ciasto - 162020 przepisów (strona:1357/10802)

Tarta rustykalna ze śliwkami i musem malinowym na Halloween 16

Przepyszna i prosta w przygotowaniu tarta z kruchego ciasta z nadzieniem ze śliwek i musu malinowego. Aby ją upiec nie potrzebujecie nawet formy do pieczenia. U mnie w wersji na halloween, więc śliwki nabrały nieco mrocznego wyrazu ;) Ciasto sprawdzi się na każdą okazję. Polecam :) 4 porcje: 100 g mąki pszennej 50 g mąki krupczatki 2 łyżki cukru pudru(...)przez sito) lub konfitury malinowej białko spora szczypta cynamonu Obie mąki przesiewamy z cukrem pudrem, po czym siekamy je z masłem. Dodajemy żółtko oraz śmietanę i zagniatamy na gładkie ciasto. Wkładamy je do lodówki na 30 minut. Po schłodzeniu rozwałkowujemy je na grubość ok. 3 mm i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Środek posypujemy płatkami migdałów. Śliwki przekrawamy

Mienta blog
Ciasto Toffi bez pieczenia 139

Ciasto toffi to pyszne ciasto bez pieczenia, które Wam polecam! Jest bardzo łatwe do zrobienia i pyszne! Artykuł Ciasto Toffi bez pieczenia pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Makowiec z jabłkami i polewą czekoladową 257

Makowiec z jabłkami i polewą czekoladową to wyjątkowe połączenie tradycyjnego ciasta makowego z delikatnym musem jabłkowym i słodką, aksamitną polewą czekoladową. Ten pyszny makowiec to idealny wypiek na świąteczny stół lub inne wyjątkowe okazje. Ciasto jest naprawdę przepyszne i wbrew pozorom naprawdę łatwe w przygotowaniu. Gorąco polecam ten przepis! MAKOWIEC Z JABŁKAMI I POLEWĄ CZEKOLADOWĄ CIASTO MAKOWE 8 jajek(...)pomocą drewnianej łyżki. Całość przekładamy do formy 20×30 cm, wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i pieczemy przez 60 minut. Po przestygnięciu ciasto dzielimy na dwa blaty. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy na patelnię, dodajemy cynamon i podsmażamy. Zdejmujemy z gazu, wsypujemy galaretkę cytrynową i mieszamy. Mus jabłkowy odstawiamy do przestygnięcia

Alle Dobre!
Jabłka w cieście francuskim-ciasteczka 28

Dzisiaj pzredstawiam wam fajny szybki deser w postaci ciasteczek z ciasta francuskiego. Bardzo szybko się robi i nie wymaga ten przepis wielu składników. SKŁADNIKI 2 opakowania ciasta francuskiego 2 duże jabłka cynamon cukier  dżem truskawkowy jajko WYKONANIE Na blasze rozkładamy ciasto francuskie i w połowie ciasta smarujemy pasek dżemem truskawkowym. Następnie myjemy i obieramy jabłka i kroimy(...)cienkie kawałki,talarki. Wkładamy kawałki jabłek do miseczki posypujemy cukrem i cynamonem.Wszystko dokładnie mieszamy żeby składniki się połączyły. Wymieszane jabłuszka układamy wzdłuż paska z dżemu truskawkowego i przykrywamy połową ciasta francuskiego. Następnie smarujemy tę połowę znowu dżemem i przykrywamy drugą połową ciasta robiąc taką roladę. Jajko roztrzepujemy w miseczce i za pomocą pędzelka smarujemy nasze ciasto.Na górę kładziemy kawałki jabłek

Mała w garnku miesza
Karpatka z kremem budyniowym 69

wyszła i to nawet bardzo, ładne Karpaty mi się upiekły. Do tego prosty i szybki krem budyniowy i gotowe. Upieczcie i dajcie znać czy smakowała.   Potrzebujemy:   Na ciasto: 25 dag masła lub margaryny 2 szklanki zimnej wody 2 szklanki mąki tortowej około 8 małych jajek   Na krem:  2 szklanki mleka 3,2 % 2 budynie waniliowe(...)cukru i na pół litra mleka każdy ) 1 cukier waniliowy 20 masła 82 % cukier puder do smaku ( około 4 kopiaste łyżki )  Dodatkowo: cukier puder do oprószenia ciasta   Wykonanie pysznej karpatki: 1. Ciasto: Wodę i masło lub margarynę przekładamy do garnka i zagotowujemy, następnie wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy, aż powstanie gęsta jednolita masa, można mieszać mikserem

