleka 3 ½ łyżki żelatyny galaretka arbuzowa 1 kg arbuza waga(...)dodać przesiane oba rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać .Na koniec dodać odciśnięty z wody szpinak, delikatnie wymieszać na niskich obrotach ,tylko do połączenia składników. Gotowe ciasto przełożyć do tortownicy o wy miarach 25 c m,wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180'C przez okolo1 godzinę lub do"suchego patyczka" Podczas pieczenia ciasta przygotować masę
w mojej kuchnidzisiejszym wpisie przedstawię Wam przepis na ciasto drożdżowe ze śliwkami. Oczywiście śliwki możemy zastąpić również innymi owocami, jak truskawki czy rabarbar. Ciasto drożdżowe jest bardzo puszyste i pyszne, a sam przepis nie jest skomplikowany, dlatego też praktycznie każdy może przygotować wyśmienity placek drożdżowy. Dopełnieniem całości jest przepyszna kruszonka, którą przygotujemy w ciągu minuty. Z... Tryb czytania Artykuł Ciasto drożdżowe pochodzi
PysiaGotuje.plCiasta bez pieczenia cały czas stają się coraz bardziej popularne, ze względu na łatwość przygotowania i brak konieczności używania piekarnika. Ciasta bez pieczenia są bardzo szybkie do przygotowania i zwykle ich podstawę stanowią herbatniki, krakersy, ciasteczka oreo i sucharki. W dzisiejszym wpisie przedstawiam Wam przepis na świetne ciasto bez pieczenia, którego głównym składnikiem są ciasteczka... Tryb czytania Artykuł Ciasteczkowo-czekoladowy
PysiaGotuje.plwiadomo ciasto czekoladowe lubi każdy. A ponieważ jak już pisałam grusza obrodziła to i w tym cieście owoce się znalazły. Składniki: 150 g mąki 50 g kakao 4 jaja 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g masła 4 łyżki cukru 5 łyżek mleka 2-3 gruszki Przygotowanie: do naczynia miksującego zakładamy motylek masło ucieramy razem z cukrem(...)odstępach 30 s wbijamy po jednym jajku wyciągamy motylek i dodajemy pozostałe składniki - mieszamy czas 1 min/obr 3-4 formę wykładamy papierem do pieczenia wkładamy na formę ciasto i układamy pokrojone gruszki ciasto pieczemy przez 50 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st Smacznego
Gotowanie z pasjąpodsumowanie lipca. Jest to czas kiedy mamy dużo świeżych sezonowych owoców, dlatego dostaliście ode mnie dużo przepisów na słodko z ich wykorzystaniem. A to, że były to w większości ciasta to myślę, że wcale nie narzekacie z tego powodu.😊 Był to również miesiąc, gdzie przedstawiłam Wam produkty od POLSKIE MŁYNY, SPORT DEFINITION oraz BIFIX. Wszystkie te firmy szczerze polecam(...)niektóre ponownie pojawią się na stronie być może z konkursem dla Was. Przechodząc do tematu dzisiejszego wpisu, zdecydowaną ilością wyświetleń na pierwszym miejscu wylądował przepis na...jak zwykle ciasto.😄 Moim faworytem spośród wybranej 10 jest ciacho ze śliwkami w wersji pełnoziarnistej. Uwielbiam śliwki, dlatego co by to nie było i tak wygra u mnie.😋 Ogólnie to wybrała bym sernik
Zdrowie i pysznie na talerzuPierwszy raz jadłam to ciasto w maju, a w ostatnim miesiacu piekłam co weekend i za każdym razem z innymi owocami. To chyba o czymś świadczy. Szybkie w przygotowaniu i pyszne. Schmand to gęsta, kwaśna śmietana o sporej zawartości tłuszczu (24 %) i charakterystyczna dla kuchni rosyjskiej. Schmand dodaje sie tam do pelmieni, do barszczu czyblinów oczywiście z kawiorem(...)czego nie upiec by ciasta. Składniki: 600 g gęstej, tłustej kwaśnej śmietany 1 lub 2 opakowania budyniu waniliowego 500 ml mleka 150 g mąki 75 g masła 75 g cukru 1 jajko (żółtko) ok 150 g cukru niektóryz dodają jeszcze do ciasta proszek do pieczenia, ale ja lubie cienkie spody więc go pomijam Przygotowanie: Z mąki, masła, zółtka
