Bułki pszenne przygotowane metodą solno – drożdżową

Bułki pszenne przygotowane metodą solno – drożdżową

Bułki pszenne przygotowane metodą solno – drożdżową

Przepis na : śniadanie

Z cyklu „Wypiekanie na śniadanie”*. Tym razem propozycja wspólnego wypiekania bułek metodą solno – drożdżową. Zaintrygował mnie ten przepis, no bo jak to możliwe – sól, woda, drożdże? A jednak można. Bułki są bardzo proste w wykonaniu, ładnie wyrastają, są puszyste, miękkie i smaczne. Przepis z bloga Matka Wariatka.net , ja zmieniłam mąkę typ 650 na chlebową typ 750, bo taka akurat była w domu. Składniki na 12 bułek ROZTWÓR SOLNO – DROŻDŻOWY 100 g wody 10 g soli 10 g świeżych drożdży CIAST... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.