Izabelawkuchni
Pierogi z piekarnika 26

Pierogi w nieco innym wydaniu albowiem pieczone w piekarniku . Są one świetnym dodatkiem do barszczu czerwonego bądź podane same jako przekąska . Podstawą tych pieczonych pierogów jest ciasto drożdżowe wypełnione dwoma rodzajami nadzienia: pieczarkowym z serem oraz cukiniowo-marchewkowym. Po upieczeniu pierogi są miękkie, mają złotą skórkę i soczyste warzywne wypełnienie. Zachęcam Was do sięgnięcia po poniższy przepis na pierogi(...)piekarnika i życzę smacznego. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Pieczone pierogi Składniki na pierogi z piekarnika. Ciasto na pierogi: 400 g mąki pszennej + odrobina do podsypania 3 g drożdży instant 1/2 łyżeczka soli 220 g letniego mleka 30 g płynnego masła 1 jajko “M” 1 łyżeczka cukru kryształu Dodatkowo: jajko do posmarowania

MeCooks
Ciasto z rurkami bez pieczenia 674

Ciasto z rurkami bez pieczenia to doskonały deser na każdą okazję. Ciasto jest lekkie, delikatne i przepyszne! Artykuł Ciasto z rurkami bez pieczenia pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Ciasto przekładaniec w 15 minut 80

Ciasto przekładaniec to rewelacyjny deser, który można przygotować w dosłownie 15 minut. To warstwowe ciasto bez pieczenia nie wymaga skomplikowanych składników i zachwyca swoim smakiem każdego, kto go skosztuje. Artykuł Ciasto przekładaniec w 15 minut pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Ciasto kajmakowy herbatniczek 22

Pyszne i szybkie w przygotowaniu ciasto kajmakowy herbatniczek. Mała porcyjka na deser do kawki. Artykuł Ciasto kajmakowy herbatniczek pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Czekoladowe ciasto z cukinii lekkie jak chmurka :) 16

Kochani, serdecznie zapraszam Was na czekoladowe ciasto z cukinii lekkie jak chmurka Jeśli macie chęć właśnie na taki smak, a przy tym nie chcecie przesadzić z kaloriami, to to ciacho będzie rozwiązaniem idealnym! Nawet, jeśli zjecie wszystko na raz! Ciacho jest bardzo proste w przygotowaniu. Myślę, że z tych samych składników można przygotować także czekoladowy omlet na patelni. Wcześniej należy(...)delikatnie natłuścić ją masłem lub oliwą. Zatem korzystajcie z przepisu w sposób, który jest dla Was wygodniejszy Smakowo – rewelacja! Konsystencja – to zależy Ja jadłam ciasto jeszcze ciepłe, natomiast myślę, że po wcześniejszym schłodzeniu nawet w lodówce, ciasto będzie bardziej zbite i po prostu lepsze. W każdym razie jeśli Wy także nie wiecie, jak jeszcze wykorzystać cukinię, spróbujcie

Natka Pietruszki
Przepis na sypane ciasto ze śliwkami 17

Ciasto sypane ze śliwkami     Od podstawówki interesowała mnie kuchnia i ściągałem przepisy do domu od znajomych, np. wracając od kolegów z imienin lub urodzin. Potrafiłem spędzić część imprezy w kuchni rozmawiając i dopytując się mamy kolegi jak coś zrobiła.      👉Jak zrobić ciasto sypane ze śliwkami❓      Nigdy jednak nie zrobiłem ciasta(...)upiekłem nawet najmniejszego ciasteczka. Męską rzeczą u mnie w domu było robienie tortu. Torty zawsze robił tata. Jeśli Wy nie jesteście takimi ignorantami ciast jak ja, lub chcecie zacząć przygodę z pieczeniem ciast to ten przepis jest dla Was idealny. Podejrzewam, że sam bym dał radę zrobić ciasto sypane ze śliwkami.        Zapraszamy na przepis na ciasto