Szybko Tanio Smacznietradycyjne, oklepane kotleciki , te mielone, pulpeciki? Dziś chciałam Wam przedstawić przepis na kotleciki w zupełnie innej formie niź dotychczas. Kotleciki z mięsa z indyka zapiekane w kruchym cieście z dodatkiem sera żółtego oraz ogórków małosolnych lub kiszonych. Pyszna propozycja nie tylko obiadowa ale również świetnie nadaje się jako przystawka na imprezach rodzinnych czy spotkaniach z przyjaciółmi. Polecam(...)łyżka musztardy 1 łyżka ketchupu 2 łyżki bułki tartej sóli i pieprz do smaku mąka pszenna to panierowania olej rzepakowy do smażenia pozostałe składniki 300 g - 1 opakowanie gotowego ciasta kruchego 10 dag sera żółtego tartego 1 ogórek kiszony lub konserwowy 6 łyżeczek ketchupu mleko do posmarowania ciasta ulubiony sos jako dodatek PRZYGOTOWANIE: Składniki kotlecików łączymy ze sobą. Forujemy kotleciki
Gotowanie Patkiwanilią, sodę i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Do suchych składników wlej mleko i olej, dodaj jajko (całe). Zmiksuj wszystko na niskich obrotach, aż składniki się połączą (nie za długo). Ciasto wylej na wysmarowaną i wysypaną bułką tartą formę, wyrównaj wierzch grzbietem łyżki. Na wierzchu rozłóż porzeczki (jeśli wcześniej zostały umyte osusz je dokładnie). Ciasto wstaw do piekarnika uprzednio nagrzanego(...)piecz przez 40 minut. Po tym czasie wysuń blaszkę i rozsyp po wierzchu ciasta cukier brązowy. Włóż do piekarnika i piecz jeszcze przez 5 minut. Ciasto wyjmij z piekarnika, pozostaw w blaszce do całkowitego wystudzenia. Przed podaniem możesz posypać ciasto cukrem pudrem
Delicious PlaceSkładniki: (tortownica o średnicy 20 cm.) Ciasto 6 jajek 1/2 szkl. cukru drobnego do wypieków 1,5 szkl. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 100 g. gorzkiej czekolady 100 g. mlecznej czekolady 1 mniejszy burak 1 czubata łyżka ciemnego kakao 1 łyżka soku z limonki Buraka obierz, umyj i zetrzyj na tarce na papkę(...)Wlewaj resztę czekolady i miksuj, aż składniki się połączą. Dno tortownicy o średnicy 20 cm. wyłóż papierem do pieczenia. Papier oraz boki tortownicy posmaruj odrobiną masła. Do formy wyłóż ciasto. Wstaw do piekarnika uprzednio nagrzanego do 180°C i piecz około 50 minut (do suchego patyczka). Wyjmij ciasto z piekarnika i ostudź w tortownicy. Zimne wyjmij z formy
Delicious PlaceSkładniki na kruszonkę wymieszaj w misce i "wygnieć" ręką, aż powstaną rozpadające się grudki. Truskawki umyj i osusz. Małe pozostaw w całości, większe przekrój na pół. Sypkie składniki na ciasto: mąkę, cukier puder, waniliowy i proszek do pieczenia wymieszaj na stolnicy. Dodaj posiekane na kawałki masło, całe jajko i żółtka. Siekaj nożem, aż składniki trochę się połączą. Dodaj śmietanę(...)zagnieć jednolite ciasto. Ciasto rozwałkuj na placek o wymiarach dna blaszki (22 cm/28 cm.) i wyłóż do natłuszczonej blaszki. Zrób w cieście kilkanaście nakłuć widelcem i posyp bułką tartą. Na bułce rozłóż truskawki. Między truskawki (oraz częściowo na truskawki) rozsyp kruszonkę. Na wierzchu rozłóż po całym cieście poziomki. Piecz w 180°C przez około 40 minut, do zrumienienia wierzchu
