ciasto - 162146 przepisów (strona:2193/10810)

Pavlova z frużeliną rabarbarowo-truskawkową ze śmietanką kokosową 116

mojprzepisna.pl | Pavlova z frużeliną rabarbarowo-truskawkową ze śmietanką kokosową Na prośbę mojego męża, jeden z najbardziej lubianych deserów, królowa wśród bez – Pavlova! Tym razem z

moj przepis na
Kanapka truskawkowa 95

mojprzepisna.pl | Kanapka truskawkowa A miała być rolada… ale widać szczęścia nie mam albo talentu, albo rolady mnie po prostu nie lubią :). Bardzo się tym przejmować

moj przepis na
Sernik jagodowy pod bezową chmurką 139

mojprzepisna.pl | Sernik jagodowy z bezową chmurką Wszyscy pieką serniki jagodowe, więc upiekłam i ja. Dla mnie jagody są troszkę kwaśne dlatego świetnie komponują się ze słodką

moj przepis na
Deser malinowy z porzeczkową pianką 115

mojprzepisna.pl | Deser malinowy z porzeczkową pianką Deser malinowy bez pieczenia w sezonie malinowym jak znalazł. Lekko kwaśny od musu malinowego, mocno śmietankowy. Do tego biszkopt porzeczkowy

moj przepis na
Czekoladowa tarta z malinami bez pieczenia 104

mojprzepisna.pl | Czekoladowa tarta z malinami bez pieczenia Prosta tarta do wykonania w 20 min plus chłodzenie. Mocno czekoladowa, mało słodka, bezproblemowa. Ja wykonałam wersję ekspresową, bo

moj przepis na
Torcik Pavlova z Lemon curdem 117

mojprzepisna.pl | Torcik Pavlova z Lemon curdem Czy zostały Wam może białka po wypiekach tłustoczwartkowych? Mi całkiem sporo, więc upiekłam dwie bazy Pavlova. Jedną z bitą śmietaną

moj przepis na
Przepis na bułki pszenne 159

minut do wyrośnięcia. przepis na bułki pszenne Przygotuj teraz naczynie, w którym przez sitko przesiejesz mąkę. Ja swoje bułki wyrabiałem robotem kuchennym, natomiast jeśli nie posiadasz wyrób ciasto ręcznie. Twój rozczyn drożdżowy jest już gotowy, zatem dodaj je stopniowo do przesianej mąki. Wyrabiaj ciasto. Następnie dodaj rozpuszczone i ostudzone masło. Ciągle wyrabiając ciasto. Ciasto wyrabiaj tak długo, aż przestanie się(...)lepić do ręki i będzie elastyczne. Wyrobione ciasto odłóż na 1 godzinę i przykryj je szmatką. przepis na bułki pszenne Po godzinie, uformuj z ciasta bułki, powinno wyjść ich 8 sztuk. Ułóż je na blaszce do pieczenia, ponownie przykryj szmatką i odstaw na 30 minut. Po tym czasie ponacinaj bułki pszenne na pół. przepis na bułki pszenne Bułki pszenne piecz

ugotuj-przepis.pl
CIASTECZKA Z WIŚNIAMI Z CIASTA FRANCUSKIEGO 134

dawna chodziły mi po głowie jakieś proste ciasteczka z ciasta francuskiego.No i proszę znalazłam na stronie Noizz Food.Pyszne delikatne i lekko kwaskowate dzięki wiśniom.Polecam serdecznie ten przepis. SKŁADNIKI 500g wiśni mrożonych 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 50 ml wody 1 jajko 2 opakowania ciasta francuskiego WYKONANIE Mrożone wiśnie wsypujemy do garnka stawiamy na ogniu i chwilę czekamy(...)wiśnie się trochę rozpadną i będą bardziej miękkie. Następnie do wody wsypujemy mąkę ziemniaczaną mieszamy i wlewamy do wiśni,mieszamy.Gotujemy 5 min.aż powstanie taki kisielek.Odstawiamy do przestygnięcia. Ciasto francuskie kroimy na prostokąty. Na co drugim prostokącie kładziemy łyżkę naszego wiśniowego dżemu. Brzegi ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem i pusty prostokąt kładziemy na ciasto z wiśniami.Przyciskając brzegi ciasta aby się

Mała w garnku miesza
CIASTO JAMAJKA 105

Ciasto jamajka to pyszne ciasto z masą, galaretką i owocami, idealne na święta i nie tylko. Polecam.            BISZKOPT :  7 jajek 3/4 szklanki cukru szczypta soli 3/4 szklanki mąki tortowej 2 łyżki ciemnego kakao 1 budyń czekoladowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia            ŚMIETANA :   660 ml śmietany(...)lekkiego stężenia.  Biszkopt - białka ubijamy, dodajemy żółtka, cukier, dalej ubijamy, oraz sypkie produkty i delikatnie mieszamy. Pieczemy biszkopt, termoobieg, temperatura 180% C, przez około 35 minut.  Ciasto studzimy i przecinamy wzdłuż. Pierwszy blat ciasta Nasączamy słodką herbatką, smarujemy powidłami. wykładamy przecięte wzdłuż banany, jeden bok drugiego. Wylewamy tężejącą galaretkę. Odkładamy do lodówki do stężenia.  Ubijamy śmietanę