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Ciasto z czekoladowo – waniliową panna cottą i malinami 70

Share Pinterest Print Ciasto z czekoladowo – waniliową panna cottą i malinami to pyszne ciasto, które prezentuje się niezwykle apetycznie. Kruchy kakaowy spód, warstwa czekoladowej i waniliowej panna cotty oraz soczyste maliny zatopione w galaretce malinowej, które dodają ciastu świeżości. Wszystko tworzy harmonijną całość. Idealne na każdą okazję i łatwe w przygotowaniu, przepis nie wymaga zaawansowanych umiejętności kulinarnych. Ciasto(...)Orzechowa panna cotta z sosem karmelowym → Panna cotta z sosem malinowym → Sernik z galaretką, malinami i borówkami amerykańskimi → Sernik czekoladowy z musem malinowym → Sernik na zimno z mango Artykuł Ciasto z czekoladowo – waniliową panna cottą i malinami pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Ciasto francuskie z kremem migdałowym i morelami 30

Magda Pachnący i luksusowy ,,krem” migdałowy sprawia, że to proste w wykonanie letnie ciasto smakuje nieziemsko. Do jego użycia możemy wykorzystać dowolne pestkowe owoce sezonowe – morele, śliwki, brzoskwinie a nawet nektarynki. Te mniejsze kroimy na pół, większe kroimy w ćwiartki. Jako, że ja jestem zakochana w morelach bez opamiętania, u mnie to ciasto zawsze z tymi złotymi pięknościami(...)Krem” migdałowy brzmi trudno, ale jest bardzo prosty w wykonaniu i stanowi wspaniały spód dla owoców. Składniki: opakowanie gotowego ciasta francuskiego około 300g moreli szklanka blanszowanych migdałów bez skórki 1/2 szklanki cukru 1 jajko łyżka mąki łyżeczka esencji waniliowej kilka kropli esencji migdałowej   Morele myjemy, przepoławiamy, pestujemy i odstawiamy.   Do robota kuchennego z ostrymi nożamy wrzucamy migdały

Smaczna Strona
Ciasto z morelami i migdałową praliną 22

Magda Ciasto które musicie koniecznie wypróbować i powtarzać, powtarzać i jeszcze raz powtarzać. Albo podwoić składniki i na raz zrobić większą blachę, żeby chociaż było na dwa dni. To ciasto jest wspaniałe, ta pralina, oj tak, to jest to co czyni to ciasto wspaniałym. Baza ciasta jest bardzo prosta, owoce, zdecydowałam się na morele, bo jest po prostu uwielbiam(...)jajka, dodajemy do nich cukier i ubijamy na puszysty krem. Nie przestając miksować, małą stróżką wlewamy olej oraz mleko – można wlać do jednej szklanki i wlewać razem. Do ciasta dodajemy jogurt oraz esencję waniliową, miksujemy. Dodajemy suche składniki i krótko miksujemy, tylko do połączenia składników. Dodajemy owoce i już za pomocą szpatułki, delikatnie mieszamy ciasto z owocami. Przekładamy wszystko

Smaczna Strona
Krążki jabłkowe w cieście naleśnikowym 528

Krążki jabłkowe w cieście naleśnikowym to propozycja na pyszną przekąskę, która doskonale sprawdzi się na śniadanie, kolację lub na deser w ciągu dnia. Bardzo łatwo się je robi i fajnie wyglądają. Dzieci z pewnością będą zachwycone. Przepis na krążki jabłkowe w cieście naleśnikowym jest bardzo prosty i nie wymaga wiele pracy. Składniki do ich przygotowania na pewno znajdziesz w swojej(...)kuchni. Ten pomysł na krążki jabłkowe w cieście naleśnikowym świetnie sprawdzi się także wtedy, gdy do drzwi zapukają niespodziewani goście. W kilka minut mamy gotową fajną przekąskę do filiżanki kawy. KRĄŻKI JABŁKOWE W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM Składniki 4 jabłka 1 jajko (rozmiar L) 150 ml mleka 150 g mąki pszennej 1 łyżka cukru 1 łyżka cukru wanilinowego 1 łyżeczka proszku

Alle Dobre!