Delicious Placepożegnanie wakacji dzielę się przepisem na pyszny chlebek bananowy z mnóstwem borówek oraz wiórkami kokosowymi, bardzo prosty i szybki do wykonania. Ciasto jest wilgotne, słodkie, choć nie ma w nim cukru. Bardzo dojrzałe banany sprawiają, że nie ma potrzeby go dosładzać, choć jeśli ktoś lubi naprawdę słodkie wypieki może dodać kilka łyżek np. ksylitolu. Do ciasta użyłam mąki owsianej(...)można też zmielić płatki owsiane do konsystencji mąki. Chlebek robi się błyskawicznie, a smakuje naprawdę świetnie. Borówki wraz z wiórkami doskonale wzbogacają smak ciasta. Taki chlebek świetnie sprawdzi się jako szybkie ciasto na imprezę, przekąskę czy śniadanie. Rano, posmarowany masłem orzechowym smakuje naprawdę rewelacyjnie. Inspiracja: Missberry Składniki: 2 duże dojrzałe banany 3 jajka 1 szklanka mąki owsianej lub zmielonych
Healthy food explorerblogu :) Świetnie się w sumie złożyło, bo blog właśnie obchodzi swoje 1 urodziny! Torcik doskonale nadaje się żeby to uczcić, zwłaszcza, że zawiera w sobie nieco wina :D Ciasto jest w bardziej letnich klimatach, z dużą ilością owoców i zimną, lekką jogurtową pianką, ale to też plus, w końcu trzeba sobie jakoś umilić ten nieco pochmurny czas i przy okazji(...)sumie jest kolejny argument, żeby zrobić ten pyszny torcik ;) Myślę, że nie potrzebuje on większej reklamy, bo jest po prostu doskonały. Inspirację znalazłam na stronie Kwestia Smaku ( Ciasto ptasie mleczko ), ale oczywiście coś tam od siebie pozmieniałam. Po pierwsze zrobiłam mój sprawdzony i idealny bezglutenowy biszkopt. Natomiast w jogurtowej piance zamiast białego cukru jest ksylitol. Galaretka jak wspomniałam zrobiona
Healthy food explorerupałami, z czereśniami i jagodami, z zaćmieniem księżyca i gorącymi nocami. Muszę przyznać, że zaskoczył mnie ilością owoców i tym, jak szybko dojrzewają. Ta galette też mnie zaskoczyła. Strukturą ciasta, kruchością, smakiem i łatwością wykonania. Proste składniki - masło, mąka, twaróg i jajko (podobnie jak w ciasteczkach gęsie łapki) pozwoliły uzyskać efekt ciasta delikatnie listkującego się, które przypomina francuskie. Galette(...)łyżka cukru bązowego 1 łyżka bułki tartej szczypta cynamonu brązowy cukier do posypania oraz do śliwek, jeśli są kwaśne Masło i twaróg posiekać z mąką, dodać żółtko, szybko zagnieść ciasto, owinąć folią i schłodzić przez min. godzinę. Śliwki przekroić na pół, wyjąć pestki, każdą połówkę przekroić na pół. Płatki, bułkę tartą, cukier i cynamon wymieszać. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować
Obiad gotowysłoiczek, a do kolejnych zbiorów bardzo daleko, więc nie chciałabym go od razu stracić. Teraz kiedy wszelkich śliwek jest pod dostatkiem, aż żal nie skorzystać i nie upiec ciasta. Dzięki tej kruszonce, nawet zwykły "ucieraniec" nabierze nowego smaku! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband(...)hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na blaszkę 24x24cm Ciasto: 1 szklanka maślanki 2 jajka ½ szklanki oleju roślinnego Ok 350g mąki tortowej 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią Ziarenka z 1 laski wanilii ¾ szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Kruszonka
Kuchnia w czekoladzie