Kulinarne Fantazje Marioli
Chlebek bananowo-orzechowy 106

macie, można pominąć – piekłam w dwóch wersjach i obydwie były udane) ½ łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli 1 szklanka mielonych orzechów 2 banany do ozdobienia ciasta Uwaga: szklanka o pojemności 200 ml Olej, rozgniecione lub zblendowane banany i cukier dokładnie ubijam. Do masy dodaję mleko, mąkę i po jednym jajku, cały czas ubijając. Wyłączam mikser. Orzechy(...)sodę, proszek do pieczenia i sól mieszam w misce i dodaję do ciasta, mieszam łopatką. Tortownicę lub dno tortownicy 22 cm wykładam papierem do pieczenia, wylewam ciasto. Dwa dodatkowe banany obieram, kroję wzdłuż i układam jako dekorację. Ciasto wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piekę około 55-60 minut, do suchego patyczka. Smacznego Artykuł Chlebek bananowo-orzechowy pochodzi

Słodki sentyment
Ciasto Snickers 3303

Ciasto snickers bez pieczenia to przepyszne połączenie słonych orzeszków ziemnych ze słodką masą kajmakową i masłem orzechowym. Proste ciasto idealne od święta i na co dzień. Trafi w prawie każde gusta Wśród wielu wersji tego dość popularnego ciasta to właśnie ta przypadła mi najbardziej do gustu!. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 litr mleka 3 budynie śmietankowe 200 gram masła plus(...)herbatniki wykładamy i rozprowadzamy masę z masłem orzechowym, układamy trzecią warstwę herbatników, dalej na herbatniki wykładamy i rozprowadzamy pozostałą masę kajmakową, orzeszki możemy lekko przesiekać i posypujemy nimi wierzch ciasta lekko dociskając je do masy kajmakowej, czekoladę rozkruszamy do miski, dodajemy łyżkę masła następnie rozpuszczamy w mikrofali lub kąpieli wodnej, gotową czekoladę łyżką polewamy po cieście, gotowe ciasto wstawiamy

Blog kulinarny S9.PL
Ciastka „Snickers” 79

100g mlecznej czekolady – 4 łyżki śmietanki 33% Masło rozetrzeć z cukrem pudrem i solą, dodać jajko i cały czas mieszając na dwa razy wprowadzić przesianą mąkę. Zagnieść miękkie ciasto, włożyć do woreczka i odstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie wyłożyć ciastem dno formy (20×20) wyścielonej papierem do pieczenia lub matą silikonową. Ciasto jest(...)bardzo miękkie i elastyczne, najlepiej rozprowadzić ciasto dłońmi, bez wałkowania. Ciasto ponakłuwać widelcem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 12-15 minut, aż się ładnie zarumieni. Kajmak wymieszać z orzeszkami ziemnymi, wyłożyć na upieczone i wystudzone ciasto i wyrównać. Czekoladę połamać na małe kawałki, dodać śmietankę i rozpuścić w kąpieli wodnej. Polać wierzch roztopioną czekoladą, wyrównać

Smaki Armine
PTYSIE 154

Kolejne przepyszne ciasteczka z ciasta parzonego, równie smaczne jak karpatka CIASTO 1 1/2 szklanki wody 1 1/2 szklanki mąki pszennej 3/4 kostki margaryny 5  jaj Wodę z margaryną zagotować, dodać mąkę i dokładnie roztrzepać trzepaczką. Po przestudzeniu wbijać po jednym jaju i dalej trzepać. Pod koniec ubijać mikserem. Ciasto przełożyć do szprycy i wyciskać ptysie na blache wysmarowaną tłuszczem

RAROSSA
Ciasto bananowo-malinowe 79

wiecie co zrobić z przejrzałymi bananami? Mam na nie bardzo prosty i bardzo pyszny sposób - ciasto! Dodatek malin równoważy słodkość banana nadając ciastu odrobiny kwaskowatości. Ciacho wychodzi bardzo wilgotne, słodkie i sycące -  idealne na słodki podwieczorek! Jeśli chcecie, aby było w 100% fit, zamiast białej mąki użyjcie pełnoziarnistej, a zamiast cukru - ksylitolu albo erytrolu. Osobiście nie przepadam za tymi(...)zamiennik cukru, najczęściej wybieram naturalny miód. Niestety wszystkie jego prozdrowotne właściwości tracą swoją moc pod wpływem wysokiej temperatury, dlatego nie używam go do wypieków.  SKŁADNIKI/ KEKSÓWKA: jeden kawałek ciasta dostarcza średnio: 230 kalorii/ 5,4 g białka/ 6,8 g tłuszczu/ 35,7 g węgli /2,4 g błonnika mąka pszenna - szklanka płatki owsiane błyskawiczne - 1/2 szklanki przejrzałe banany

Kuchnia Ellie
Brioszka 120

upiekłam śniadaniową brioszkę. A brioszka od klasycznego drożdżowego różni się tym, że zawiera dość sporo masła, a jajka i żółtka utarte są z cukrem na puszystą masę. Dzięki temu ciasto jest delikatne i ma delikatniejszą strukturę.  Brioszki mają różne kształty, ale ich wspólnym mianownikiem, oprócz wyżej wymienionych cech, jest jeszcze delikatna brązowa skórka. To efekt posmarowania brioszki roztrzepanym białkiem(...)ucieramy z cukrem na puszystą masę, do tzw. białości.  Do dużej miski lub na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy utartą masę jajeczną, rozczyn, roztopione masło i sól.  Wyrabiamy ciasto, aż będzie gładkie. Nie powinno kleić się do rąk (w razie potrzeby podsypujemy mąką i dalej wyrabiamy).  Odkładamy je następnie w misce w ciepłe miejsce na ok. 30 minut

bistro mama